Obilježena 32. obljetnica osnutka HDZ BiH u Širokom Brijegu

Miro Kraljević (Foto: HDZ BiH)
Foto: HDZ BiH
Foto: HDZ BiH
Foto: HDZ BiH
Foto: HDZ BiH
Foto: HDZ BiH
Zdenko Ćosić (Foto: HDZ BiH)
Foto: HDZ BiH
Foto: HDZ BiH
Vedran Kožul (Foto: HDZ BiH)
Foto: HDZ BiH
Foto: HDZ BiH
Foto: HDZ BiH
Foto: HDZ BiH
Foto: HDZ BiH
U ponedjeljak navečer je svečanom sjednicom Gradskog odbora HDZ-a BiH Široki Brijeg, obilježena 32. obljetnica osnutka ove stranke.

Program obilježavanja započeo je “Lijepom našom”, te minutom šutnje za preminule članove HDZ-a i poginule i umrle hrvatske domoljube. Također, ispunjena dvorana svadbenog salona “La Viva”  mogla je vidjeti prezentaciju i prisjetiti se mnogih stvari kroz ove 32 godine.

Na obilježavanju je bilo prisutno oko 500 uzvanika, a među njima su bili mnogi članovi svih Općinskih odbora HDZ-a Široki Brijeg od osnivanja do danas, članovi svih Temeljnih ogranaka HDZ-a BiH Široki Brijeg, osnivači, članovi, simpatizeri i prijatelji HDZ-a BiH Široki Brijeg.

Također, prisutan je bio veliki broj visokih uzvanika i gostiju, predstavnici svih stranačkih struktura, kao i izabrani dužnosnici HDZ BiH sa svih razina vlasti, predstavnici kulturnog, znanstvenog i športskog života, gospodarstvenici, čelnici javnih institucija, poduzeća, ustanova i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Sve nazočne je pozdravio predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Široki Brijeg Miro Kraljević uputivši im riječi dobrodošlice i čestitku povodom svečane obljetnice.

Svjedoci smo problema s kojim smo suočeni kao narod. Smatram da se trebamo boriti da bi ostali i opstali na ovim prostorima. Ne smijemo gubiti nadu. Borba za naša prava je dugotrajna. Uvjeren sam da ćemo uspjeti i stvoriti još bolje uvjete za život. Ovaj skup govori da je Hrvatska demokratska zajednica najjača, ali i najodgovornija, poručio je Kraljević.

Široki Brijeg je kroz sve ove godine bio i ostao utvrda HDZ BiH. Današnja situacija poziva nas na odgovorno djelovanje u zajednici u kojoj živimo. Osnovna prava našeg naroda su pogažena. Usmjerimo naše znanje i energiju u izgradnju boljeg društva koje će biti pravo mjesto za dostojan život svakog čovjeka – u čast našim precima koji su nas svojim djelovanjem zadužili, posebice onima koji su dali živote za našu slobodu, poručio je predsjednik Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Široki Brijeg Vedran Kožul.

Vedran Kožul

Predsjednik prvog Inicijativnog odbora HDZ-a Široki Brijeg i aktualni dopredsjednik HDZ BiH Široki Brijeg Zdenko Ćosić osvrnuo se na događaje iz prošlosti te je svima čestitao 32. obljetnicu osnutka i stvaranja stranke u Širokom Brijegu.

Organizirali smo se u vrijeme komunističkog režima kada je takvo organiziranje bilo zabranjeno i nezakonito. Hrvatska demokratska zajednica od svog osnutka do danas ostala je vjerna svojim temeljnim načelima. A ta naša načela ujedno su univerzalne vrijednosti zapadne demokracije i kršćanske tradicije. Zagovarali smo slobodno političko organiziranje, ispovijedanje vjere, pravo govora, ukidanje verbalnog delikta, ukidanje smrtne kazne, zagovarali smo nacionalne vrijednosti i afirmirali ih svojim djelovanjem.

Zdenko Ćosić

To su vrijednosti koje od početka zagovaramo. Nekad je dobro podsjetiti na to jer neki i danas žele kazati kako je nekad bilo bolje. Želim ponovno naglasiti, držimo se kao stranka tih vrijednosti. Nemojmo nikad ni pomisliti da bi smo na tim načelima pravili kompromise, tko to pokuša sam će se komprimirati, poručio je Ćosić.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Crna kronika
  • Vijesti

Makarska: Žena preminula nakon što ju je na ulici napao muškarac

Policija je u nedjelju privela 40-godišnjeg muškarca nakon što je preminula 73-godišnja žena koju je…

53 minute prije
  • Banner
  • Nogomet
  • Sport

Široki izgubio od Borca, sudac opet briljirao

Nogometaši Širokoga Brijega izgubili su 1:2 od Borca u susretu 29. kola Premijer lige BiH…

1 sat prije
  • Banner
  • Glazba
  • Zabava

Pogledajte nastup Antonije Čerkez kojim je prošla dalje u Zvezdama Granda

Antonija Čerkez (27) iz Širokog Brijega prošla je u sljedeći krug srbijanskog glazbenog natjecanja Zvezde…

1 sat prije
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Inspirativne čestitke za krizmu

Sveta potvrda ili krizma je važan sakrament u životu mladih katolika koji označava potvrdu njihove…

2 sata prije
  • Life
  • Zdravlje i prehrana

Načini na koji banane otapaju salo na trbuhu

Banane su nevjerojatno hranjivo voće koje je često zanemareno kad je riječ o gubitku masnoće.…

3 sata prije
  • Vijesti

Stanovništvo u BiH upozoreno na povećanu prijetnju online prijevara

Kako nas je sve više na internetu tako je i sve više prevaranata i prevarenih…

4 sata prije