Ministrica Pozder posjetila Posušje i Ljubuški

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder boravila je u Ljubuškom i Posušju gdje je održala sastanke sa službenicima, ali i predstavnicima nevladinog sektora i gospodarstvenicima.

Iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma su priopćili da je ministrica razgovarala s predstavnicima „Ljubuški Outdoor Festivala“. Ovaj festival je skup sportsko-rekreativnih aktivnosti kojim se povezuje i revitalizira kulturno-povijesna i prirodna baština duž natjecateljskih ruta u paraglidingu, trčanju, biciklizmu i trail stazama koje povezuje rijeku Trebižat i dva prirodna bisera, vodopade Kravicu i Koćušu. Ova ruta povezuje i nacionalne spomenike kulture, rimski vojni logor na Gračinama i tvrđavu Herceg Stjepana Kosače koje predstavljaju posebno bogatstvo ovog festivala. Festival promovira sportski i zdrav način života u prirodnom okruženju.

Ova inovativna manifestacija je dobar primjer kako se može poticati i promovirati razvoj aktivnog destinacijskog turizma. Ljubuški je odličan primjer da se to može i da se prirodni i povijesni potencijali mogu iskoristiti za turistički razvoj. Tisuću prijavljenih sudionika i sudionica, od kojih čak 400 dječaka i djevojčica, garancija su da će o prirodi i njenoj zaštiti i promociji imati i ima tko mariti, rekla je ministrica Pozder.

Tijekom posjeta ministrica Pozder je razgovarala i s predstavnicima Hercegovačke udruge uljara i maslinara (HUUM), a tema sastanka bila je suradnja i projekti koji mogu dodatno potaknuti razvoj maslinarstva. Federalna ministrica je obišla i uspješnu uljaru Mikulić i njihov maslinik, te je izrazila zadovoljstvo što je broj nasada maslina u ovom dijelu naše države u stalnom porastu.

Pozder u Ljubuškom (Foto: Vlada FBiH)

U priopćenju Ministarstva, također je istaknuto da je važno promovirati maslinovo ulje, njegove nutritivne i zdravstvene vrijednosti, a razgovarano je i planiranim aktivnostima koje se odnose na zaštitu brenda hercegovačkih ulja koja su relativno nedavno ponovo zasjala na uljaraskoj svjetskoj sceni, ali i dominiraju na natjecanjima.

Ministrica Pozder je boravila i u Posušju gdje se u Vladi Županije Zapadnohercegovačke sastala s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zvonimirom Širićem.

Na ovom sastanku je razgovarano o zakonskim inicijativama i projektima koji mogu poboljšati turizam i okoliš u lokalnim zajednicama u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Obišli su i gradski park ”Pluća grada” u koji se kontinuirano ulaže i gdje se na skoro pet hektara borove šume smjestila i očuvala prava prirodna oaza, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

(www.jabuka.tv | Foto: Vlada FBiH)

Komentari:

  • Zašto većina ovih bitnih ljudi iz MZ ili ministri najčešće preskaču Široki..u čemu je kvaka Miro i Vinko?

  • Preskaču i Grude iako naš Ljubo kaže da smo najbogatija općina koja ne ulaže u turizam iako ima najveći potencijal...a o zaštiti okoliša da i ne pričamo😡

Zadnje dodano

  • Tehnologija

iPhone se približava dizajnu iz snova

Još je nekoliko mjeseci ostalo do predstavljanja nove generacije iPhonea, a kako se to vrijeme…

49 minuta prije
  • Vijesti

Formira se Vijeće umirovljenika Federacije BiH

Vlada Federacije BiH na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike donijela je zaključak o…

1 sat prije
  • Business
  • Vijesti

ESB snižava kamatne stope prvi put u skoro pet godina

Očekuje se da će Europska središnja banka (ESB) prvi put u gotovo pet godina smanjiti…

2 sata prije
  • Izdvojeno LIFE
  • Life
  • Zdravlje i prehrana

Morbili haraju ovim dijelom BiH

Od početka godine do kraja svibnja ukupan broj oboljelih od morbila je 114, od toga…

2 sata prije
  • Rukomet
  • Sport

Šego se oprostio od rukometa

Marin Šego, proslavljeni rukometni vratar iz Međugorja, završio je karijeru. Od njega se oprostio i…

3 sata prije
  • Vijesti

Dodatnih 300.000 KM centrima za socijalni rad u FBiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike donijelo je odluku o raspodjeli 700.000 KM za jačanje…

3 sata prije