Počinje kampanja za podršku produkciji filma ”Balada o Pišonji i Žugi”

Velika kampanja za podršku produkciji filma i tv serije “Balada o Pišonji i Žugi” startat će danas i trajati do 20. siječnja.

Fanovi kultne pjesme, ali i drugih pjesma predratnog “Zabranjenog pušenja” po kojima se snima ovaj film i tv serija, ali i pokreta “New Primitives” i zlatnog dobra Sarajeva osmadestih imat će priliku da podrže produkciju ovog dugočekivanog filmskog projekta.

Kampanja se realizira putem digitalne platforme Indiegogo koja je dostupna u čitavom svijetu, tako da će svi oni koji žele da podrže ovaj projekt imati priliku da to urade bez obzira u kojoj zemlji svijeta žive.

Igrani film i tv seriju “Balada o Pišonji i Žugi” režiraju poznati bh. redatelj Jasmin Duraković i autor kultne pjesme Sejo Sekson. Scenarij za film je, osim Seje Seksona, pisao beogradski pisac i dramaturg Vladmir Đurđević, dok glavne uloge u ovome filmu, između ostalih, igraju Dino Sarija (Žuga) i Ivan Đorđević (Pišonja). Amilu igra beogradska glumica Jelena Gavrilović, a ostale vječne heroje sarajevskog asfalta igraju Emir Hadžihafizbegović, Haris Burina, Saša Petrović, Goran Navojec, Ivo Gregurević i mnogi drugi glumci iz čitavog regije.

Manji dio filma je već snimljen ovoga ljeta, a tijekom prve polovine 2016. planiran je nastavak i završetak snimanja ovog projekta.

Film je velika regionalna koprodukcija (BiH, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Kosovo), a očekuje se ulazak u projekt i partnera iz Makedonije i Crne Gore.

Producent filma je “Depo” iz Sarajeva, a koproducenti su Media Aquistions i Fokus (Hrvatska), Met Po Production (Srbija), Ars Media (Slovenija) i Alba Film House (Kosovo).

U produkciju tv serije uključene se neke od vodećih televizijskih stanica u regiji, priopćeno je iz iz Depoa.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.