Papa Franjo potiče Talijane da imaju više djece

Papa Franjo pojačao je svoju kampanju poticanja Talijana na rađanje djece, pozivajući na dugoročne politike koje će pomoći obiteljima.

Upozorio je da demografska kriza ugrožava budućnost zemlje.

Broj rođenih je prvi pokazatelj nade jednog naroda, rekao je papa Franjo u petak na godišnjem okupljanju skupina za podršku obitelji, prenosi Euronews.

Italija, koja već ima jednu od najnižih stopa nataliteta u svijetu, već 15 godina bilježi stalni pad broja rođenih, a prošle godine dosegnula je rekordno nisku razinu sa samo 379.000 rođenih beba.

Sa snažnom vatikanskom potporom, desničarska vlada koju predvodi Giorgia Meloni pokrenula je kampanju kako bi potaknula barem 500.000 rođenih godišnje do 2033. godine. Time žele dosegnuti stopu koja je potrebna kako bi se spriječio ekonomski kolaps pod teretom starenja populacije.

Sebičnost, potrošački mentalitet i individualizam

Papa Franjo je pozvao na dugoročne strategije i politike koje će poticati parove na rađanje djece, uključujući i prestanak s nesigurnim ugovorima o radu i prepreka za kupnju domova, kao i osiguravanje da žene ne moraju birati između majčinstva i karijere.

Problem našeg svijeta nije rođenje djece: to su sebičnost, potrošački mentalitet i individualizam koji ljude čine sitima, usamljenima i nesretnima, rekao je Franjo.

Očekuje se da će papa Franjo i dalje naglašavati demografska pitanja tijekom nadolazeće Svete godine 2025., koja će imati nadu kao središnju temu.

U jubilarnoj uredbi objavljenoj u četvrtak, Franjo je pozvao na novi društveni savez među kršćanima kako bi potaknuo parove da budu otvoreni za rađanje djece.

(www.jabuka.tv | Foto: AFP/Getty Images)

Komentari:

  • Potice on apostaziju, green-deal, agendu 2030/2050, genetsko trovanje, progon vjerni katolika, migracije, stovanje "majke zemlje", borbu protiv latinskog obreda kao SAD-kabala sa tajnom sluzbom Fbi. Sve su spojeni, WEF-SAD-Vatikan. Institucija Vatikan je u rukama apostata. Nepadam ja vise na ovog sarlatana.

  • Papa Franjo, potakni natalitet bez osuđivanja jer kako sudiš, tako će ti se suditi. I ovo i svećenike je takodjer onda sebično. A što reći.

Zadnje dodano

  • Vijesti

Čović o ostanku na čelu HDZ-a: Radimo na ohrabrivanju mlađih kadrova

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da svojim najvećim uspjehom otkako je preuzeo lidersku…

58 sekundi prije
  • Film & TV
  • Zabava

Mladi mostarski glumac o “Balkanici”: Siguran sam da će publici oduzeti dah

[gallery ids="690404,690403,690402,690401"] Snimanje druge sezone bh. serije "Balkanika" bliži se kraju, a sudeći prema glumačkoj…

16 minuta prije
  • Vijesti

Ponovno najavljeno isključenje struje u Širokom Brijegu

U utorak, 11. lipnja od 09:00 do 13:00 sati bez isporuke električne energije ostaje gotovo…

1 sat prije
  • Vijesti

Bh. apsurdi: Stanovnika sve manje, birača sve više

Središnje izborno povjerenstvo BiH raspisalo je lokalne izbore za listopad ove godine, a zaključen je…

2 sata prije
  • Nogomet
  • Sport

Dalić: Uvijek može bolje, ali dobili smo sve što smo htjeli

Dobili smo sve što smo htjeli, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na…

2 sata prije
  • Vijesti

Slovenija odgodila priznanje Palestine

Planovi slovenske vlade da 4. lipnja prizna državu Palestinu odgođeni su zbog referendumskog prijedloga oporbene…

2 sata prije