Novi projektor “oživljava” kino u Širokom Brijegu

Prošlo je više godina kada je u širokobriješkom kinu “Borak” emitiran neki svjetski hit igrani film.

Tehnološki napredak i digitalizacija učinili su svoje pa se noviji filmovi posljednjih šest do sedam godina ne mogu prikazivati u kinu u Širokom Brijegu. A u prošlosti, Širokobriježani su imali redovitu publiku koja je rado na velikom platnu gledala najnovije svjetske blockbustere.

Izuzetak su jedino projekcije tijekom Mediteran Film Festivala, a kino dvorana u središtu grada koristi se i za različite promocije knjiga, javnih tribina, skupova itd. No, da bi kino bilo kino, potrebni su mu filmovi, jer to je ipak njegova glavna svrha.

Od novijih ulaganja u kino dvoranu, vrijedi istaknuti kako su u kinu zamijenjene stolice. Pa su nekadašnje plave na preklapanje, zamijenile crvene s naslonom. Pa je ostalo još uložiti u kvalitetnu opremu kako bi Širokobriježani ponovno mogli uživati u gledanju filmova u svom gradu.

Kako doznaje portal Jabuka.tv, gradska uprava i JU Hrvatski kulturni dom u sklopu kojega je i Kino Borak rade na oživljavanju širokobriješkog kina.

Na portalu javnih nabava objavljen je natječaj Grada Širokog Brijega, u kojem se navodi kako Grad kreće u nabavu novog digitalnog projektora, koji će omogućiti projekcije novih filmskih izdanja.

Sve pristigle ponude u Gradskoj upravi otvaraju u srijedu, 24. studenoga s početkom 11 sati. A projektor će se nabaviti od najpovoljnijeg ponuđača.

Kako doznajemo iz Gradske uprave, osim novog projektora u neko skorije vrijeme cilj je nabaviti i novo kino platno. A kako se navodi u ovom natječaju, procijenjena vrijednost projektora je 80.000 KM u što nije uračunat i PDV.

Teško je reći kada bi točno širokobriješko kino ponovno trebalo profunkiciorati, s obzirom da se natječajni postupci oko javnih nabava znaju odužiti, no kako doznajemo cilj je da to bude u prvoj polovici iduće godine.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Vijesti

Kada vidite ove cifre, shvatit ćete zašto se političari bore za ulazak u EU parlament

Ovog tjedna započela je kampanja za europarlamentarne izbore koji se održavaju od 7. do 9.…

59 minuta prije
  • Nogomet
  • Sport

Skender: Na Borac idemo s najboljim mogućim opcijama

Novi okršaj s banjalučkim Borcem, ovaj put u sklopu 29. kola Premijer lige BiH, Široki…

1 sat prije
  • Nogomet
  • Sport

Željezničar preokretom do pobjede nad GOŠK-om

[gallery ids="682719,682720,682721,682722,682723,682724"] FK Željezničar porazio je NK GOŠK 2:1 u susretu 29. kola Premijer lige…

2 sata prije
  • Ostalo
  • Sport

Ivanišević otkrio tko mu je broj jedan u svijetu tenisa

U razgovoru za Dnevnik Nove TV legendarni Goran Ivanišević komentirao je nedavni prekid suradnje s…

2 sata prije
  • Nogomet
  • Sport

Sloga svladala Zvijezdu koja je dvaput “pocrvenjela”

Nogometaši Sloge svladali su ekipu Zvijezde 09 rezultatom 2:0 u susretu 29. kola Premijer lige…

3 sata prije
  • Business
  • Vijesti

Europska država uvodi šestodnevni radni tjedan

U Grčkoj se u srpnju uvodi šestodnevni radni tjedan. Kako navode lokalni mediji, ova obveza…

3 sata prije