Mostar: Radnici hotela “Ero” prosvjedovali ispred zgrade Vlade FBiH

Nezavisni sindikat zaposlenika hotela “Ero” danas je ispred zgrade federalnih institucija u Mostaru, u kojoj se održava sjednica Vlade FBiH, održao mirni prosvjed zbog neriješenog statusa zaposlenika tog hotela koji je prestao s radom krajem prošle godine.

“Danas smo došli kako bi od Vlade FBiH zatražili pomoć u rješavanju naših problema. Doprinosi za 62 radnika nisu uplaćivani u posljednje četiri godine” kazala je u izjavi za novinare predsjednica Sindikata zaposlenika hotela “Ero” Mira Mandić.

Ona je istaknula kako je potrebno oko milijun i dvjesto tisuća konvertibilnih maraka kako bi se radnicima uvezali doprinosi za četiri godine, prenosi Dnevni list.

“Na početku smo se obraćali Gradu Mostaru kao našem osnivaču i vlasniku, bili smo na sastancima, međutim, Grad nije u mogućnosti izmiriti dugovanja prema nama. Nismo imali drugog izbora već se obratiti Vladi FBiH. Već smo uputili i pismeni dopis. Danas smo slučajno saznali da se sjednica održava u Mostaru pa smo došli, iako se nismo najavili, u nadi da će nas netko saslušati nakon sjednice”, kazala je Mandić.

Inače, Vlada HNŽ-a u lipnju 2017. godine donijela je odluku o kupnji zgrade mostarskog hotela “Ero”, površine cca 9.500 metara četvornih, u koju bi se trebale smjestiti sve županijske institucije.

S predstavnicima Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, u čijem je vlasništvu objekt, dogovorena je ukupna cijena od 10,5 milijuna maraka, a kako je Feni u studenom prošle godine kazao glasnogovornika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Pere Pavlović, preostaje samo još sastaviti i potpisati kupoprodajni ugovor.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Banner
  • Nogomet
  • Sport

Zrinjski slavio protiv Širokog, Bandić dosudio dva penala Mostarcima

[gallery ids="683828,683829,683839,683841"] Nogometaši Širokog Brijega izgubili su 0:3 od Zrinjskog u 75. hercegovačkom derbiju u…

7 sati prije
  • Auto-Moto

Talijan u problemima nakon što je pokušao prodati kultni Ferrari

Iako su oldtimeri svakako automobili koji izazivaju najveću pažnju na izložbama i aukcijama, notar iz…

8 sati prije
  • Glazba
  • Zabava

Organizatori Eurosonga najavili da će oduzimati palestinske zastave

Švedska novinska agencija TT najavila je da će svakoga tko pokuša donijeti palestinsku zastavu ili…

8 sati prije
  • Nogomet
  • Sport

Željo osigurao ostanak u ligi

[gallery ids="683818,683817,683819,683820,683821"] Nogometaši Željezničara i Veleža upisali su pobjede u 30. kolu Premijer lige Bosne…

9 sati prije
  • Nogomet
  • Sport

Velež nadigrao Posušje i stigao na korak do Europe

[gallery ids="683807,683808,683806,683809,683810"] U utakmici 30. kola Premijer lige BiH Velež je na svom terenu slavio…

9 sati prije
  • Vijesti

HDZ i Domovinski pokret blizu dogovora o novoj vladi

U Vukovaru je u petak održan neformalni sastanak predstavnika HDZ-a i Domovinskog pokreta na kojem…

10 sati prije