Plenković, Biden, J.Lo i Foo Fighters na zajedničkom koncertu, evo o čemu se radi

Vojvoda i Vojvotkinja od Sussexa pridružit će se američkom predsjedniku Joeu Bidenu na koncertu u Los Angelesu čija je svrha globalno osvješćivanje važnosti cijepljenja i dostupnosti cjepiva, a video porukom podrške uključit će se i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Princ Harry i supruga Meghan Markle su “predsjedatelji kampanje” za taj dobrotvorni koncert nazvan Vax Live kojim se želi potaknuti cijepljenje protiv covida-19 u svijetu, a na kojem će sudjelovati i bračni par Biden, objavili su u utorak organizatori.

Vax Live, koncert za ujedinjenje svijeta, bit će ranije snimljen na stadionu u Los Angelesu 2. svibnja, a u publici će biti njegovatelji i drugo osoblje na prvoj crti borbe protiv koronavirusa, svi cijepljeni.

Koncert, na kojem će nastupiti Jennifer Lopez, J Balvin, Eddie Vedder, Foo Fighters i HER, bit će emitiran 8. svibnja na raznim tv-kanalima u svijetu i na YouTubeu.

Osim obraćanja predsjednika Joea Bidena i supruge Jill, planirane su poruke hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i kanadskog premijera Justina Trudeau, naglašava organizator, nevladina udruga Global Citizen.

Tom inicijativom se namjeravaju prikupiti sredstva za financiranje kupovine cjepiva i zatražiti od vlada G7 da podijele prekomjerne doze drugima.

Global Citizen namjerava potaknuti farmaceutske tvrtke da ponude cjepiva po umjerenijim cijenama.

Koncert je opisan kao poziv svjetskim čelnicima da osiguraju da cjepiva budu dostupna svima.

Tijekom prošle godine svijet je proživio bol, gubitak i borili smo se zajedno. Sada se moramo podići i zajedno se zaliječiti, naglasili su Harry i Meghan u priopćenju.

Nikoga ne možemo izostaviti. Svi ćemo od toga imati koristi, svi ćemo biti sigurniji kada će svuda u svijetu svi imati pristup cjepivu. Moramo težiti pravednoj raspodjeli cjepiva i tako vratiti vjeru u čovječanstvo, dodao je prinčevski par, prenosi Hina.

Prošle godine je Global Citizen zajedno sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) organizirao virtualni koncert na kojem su nastupili Rolling Stonesi i Taylor Swift, kojim su zahvalili zdravstvenim djelatnicima koji se bore protiv covida-19 i kako bi skupili sredstva.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Nogomet
  • Sport

Fantastični Gvardiol zabio još dva gola za City

Manchester City pobijedio je Fulham 4:0 na gostovanju u 37. kolu Premier lige, a dvostruki…

16 minuta prije
  • Vijesti

U Šujici obilježena 33. obljetnica zaustavljanja tenkova JNA

[gallery ids="685518,685519,685520,685517"] U Šujici kod Tomislavgrada u subotu je obilježena 33. obljetnica zaustavljanja tenkovske kolone…

53 minute prije
  • Tehnologija

LinkedIn uvodi potpuno neočekivanu opciju

Godinama je LinkedIn slovio kao ozbiljna društvena mreža za poslovne profesionalce, na kojoj nije bilo…

1 sat prije
  • Košarka
  • Sport

Hezonja u iznenađujućem transferu postaje najplaćeniji igrač Eurolige?

Mario Hezonja pod ugovorom je s Real Madridom do kraja sezone i neće ga produživati,…

1 sat prije
  • Auto-Moto

Rimac otkrio u kojem će smjeru razvijati automobile

Iako je Rimac sa svojim električnim hiperautomobilima postavio određene standarde u automobilskom svijetu, čini se…

1 sat prije
  • Vijesti

Zoran Milanović u Tuzli odao počast pripadnicima 115. brigade HVO-a

[gallery ids="685531,685532,685533,685530,685527,685526,685529,685528"] Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je u subotu u Tuzli da je Bosna…

2 sata prije