Pao je Ordabasy, Aberdeen dolazi na Pecaru

Dakle, Goran Sablić je očigledno jako dobro prostudirao Kazahstance uvidjevši kako su najnezgodniji kroz sredinu, međutim momčad s Pecare upravo je u sredini bila poprilično “gusta”, pa su domaćini teško mogli do onih stopostotnih prilika.

Momčad Ordabasya prvi udarac je uputila u 14. minuti, ali je Bocharov bio neprecizan, baš kao i Menalo u 18. minuti kod Širokobriježana. Minutu nakon toga i prvi udarac u okvir gola, ali je pokušaj Tunggyshbayeva bio preslab za Bilobrka.

U 32. minuti se nešto duže ukazivala pomoć junaku prvog dvoboja Ivanu Krstanoviću, a nakon prekršaja Ukrajinca Kovalchuka, međutim “Popo” se ipak vratio u igru i nastavio susret. U 36. minuti na desnoj strani napada domaćih ostaje zaboravljen Lee, ali previše razmišlja i igrači Širokog Brijega ga blokiraju u presudnom trenutku.

Lončar je u 40. minuti pogriješio na svega 20-tak metara od Bilobrkovog gola, no na sreću domaći napadači su ponovno previše petljali, pa je i ta prilika otišla u nepovrat. Na isteku tih prvih 45 minuta vratar Bekbaev je ispucao loptu na Lee-ja, koji se oslobodio Barišićevog “zahvata”, te se našao u velikoj prilici, ali je pri udarcu promašio cijelu loptu, pa se na odmor otišlo netaknutih mreža.

Ovaj isti igrač prvi je zaprijetio i u nastavku utakmice jednim šutem sa 18 metara koji je prohujao iznad Bilobrkovog gola, a potom je u 53. minuti bio u još jednoj prilici, no “Mr. promašaj” Vitalij Lee jednostavno nije mogao do gola na današnjoj utakmici.

Na drugoj strani velika prilika ukazala se za Čabraju u 66. minuti, ali su vratar i jedan obrambeni igrač zajedničkim snagama izblokirali udarac i spasili gotovo siguran zgoditak.

Goran Sablić je inače nakon sat vremena igre osvježio redove svoje momčadi uvođenjem Kožula umjesto Josipa Ćorića, a desetak minuta kasnije i Ćorluke umjesto Lončara, dok su na drugoj strani priliku dobili Yerlanov i Yordanov, no Kazahstancima to nije pomoglo.

Dapače, desetak minuta prije kraja vidjeli smo lijep pokušaj Luke Menala glavom, lopta je već preletjela Bekbaeva i kada su je svi vidjeli u mreži jedan od domaćih braniča je reagirao u stilu Bruce Lee-ja i sa gol crte izbacio loptu, a tako spriječio novi poraz svoje momčadi.

Nakon pet minuta sudačke nadoknade sudac Hovhannisyan označio je kraj i moglo je početi širokobriješko slavlje, ali vidno umorni igrači našeg kluba jednostavno nisu imali snage za neko veće slavlje. Vjerujemo da će se ipak vrlo brzo oporaviti od ovog teškog i iscrpljujućeg putovanja, te da ćemo ih u još ljepšem svjetlu moći vidjeti u predstojećim utakmicama drugog pretkola sa škotskim Aberdeenom.

ALMATY – Stadion Kairata. Gledatelja: 1.000. Sudac: Zaven Hovhannisyan (Armenija). Uzvratna utakmica prvog pretkola Europske lige: Ordabasy – Široki Brijeg 0:0 (0:0). Žuti kartoni: Tunggyshbayev, Yerlanov, Yordanov i Simčević (Ordabasy), Krstanović (Široki Brijeg).

ORDABASY: Bekbaev, Smakov (od 57. Yerlanov), Fontanello, Kovalchuk (od 83. Zhumahanov), Simčević, Tolebek, Nurgaliyev, Diakhate, Bocharov, Tunggysbayev, Lee (od 65. Yordanov). Šef stručnog stožera: Michail Petrushin.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, D. Ćorić, Bralić, Barišić, Marković, Begonja, Lončar (od 69. Ćorluka), J. Ćorić (od 58. Kožul), Menalo, Čabraja (od 90. Nikić), Krstanović. Šef stručnog stožera: Goran Sablić.

Jabuka.tv

(ww.jabuka.tv)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Izdvojeno LIFE
  • Life

“Pruži ruku” za Pučku kuhinju u Mostaru

U mjesecu svibnju radijska voditeljica Antonela Vučić, zajedno s profesoricom engleskog jezika Adrianom Zorić, odlučila…

6 sati prije
  • Nogomet
  • Sport

Liverpool odlučio tko će naslijediti Kloppa

Nizozemski stručnjak Arne Slot bit će novi trener Liverpoola, objavio je Fabrizio Romano. Slot je…

6 sati prije
  • Vijesti

Domu zdravlja Ljubuški odobrena prijava velikog projekta

Domu zdravlja Ljubuški odobrena je prijava još jednog velikog projekta prekogranične suradnje iz Programa Interreg…

7 sati prije
  • Business
  • Vijesti

Pad industrijske proizvodnje u FBiH

Industrijska proizvodnja u Federaciji Bosne i Hercegovine u ožujku 2024. godine u odnosu na veljaču…

7 sati prije
  • Auto-Moto

Slovenski mediji upozorili građane da su hrvatske ceste opasne

Cijenjeni slovenski Avtomagazin objavio je članak pod naslovom Idete li ovih dana u Hrvatsku? Pazite,…

8 sati prije
  • Izdvojeno LIFE
  • Life

Novo specijalizirano vozilo za Edukacijsko-rehabilitacijski centar iz Čitluka

[gallery ids="682600,682598,682601,682599,682602"] Isporukom novog specijaliziranog vozila za prijevoz osoba s invaliditetom završen je projekt u…

8 sati prije