Optuženi roditelji iz Gruda koji su počinili ubojstvo novorođenčeta

Županijski sud u Mostaru je, kako saznaje Avaz.ba, potvrdio optužnicu Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije kojom se Mile Šimić (56) i Mladenka Šimić (28) iz Dragićine kod Gruda terete za ubojstvo svog tek rođenog muškog djeteta.

Kako nam je potvrđeno iz Tužiteljstva HNŽ, ovaj bračni par optužen je da je 6. rujna ove godine počinio ovo gnusno djelo.

Nekoliko dana kasnije 12. rujna javnost je saznala da je na lokalitetu Kobilovači kod Mostara bračni par iz Dragićine kod Gruda svoje tek rođeno muško dijete bacio u žbunje i šipražje, u provaliju pored ceste prema Čitluku.

Prvooptuženi Mile Šimić došao je u Mostar po suprugu koja se porodila u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, i to u pratnji dvoje maloljetne djece, a nakon što su svi zajedno krenuli vozilom u pravcu Čitluka, u namjeri ubojstva novorođenčeta, on je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja. Njegova supruga je tada izvela djecu iz automobila te se s njima udaljila, a Mile je uzeo korpu s novorođenčetom te je bacio u provaliju, piše Avaz.

Novorođenče je, prema optužnici, uslijed toga glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo masovne ozljede kostiju glave. Uslijed tih ozljeda je nastupila smrt, nakon čega su se optuženici vratili u vozilo i zajedno s djecom zaputili se kući.

Također, Šimiću je produžen pritvor, koji može trajati do izricanja presude ili nove sudske odluke. Djeca ovog bračnog para smještena su u „Majčino selo“ u Međugorje.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.