Općina Prozor-Rama kupila državno zemljište za potrebe poslovne zone

Općina Prozor-Rama je ovih dana završila proceduru kupovine zemljišta za Poslovnu zonu “Izlaz” od nešto manje 300 tisuća kvadrata u vrijednosti od 93.439,01 KM.

U proceduru kupovine zemljišta od države Bosne i Hercegovine ušlo se nakon pokretanja razgovora s ozbiljnom njemačkom tvrtkom iz Regensburga za otvaranje tvornice metalskih proizvoda, javlja Ramski-vjesnik.ba.

Procedura je započela na Općinskom vijeću koje je najprije dalo suglasnost na prijedlog načelnika dr. Joze Ivančevića da se uđe u razgovore i potpisivanje Ugovora vezano za pokretanje tvornice i davanje poticaja.

Općinsko vijeće Prozor-Rama je na sjednici održanoj 22. studenog 2021. godine donijelo Odluku o utvrđivanju javnog interesa kojom se utvrđuje da je od javnog interesa izgradnja dijela Poslovne zone “Izlaz” čija je izgradnja u skladu s prostorno-planskom dokumentacijom, odnosno Prostornim planom općine Prozor-Rama te se ovom odlukom pristupilo potpunom izvlaštenju nekretnine Poslovnu zonu.

Riječ je o dvjema katastarskim česticama površine 28.8541 m2 i 4.601 m2.

Izvršena je i procjena zemljišta te je državi Bosni i Hercegovini općina Prozor-Rama za izuzeto zemljište platila 93.439,01 KM.

Već neko vrijeme vodimo ozbiljne razgovore s tvrtkom iz Njemačke, točnije, iz Regensburga o otvaranju pogona u našoj općini. Nakon suglasnosti Općinskog vijeća dogovoreno je da se tvornica izgradi u Poslovnoj zoni Izlaz te smo u tu svrhu od države Bosne i Hercegovine otkupili zemljište. Idući tjedan planiramo potpisivanje Ugovora o daljnjim radovima, odnosno, pripremi zone za postavljanje pogona s direktoricom Snježanom Köpruner. Drago nam je da sve ide prema predviđenom planu te s jeseni očekujemo početak rada tvornice, kazao je načelnik općine Prozor-Rama Jozo Ivančević.

Podsjetimo, načelnik općine Prozor-Rama, Jozo Ivančević i Snježana Köpruner, vlasnica i direktorica tvrtke GS Holding GmbH iz Regensburga i GS-Tvornica strojeva Travnik, potpisali su krajem prošle godine Sporazum o zajedničkoj suradnji u oblasti poduzetništva u Prozor-Rami.

Ukupna ulaganja u novu tvornicu procjenjuju se na oko 10 milijuna KM od čega će Općina Prozor-Rama sudjelovati potporom u iznosu od 2 milijuna KM.

(www.jabuka.tv/Foto: Ramski-vjesnik)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Banner
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Kviz: Testirajte svoje znanje iz matematike

Nakon što ste odradili kviz iz zemljopisa, vrijeme je za malo brojeva i matematike. U…

37 minuta prije
  • Vijesti

Pogledajte odgovore: Jesu li opravdana primanja dužnosnika u BiH?

To su obični paraziti koji žive na uštrb naroda, bio je jedan od odgovora građana…

49 minuta prije
  • Vijesti

BiH: Od početka godine 83 izvještaja protiv 177 osoba zbog krijumčarenja ljudi

Služba za poslove sa strancima u prva tri mjeseca ove godine registrirala je i identificirala…

2 sata prije
  • Vijesti

Iz europskog Plana rasta za Zapadni Balkan za BiH 969 milijuna eura?

Srbija će u okviru novog plana za rast Zapadnog Balkana od ukupno šest milijardi eura,…

3 sata prije
  • Vijesti

Osmorica vatrogasaca u Mostaru ostat će bez posla zbog presude Općinskog suda

Osmorica vatrogasaca zbog presude Općinskog suda u Mostaru iz listopada prošle godine, prema kojoj je…

4 sata prije
  • Vijesti

Prvi put u povijesti papa će nazočiti summitu G7

Papa Franjo prisustvovat će ovogodišnjem summitu čelnika G7 na kojem će se raspravljati o izazovima…

4 sata prije