Održana donatorska večer Doma ”Marija naša nada”

U četvrtak navečer u Velikoj dvorani Zavoda Svete obitelji u Širokom Brijegu održana je donatorska večer pod nazivom Pomozimo djeci Doma ‘Marija naša nada’.

Donatorsku večer organizirala je Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju ”Pružimo im osmjeh” ŽZH te Humanitarna udruga ”Međunarodno kumstvo djetetu Herceg-Bosne”.

U programu su sudjelovali Ivica Bago, HKUD Hercegovac, Širokobriješki dukati, klapa Grga, Frama Široki Brijeg, Zbor štićenica Zavoda Svete obitelji ”Magnificat”, Simple Acustic i Zdenko Damjanović.

Dom Marija naša nada skrbi se o djeci s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju te je jedina takva ustanova na području Županije Zapadnohercegovačke.

Dom je otvoren 5. rujna 2004. godine kao plod suradnje: Udruge ”Mir i dobro” iz Italije, Fondacije “Don Carlo Gnocchi”, Udruge ”Međunarodno Kumstvo Djetetu Herceg-Bosne” iz Širokog Brijega, Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju ”Nada” iz Širokog Brijega te Grada Širokog Brijega.

Dom posljednjih nekoliko godina proživljava teške dane te je u jednom trenutku bila upitna i njegova opstojnost, no brojnim humanitarnim akcijama Dom ipak preživljava, a iz Grada Širokog Brijega i Vlade ŽZH obećano je da će se napokon riješiti financijska situacija Doma.

(www.jabuka.tv | Foto: Hrvoje Bazina)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.