Pendeš, Lončar i Spajić podnijeli izvješća Čoviću

Foto: HDZ BiH
Foto: HDZ BiH
Foto: HDZ BiH
Mate Lončar (Foto: HDZ BiH)
Foto: HDZ BiH
Marina Pendeš (Foto: HDZ BiH)
Foto: HDZ BiH
Anto Spajić (Foto: HDZ BiH)
Proširena sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH održana je u četvrtak u Domu HDZ-a BiH u Mostaru kojoj su nazočili članice i članovi stranačkih sastavnica, Predsjedništva Zajednice žena Kraljica Katarina Kosača, Mladeži i Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH.

Klauzura Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine, počela je zajedničkom sjednicom, na kojoj su prezentirane i analizirane unutarstranačke aktivnosti u funkciji jačanja HDZ-a BiH u političkom ambijentu BiH te kako bi se prilagodilo funkcioniranje organizacijskih sastavnica HDZ-a BiH, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

Izvješća su podnijeli predsjednica zajednice žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina Kosača Marina Pendeš, predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mate Lončar te zamjenik predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ BiH Anto Spajić.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nazočne je izvijestio o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, istaknuvši kako je posljednjih dana boravio u većini stranačkih odbora, u svim sredinama Bosne i Hercegovine, kako bi se upoznao sa konkretnim stanjem na terenu, te je istaknuo zadovoljstvo predstavljenim.

Istaknuo je kako će se programom na Klauzuri, godinu dana pred lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, ali i izbore u Republici Hrvatskoj, odrediti dinamika i plan djelovanja stranke.

Uz iskušenja i izazove, cilj HDZ-a BiH i partnera je uvjerljivo dobiti povjerenje na lokalnim izborima, kazao je Čović.

Čović je istaknuo kako je stranka u organizacijskom smislu dostigla zavidnu razinu, uz brojno članstvo, strukturu stranke, sastavnice, infrastrukturu i logistiku te kako HDZ BiH “ostaje stožerna stranka hrvatskog naroda bez koje se ne može osmišljati život u Bosni i Hercegovini niti projekt zaštite i osiguranja jednakopravnosti, suvereniteta i konstitutivnosti hrvatskog naroda.”

Na kraju je naglasio kako ostaju fokusirani na daljnju provedbu 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije i ispunjavanje potrebnih uvjeta na putu prema punopravnom članstvu u EU.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Crna kronika
  • Vijesti

Mostarske džamije sve češće na meti vandala

Posljednjih dana na meti vandala našle su se i mostarske džamije te je u razdoblju…

4 minute prije
  • Vijesti

Jandroković po treći put izabran za predsjednika Hrvatskoga sabora

[gallery ids="686466,686468,686467"] Gordan Jandroković u četvrtak je po treći put izabran za predsjednika Hrvatskoga sabora.…

22 minute prije
  • Nogomet
  • Sport

Posušje produljilo ugovor s napadačem

[gallery ids="686460,686463,686462,686461"] Gabrijel Boban (34) produžio je ugovor s Posušjem. Premijerligaš je u četvrtak objavio…

34 minute prije
  • Crna kronika
  • Vijesti

Dvije osobe uhićene zbog iznude zastupnika u županijskoj skupštini

[gallery ids="686454,686452,686456,686455,686453,686457"] U četvrtak, 16. svibnja 2024. godine, policijski službenici Federalne uprave policije i MUP-a…

45 minuta prije
  • Vijesti

Sljedećih desetak dana vrijeme nestabilno, u posljednjem tjednu svibnja stabilnije

I sljedećih desetak dana ovog mjeseca će biti poput proteklih - raznoliki i nestabilni. Prevladavat…

57 minuta prije
  • Tehnologija

Upozorenje građanima BiH: Na Viberu aktualna zloupotreba broja telefona

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske upozorava građane da je u okviru aplikacije Viber aktualna phishing…

1 sat prije