Papa Franjo stigao u Sarajevo

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo sletio je na sarajevski aerodrom, gdje su ga dočekali kardinal nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović i apostolski nuncij Nj.E. Luigi Pezzuto.

Papi Franji je priređen svečani doček uz crveni tepih i vojne počasti, 150 mladih u narodnim nošnjama svih vjeroispovijesti stoji uz crveni tepih svečano dočekujući Svetog oca.

Papa Franjo je na početku svog dolaska u BiH pozdravio sve koji su stajali uz crveni tepih. Više vremena posvetio je rukujući se s mladima, a pozdravio je i sve članove osiguranja koji su stajali na aerodromu.

U 9:45 je planiran susret pape s članovima Predsjedništva BiH, zatim će sa zgrade Predsjedništva pustiti tri bijela goluba. U 11 sati predvodit će središnje euharistijsko slavlje na stadionu Koševo. Poslijepodne Papu očekuju susreti sa svećenicima i redovnicama Katoličke crkve te razgovor s mladima.

(www.bljesak.info)

Komentari:

  • Za gosta jedan,boja tepiha nije bitna,sveti otac Franjo nam došao.Za gosta 3 ti si jedna izgubljena budala u prostoru i vremenu,kada nakon ove ljepote i pozitivne energije u Sarajevu i čitavoj regiji ti pišeš takve gluposti,SRAMI SE,,.Sveti oče Franjo hvala ti na posjetu BiH-ne i svih njenih naroda,na lijepim,toplim riječima i porukama koje si nam prenjeo.Cijela zemaljska kugla danas gleda i zna za BiH-nu,zahvaljujući tebi sveti oče.Hvala velika i dragi Bog da ti podari zdravlje da nam još dugo poživiš.Tvoja skromnost,toplina osjećaj za obične male ljude treba biti putokaz svim našim političarima,koji su danas mogli da vide i dožive svu tu pozitivnu energiju. koju ste vi sveti oče prenjeli na sve nas...

  • Muslimani su dobro docekali papu,pitam se kako bi nasi seljaci docekali nekog muftiju? Halid Beslić i ostali svaka cast

  • Nemože čovjek da vjeruje da ovavi nepismeni,bezobrazni i iskvareni ljudi,osobe postoje.Naravno mislim na ove komentare bolesne iznad. Treba biti dobro bolestan,malouman ili psihički bolestan pa ovako što napisati o svetom ocu Franji,koji je u prvom redu ponizan mali čovjek što dokazuje svo vrijeme kako je izabran za Papu.

  • sram vas može biti na takvim komentarima javite se psihijatru ili ste poremeceni ili je sotona usla u vas bog sa vama

  • Đubre jedno ne vrijeđaj ako ti se ne sviđa suti.Koda si u stenari gojen tako se ponasas.

Zadnje dodano

  • Crna kronika
  • Vijesti

U policijskoj akciji uhićeno 14 osoba, zaplijenjen veći iznos novca

[gallery ids="682005,682006,682004,682007"] Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine realizirali su aktivnosti po operativnoj akciji…

27 minuta prije
  • Ostalo
  • Sport

Hercegovina napada vrh bh. futsala

Malonogometaši Hercegovine u srijedu, 24. travnja u 20:30 sati na Pecari protiv MNK Sloga igraju…

29 minuta prije
  • PR

NLB Banka Sarajevo i Visa uz poduzetnike na EXPO zoni na eCommerce konferenciji 25. travnja

NLB Banka Sarajevo i kompanija Visa će, kao partneri ovogodišnje eCommerce konferencije ''Beyond boundaries'', koja…

46 minuta prije
  • Nogomet
  • Sport

Novčano kažnjeni klubovi HNL-a, najgore prošao Dinamo

Disciplinski sudac SuperSport HNL-a Alan Klakočer donio je odluke o kaznama iz utakmica 31. kola,…

1 sat prije
  • Vijesti

BiH: Dio radnika u svibnju će imati čak šest neradnih dana

Radnicima u FBiH će 1. i 2. svibanj biti neradni dani, dok će radnicima u…

1 sat prije
  • Vijesti

Selak Raspudić potvrdila: Došlo je do raskola, prelazimo u nezavisne zastupnike

Marija Selak Raspudić u srijedu je održala presicu na kojoj je govorila o raskolu s…

3 sata prije