Mjuzkl “Svetac svega svijeta” stiže u Ljubuški i Mostar

Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovankoga i Ansambl Kolbe pozivaju vas na izvedbe mjuzikla Svetac svega svijeta koje će se održati 9. ožujka 2019. godine u Crkvi sv. Ante na Humcu s početkom u 19 sati.

Također isti mjuzikl će se održati s početkom u 19 sati i u nedjelju 10. ožujka crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru.

U ovome jedinstvenom projektu sudjeluju etablirana imena na području glazbene i dramske umjetnosti, mjuzikl Svetac svega svijeta donosi glazbeno-scensko osvježenje duhovnog karaktera s ciljem širenja univerzalne poruke ljubavi namijenjene svima.

Kada je riječ o svetom Anti, popularnom “Svecu svega svijeta”, usudimo se reći kako je riječ o svevremenom svecu koji svojim životom i djelom i danas privlači mnoge generacije. Stoga ne začuđuje pojava jedinstvenog mjuzikla posvećenog upravo životu svetog Ante. Iako nam se može činiti kako mnogo toga već znamo o njegovu životu, pisac libreta Nino Škrabe svojim specifičnim narativom gledatelje vodi u kontekst i duhovnu situaciju vremena u kojem odrasta mladi Fernando.

Ovdje dobivamo odgovore na pitanja o tome tko je bio sv. Antun prije nego što je postao svetac i koji su sve izazovi stavljeni pred njega kao mladića koji je vrlo rano i otvoreno pokazao svoju adoraciju prema Stvoritelju. I tko je Amalia? Nakon bijega od kuće mladi Fernando pridružuje se najprije augustincima, a zatim franjevcima gdje dobiva ime Antun.

Zatim odlazi u misije u kojima slijedi niz događanja koja će ostaviti duboki trag na životu mladog Antuna, a upravo razdoblje oluja na moru će utjecati na smjer njegova daljnjeg životnog poziva i djelovanja. Nakon susreta sa svetim Franjom njegova jedina želja je “ljubiti i grliti Isusa Raspetoga”.

Sveti Antun se obraća svima bez iznimke, a tome svjedoči obraćenje dvanaestorice razbojnika u Padovi, susret s gospodarom Verone i mnogi drugi “otpadnici” društva koje se vrlo lako osuđuje i od kojih se još lakše odustaje. Ali ne i sv. Antun! Upravo je ovo poruka njegova životnog djelovanja; svaki čovjek je dragocjen i jedinstven u očima Oca koji nas neprestano zove.

U umjetničkom ostvarenju kakav je mjuzikl o svetom Antunu, gdje se ujedinjuje pero dramaturga Nine Škrabe, redateljski talent Roberta Boškovića i glazba Branka Barduna uz izvrsnu glumu mladoga Marka Dumančića u ulozi sv. Antuna, odvest će Vas na putovanje kroz vrijeme i pružiti sasvim jednu novu perspektivu na život omiljenog sveca i priču koja je toliko narodu znana, ali do sada u kazalištu nije viđena.

Ansambl Kolbe je jedinstvena pojava na kulturnoj sceni. Okuplja mlade talentirane ljude koji u svoje slobodno vrijeme sudjeluju u kreiranju mjuzikala duhovne tematike. S Ansamblom Kolbe rade vrhunski profesionalci koji cijelom projektu daju veliku ozbiljnost. Ansambl je nastao pod okriljem Veritasa-Glasnika sv. Antuna Padovanskog iz Zagreba prije sedam godina te je od tada do danas napravio četiri vrhunska mjuzikla koji su izvedeni na brojnim mjestima i kazalištima.

Cjelokupni projekt je volonterski, nitko u Ansamblu ne prima honorar nego ovo čini iz ljubavi te je ujedno ovo i veliki doprinos novoj evangelizaciji, putem kazališne umjetnosti.

Svetac svega svijeta u izvedbi Ansambla Kolbe do sada je izveden 19 puta i ovo je prvo gostovanje u Bosni i Hercegovini.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Ostalo
  • Sport

Grude preko Čapljine izborile finale Prvenstva Herceg-Bosne

[gallery ids="682859,682856,682858,682857"] Košarkaši Gruda su u nedjelju slavili u odlučujućoj utakmici protiv Čapljine za finale…

4 sata prije
  • Nogomet
  • Sport

Lokomotiva nanijela Rijeci bolan poraz, Dinamo na vrhu

U posljednjem susretu 32. kola HNL-a nogometaši Lokomotive su kao domaćini u Kranjčevićevoj ulici svladali…

4 sata prije
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Ovo su najopasnije zemlje za posjetiti u 2024. godini

Južni Sudan, Libija i Afganistan su najopasnije zemlje na svijetu za posjetiti 2024. godine, pokazali…

8 sati prije
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Ovaj predmet postigao je najveću cijenu u povijesti aukcija stvari s Titanica

Zlatni džepni sat pronađen na tijelu najbogatijeg čovjeka na Titanicu prodan je američkom kolekcionaru za…

9 sati prije
  • Nogomet
  • Sport

Joško Gvardiol golom poveo City do pobjede

Hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol bio je strijelac prvog gola za Manchester City u 2-0…

10 sati prije
  • Vijesti

Polupansion u Neumu oko 700 KM, a u Makarskoj više od 1.000 KM

Era jeftinog ljetovanja već odavno je gotova. Za veliki dio bh. građana odlazak na more…

11 sati prije