Nogometna sutkinja iz BiH suspendirana zbog dopinga

Adela Čomor, atletičarka Atletskog kluba “Novi Grad” iz Sarajeva, nakon testiranja urina bila je pozitivna na Ephedrine.

Antidoping agencija u BiH redovno sprovodi kontrole na državnim prvenstvima u svim sportovima. Kontrolori Agencije za antidoping kontrolu su nakon završenih trka, na osnovu plana doping kontrola, pozvali određeni broj atletičara i atletičarki na testiranje.

Uzeta im je određena količina urina i poslana je u akreditirani laboratorij WADA – e (Međunarodna agencija za antidoping kontrolu) u Seibesdorf.

Nakon što je utvrđeno da je spomenuta atletičarka pozitivna na Ephedrine, nalaz je upućen strukovnom savezu, koji je na osnovu toga i izjave atletičarke izrekao suspenziju u trajanju od dvije godine.

S obzirom na sve navedeno, Adeli Čomor se poništavaju svi rezultati ostvareni na Pojedinačnom prvenstvu Bosne i Hercegovine, a osvojila je dvije srebrne medalje u trkama na 3000 metara i 5000 metara.

Slučaj “Adela Čomor” treba biti opomena svim sportašima u ovoj zemlji!

Kako se doznaje od izvora bliskog NS BiH, Adeli Čomor prijeti i suspenzija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine s obzirom da je bila sudac u ženskoj Premijer ligi.

 

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.