Novi BMW serije 5 može se otključati i iPhoneom – Jabuka.tv

Novi BMW serije 5 može se otključati i iPhoneom

BMW serije 5 prvi je puta predstavljen još 1972. godine i od tada zauzima mjesto na tržištu, ali i u percepciji kupaca, kao jedna od najboljih i najznačajnijih limuzina ovog segmenta.

Njegova najnovija iteracija, ona s oznakom 2021, predstavljena je ovog proljeća, a donijela je moderni facelift vanjskog dizajna te po prvi puta i elektrifikaciju pogona.

Dakako, zadržan je prepoznatljivi čisti i elegantni izgled za koji bi se moglo reći da već ima i kultni status, dok će najprepoznatljiviji znakovi novog modela biti prednji i stražnji svjetlosni potpis s LED modulima u obliku slova L. Sprijeda se tako ističe BMW rešetka bubrega i svjetla BMW Laserlight, koja u radu dugih svjetala osvjetljavaju do 650 metara, što je dvostruko više nego kod uobičajenih farova, a bolja vidljivost u mraku značajno povećava sigurnost.

Novi BMW serije 5 dolazi u varijantama benzinskog ili diesel motora, ali od sada i kao Plug-in Hybrid, koji kombinira standardni benzinski četverocilindrični 2.0 turbo motor modela 530i i elektropogon. Zajednički, ovi sustavi razvijaju snagu od 288 KS i daju 420 Nm okretnog momenta.

Suvremeni sustavi pomoći vozaču i inteligentne mogućnosti povezivanja također jamče maksimalnu razinu sigurnosti i udobnosti, dok nisu izostale niti inovativne poslovne i zabavne funkcionalnosti infotainmenta, prikazane na prostranom 12,3-inčnom središnje smještenom zaslonu, kao i digitalnoj instrument ploči iste dijagonale.

Spomenimo i da je ovaj model jedan od prvih u svijetu koji podržava BMW Digital Key, odnosno tehnologiju kojom se automobil može otključati putem iPhonea.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.