Novi stil šišanja u koji smo svi zaljubljeni

Butterfly cut novi je trend u svijetu frizura. Hit je jer se radi o jako raznovrsnoj frizuri koju možete stilizirati na hrpu načina.

Zapravo, on je još jedan povratak u prošlost, pomalo podsjeća na frizuru Rachel Green (Jennifer Aniston) u prijateljima, pomalo na onu Pamele Anderson kada je bila na vrhuncu slave.

Ovaj stil šišanja karakteriziraju beskrajni slojevi, a još je jedan od trendova koji je postao viralan na TikToku. I dok je fama oko ovog stila šišanja nova, sam stil i nije.

Ako se prisjetite devedesetih uočit ćete da su mnogi nosili tada hit frizuru u kojoj su voluminozni slojevi davali savršen okvir licu.

Ime butterfly cut ovom stilu dala je frizerka Sunnie Brook i to zbog njegove dualnosti, odnosno u jednom stilu je zastupljena i duga i kratka kosa. Tako postoje i dvije faze gusjenica i leptir kod tog kukca. S ovim stilom tako možete imati dvije potpuno različite frizure, sve ovisi kako stilizirate kosu.

Radi se o jako slojevitom stilu koji je nešto između shag frizure i dugih slojeva. Kosa je ovdje podijeljena u dvije očite sekcije, duge slojeve koji padaju ispod ramena i koji daju iluziju duljine, te kratki slojevi koji dosežu nekoliko centimetara ispod brade, uokviruju lice i dodaju volumen.

Butterfly cut je odmak od frizura koje su dosad dominirale, ravnih i valovitih stilova. Jednom kada se ošišate ovako, zapravo nema nikakve velike obveze jer kosu možete stilizirati kako želite i dovoljno je raznolika frizura da niste obvezani nositi je samo na jedan način da bi dobro izgledala.

Za koga je butterfly cut dobar izbor? Za sve one koji žele stvoriti iluziju zdrave, voluminozne kose, a bez da žrtvuju duljinu. Ovim stilom šišanja stvara se volumen i oblik, a istovremeno se rješavate oštećenih dijelova kose.

Svi mogu ovo isprobati, ali najbolje stoji onima s prirodno gustom ili kovrčavom kosom. Naime, previše je slojeva i tanka i rijetka kosa to jednostavno ne može podnijeti i ne izgleda dobro.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Banner
  • Izdvojeno LIFE
  • Life
  • LIFESTYLE

Marko Kraljević svakodnevno radi s Reom – prvim potražnim psom u Širokom Brijegu

[gallery ids="683492,683495,683491,683479,683488,683486,683489,683493,683485,683483,683482,683487,683484,683480,683494,683490"] Rea je prvi potražni pas u Širokom Brijegu, a njezin vlasnik Marko Kraljević…

13 minuta prije
  • Vijesti

BiH prva u svijetu priznala status civilne žrtve rata djetetu rođenom nakon ratnog silovanja

Bosna i Hercegovina prva je država u svijetu koja je priznala status civilne žrtve rata…

26 minuta prije
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Postavljene nove tribine na plivalištu u Neumu

[gallery ids="683469,683471,683470"] Plivalište u Neumu iz godine u godinu napreduje, baš kao i sami vaterpolo…

1 sat prije
  • Vijesti

Mostar: Vatrogasci iz dva automobila izvlačili zmiju

Izgleda da je toplo vrijeme počelo buditi zmije u Mostaru pa su tako mostarski vatrogasci…

2 sata prije
  • Banner
  • Košarka
  • Sport

Posušje i Spartak objavili da su ostali u ligi iako netko od njih mora ispasti

Stanje u bh. košarci kaotično je posljednjih godina, a novi tragikomični primjer stigao nam je…

2 sata prije
  • Tehnologija

Koristite iPhone umjesto budilice? Pripazite na ovaj problem

Aplikacija sata s ugrađenom budilicom dobiva malo pozornosti, a brojni korisnici o njoj ovise da…

2 sata prije