Oglasio se ZZO HNŽ: Vitalis uznemiruje osiguranike i obmanjuje javnost

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ uputio je demantij povodom obavijesti Poliklinike Vitalis u vezi s načinom primjene Odluke Upravnog vijeća o visini troškova koje ZZO HNŽ snosi za dijagnostičku pretragu PET/CT.

Nisu točni navodi u obavijesti Poliklinike Vitalis da je Zavod na svojoj službenoj web stranici iznio tvrdnju da snosi troškove snimanja PET CT-a u Poliklinici Vitalis, te da Zavod onkološke bolesnike mahom šalje u privatnu ustanovu u Republici Hrvatskoj. Ovim netočnim navodima Poliklinika Vitalis uznemiruje osiguranike Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ i obmanjuje javnost, kazali su iz ZZO HNŽ.

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ snosi troškove dijagnostičke pretrage PET/CT po izdanoj uputnici Liječničkog povjerenstva nadležnog za izdavanje uputnice, ističu u demantiju.

Nadležni onkolog u specijalističkom nalazu izdaje preporuku za obavljanje dijagnostičke pretrage PET/CT s naznakom gdje se pretraga treba obaviti, te se nalaz zajedno s prijedlogom za izdavanje uputnice iz SKB Mostar dostavlja u Zavod o čemu odlučuje Liječničko povjerenstvo, na temelju čega se izdaje uputnica kojom osiguranik stječe pravo na ostvarivanje dijagnostičke pretrage PET/CT. Osigurane osobe Zavoda primarno se upućuju u jednu od zdravstvenih ustanova, javnu ili privatnu u FBiH, koje ovu uslugu mogu pružiti, poručili su iz Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ.

I Zavoda su pozivali širu javnost i osiguranike da se u slučaju potrebe dodatnog pojašnjenja načina realiziranja predmetne Odluke izravno obrate Stručnoj službi Zavoda u sjedištu Zavoda (Dubrovačka bb, Mostar) ili na broj telefona 036/355-254 svakim radnim danom od 8 do 15 sati.

Podsjetimo, Poliklinika Vitalis objavila je ranije kako ZZO HNŽ ne snosi troškove snimanja ovog dijagnostičkog pregleda u njihovoj klinici, radi čega su odgodili iste do daljnjega.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Vijesti

Novi promatrački let iznad BiH

Iznad Bosne i Hercegovine od 13. do 17. svibnja bit će realiziran promatrački let, snimanje…

12 minuta prije
  • Auto-Moto

Mostar: Obavijest o posebnoj regulaciji prometa

Od ponedjeljka, 13. svibnja, promet iz pravca ulice dr. Ante Starčevića prema raskrižju kod hotela…

17 minuta prije
  • PR

NLB Grupa dočekala investitore i regionalne kompanije na Danu investitora i predstavila svoju poslovnu strategiju

[gallery ids="685222,685223,685220,685224,685219,685225,685221"] Da NLB Grupa vjeruje u ovu regiju i njezin potencijal, bile su zaključne…

23 minute prije
  • Vijesti

Svečano promovirana 84 diplomanda Filozofskog fakulteta SUM-a

Svečana promocija i dodjela diploma studentima koji su završili studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u…

30 minuta prije
  • Banner
  • PR

Pogledajte raspored sistematskih pregleda u Domu zdravlja Široki Brijeg

Sistematski pregledi za upis djece u prve razrede na odjelu Školske medicine Doma zdravlja Široki…

1 sat prije
  • Kultura
  • Vijesti

”Matijino stoljeće rata” u Širokom Brijegu

Predstavljanje romana ''Matijino stoljeće rata'' autora Ivana Šimića iz Gruda bit će održano u utorak,…

1 sat prije