Milanović: Dodikova prijetnja oko secesije je predstava

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u petak je, nakon što je UN usvojio rezoluciju o Srebrenici, komentirao najavu čelništva Republike Srpske o “razdruživanju” i rekao da se radi o “predstavi” i da je secesija nemoguća.

Na Dodikov poticaj, vlada Republike Srpske u četvrtak je uoči rasprave na općoj skupštini Ujedinjenih naroda donijela odluku kako će u roku od 30 dana izraditi dokument kojim će Federaciji BiH predložiti “razdruživanje”, odnosno okončanje postojanja BiH kakva je utemeljena Daytonskim sporazumom.

Ova predstava oko secesije, to je nemoguće. Nema teoretske mogućnosti da se RS odcijepi. Prvo, jer ne može i neće nikada donijeti tu odluku, a i Beograd je protiv toga, rekao je Milanović novinarima.

Puno buke, nije nizašto, ali bez nekog velikog razloga, dodao je, prenosi Hina.

Po njegovim riječima, rezolucija nijednom riječju “ne dotiče Srbe i srpstvo i Srbiju” i ako to smatraju gaženjem i traumatiziranjem Srba, onda će ih “sutra smetati oblačan dan”.

(www.jabuka.tv | Foto: Davorin Višnjić / Pixsell)

Komentari:

  • Sto si ti uradia dosada za Hrvate u HB?, di su im prava?, di je samo tv-kanal na Hrvatskom jeziku na drzavnoj televiziji?. Niste ni to uspili, jer vam je Hrvatski puk vazan, kao lanjski snig. SDPHDZ-jugobanditi i izdajnici. Je.bali vas cetnicki mujahedini iz Sarajstana, suradujete snjima protiv Hrvatskog puka u HB, takoder sa Momcilom protiv Hrvata u RS. Koliko ste uspili vratiti Hrvata u RS i na podrucje di Abdulski zelena i crna zastava u sridnoj Bosni viori?. Kada ces krscanski pokopati Titin genocid od 500.000-600.000 tisuca domoljuba Hrvata? iz drugog svitskog rata. Od.hebi, Titin isprdak.

    • 22:48 na čemu si ti? To je pitanje za HDZ i Čovića jer oni su "predstavnici " hrvatski. Koliko je Milanović dobio glasova u Hercegovini na zadnjim izborima i koalicija SDP?? Ni 300! zato ćuti

      • Oni rade svi skupa, to nema nikakve veze sa glasanjem. To su svi unuci pioniri krvolocnog Tite. A kada bi izbori nesto prominili bili bi zabranjeni. EU-tvorevina je svoj novac za izdaju u HR i HB dobro ulozila.

        • Straho,straho idi na njivu malo kopaj lakše ćeš živjeti ovako ćeš samo nabiti tlak masnoću... okani se ti politike i naprdivanja po portalima.

  • Ama ljudi ovi političari 30 g stalno pričaju o razdruzivanju,odcjepljenju,ratu...ja više ne znam koji je o k...daj bolan normalnu državu,posla,normalne plaće,je.... više mater i jedni i drugi i treći.Samo vi političari dobro živite na račun ovih i ovakvih priča a narod se jadni bori,radi između sebe,iseliše se ljudi,pobjegoše odavde a ovaj mazlum je dosad brat bratu 7 puta godišnje u oviih 30 g se odcjepio..jebo te jel dosta više.

  • Iđi propalico neđe đe te niko nevidi i tegli uz nos a nemoj više prosipati gluposti po javnosti. Obična fukara koju niko više nedoživljava ozbiljno.

  • To vec svi znamo sve ove godine samo da i srbi to skontaju… Ali dok je god radikalnih bosnjaka politicara koji lesinare i skupljaju jeftine pijenje na žrtvi Srebrenice i ubijenim nevinim ljudima bice Dodika i srba koji ce lesinariti na kontra stavovima.. Isto je i kod nas hrvata. Svaki izbori prica o novom izbornom zakonu, jednakopravnosti, kanalu na hrv. Yjeziku itd. Kad produ izbori zaboravi se sve to i oni koji truju i zavadaju narode sjednu zajedno i djele ministarska mjesta, redove, drzavne firme tko da su njihova očevima, didovina… Ali narod nasjeda vec 30 god. Stranci igraju istu igru, ako dode do bilo kakvih pomaka i dogovora oni su tu da to pokvare i sve rešetaju na stare postavke. Prednjači Američki Marfi i Schmidt… Jer je i njima odlicno ovdje tko i nasim politicarima jos i bolje.

  • Za 7:32 kako je kod vas na zabacenim periferijskim proplancima crne gore?Odkud ti na ovom portalu?

Zadnje dodano

  • Nogomet
  • Sport

Evo na kojem kanalu u BiH možete gledati utakmice s Eura

Utakmicom Njemačka - Škotska na Allianz Areni u Muenchenu u petak počinje 17. Europsko prvenstvo…

12 minuta prije
  • Vijesti

Pune ruke posla za vatrogasce u Širokom Brijegu i Grudama

Vatrogasci u Širokom Brijegu i Grudama imali su pune ruke posla u četvrtak navečer sanirajući…

27 minuta prije
  • Vijesti

Biden zalutao od svjetskih čelnika, Meloni ga vukla za rukav

Snimka američkog predsjednika Joea Bidena (81) postala je viralna nakon što se počeo udaljavati od…

1 sat prije
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Natjecatelj u ”Milijunašu” odustao na 13. pitanju: Znate li vi odgovor?

U četvrtak navečer emitirano je posljednje ovosezonsko izdanje popularnog kviza "Tko želi biti lilijunaš?", na…

1 sat prije
  • Business
  • Vijesti

Konzum, Mercator i Sarajevski kiseljak službeno dobivaju novog vlasnika

Europska komisija odobrila je, u skladu s Uredbom EU-a o koncentracijama, da Pavao Vujnovac iz…

2 sata prije
  • Banner
  • Vijesti

Proglašeno stanje prirodne nesreće u Širokom Brijegu

[gallery ids="692331,692329,692330,692332"] Stanje prirodne nesreće uzrokovano tučom proglašeno je na području Širokoga Brijega, potvrđeno je…

2 sata prije