Pitanje povezivanja hrvatskog juga nije pitanje BiH

”Pitanje povezivanja hrvatskog juga je pitanje Republike Hrvatske kao članice Europske unije, a ne pitanje Bosne i Hercegovine.

O tome odlučujemo mi, tj. odlučujemo zajedno u partnerstvu s našim kolegama članicama EU-a, na koji način ćemo najbolje povezati hrvatski teritorij”, komentirao je za HRT ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izjavu ministra prometa BiH Damira Hadžića da se most za Pelješac neće graditi.

Očekuje se kako će Studija izvedivosti o modelima povezivanja juga Hrvatske biti gotova 22. rujna, a Hajdaš Dončić odbacuje navode kako je dovršetak Studije odgođen.

”Rok je rujan i ministarstvo prometa, pomorstva i infrastrukture kao korisnik studije će u rujnu dobiti od konzultanata, koji su izabrani zajedno od strane i Hrvatske i Europske komisije, rješenje predizvodljivosti na koji najbolji način povezati hrvatski jug.

Kada kažem najbolji način govorimo o načinu gdje Hrvatska može dobiti minimalno 50% besplatnih sredstava. Dakle ne komentiramo do 22. rujna, tako je potpisano, a sve drugo su špekulacije”, kaže Hajdaš Dončić.

Hajdaš Dončić nije htio komentirati je li točno da je Vlada odustala od ratifikacije Sporazuma o granici s BiH koji su potpisali Izetbegović i Tuđman 1999.

”Za sporazum je uvijek potrebno dvoje. Znamo da je situacija u BiH što se tiče odlučivanja kompleksnija nego bilo gdje drugdje, pričekajmo isto tako i o tome”, dodao je. (Večernji list | HRT.hr)

(www.jabuka.tv)

Komentari:

    • A gdje je Neum, ako nije u Bosni i Hercegovini? Odi na hrvatske stranice pa pogledaj gdje zavrsava podrucje Republike Hrvatske, ako ti se vec ne svidjaju bosanskohercegovacke.

Zadnje dodano

  • Vijesti

16 milijuna KM za novorođenčad u FBiH

Vlada Federacije BiH u utorak je na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike donijela…

2 minute prije
  • Vijesti

Prvosvibanjski roštilj: Cijene su skočile, ali tradicija ostaje nepromijenjena

Međunarodni praznik rada obilježava se diljem svijeta 1. svibnja, a u većini zemalja je neradni…

26 minuta prije
  • Business
  • Vijesti

Ryanair preuzeo dominaciju na Zapadnom Balkanu

Očekuje se da će svi glavni aerodromi u bivšoj Jugoslaviji, osim jednog, zabilježiti porast broja…

57 minuta prije
  • Vijesti

Podignuta optužnica protiv Banožića

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića zbog…

57 minuta prije
  • Life
  • Zdravlje i prehrana

Ovo je najgora hrana za bebe

Obroci koji su napravljeni za bebe moraju biti zdravi i prikladni. Pojedina hrana za bebe…

1 sat prije
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Međunarodni dan vatrogasaca: U Mostaru otkriven kip svetog Florijana

[gallery ids="683187,683185,683186,683184,683188"] Profesionalna vatrogasna postrojba Mostar obilježila je u utorak Međunarodni dan vatrogasaca i proslavila…

2 sata prije