Microsoft patentirao telefon s tri ekrana

Nakon što ideja o osvajanju tržišta pametnih telefona akvizicijom Nokije i predstavljanjem vlastitog mobilnog operativnog sustava nije uspjela, Microsoft se neko vrijeme povukao sa smartphone tržišta te fokusirao na mobilne aplikacije i servise.

Prije dvije godine ipak su najavili svoj povratak na mobilno tržište s uređajem Surface Duo. Riječ je o zanimljivom uređaju s dva ekrana kojeg pokreće Android.

Ono što je na papiru izgledalo kao dobra i zanimljiva ideja, u praksi se ipak nije pokazalo tako dobrim te tehnološki novinari i korisnici nisu bili oduševljeni s mogućnostima ovog uređaja. Kasnije je predstavljen i njegov nasljednik s kojim su ispravljene neke greške iz prvog modela, no niti on nije privukao veliki broj korisnika.

S obzirom na to da se dva ekrana nisu pokazala dovoljno dobrima, ekipa iz Microsofta sada razmišlja o telefonu s čak – tri ekrana. To je barem otkrio patent koji su prijavili, a o kojem su se ovaj tjedan raspisali tehnološki mediji.

Kao i na modelima Duo, ekrani nisu savitljivi, već povezani šarkama, a zahvaljujući trećem ekranu riješen je jedan od najvećih problema Surface Dua – izostanak vanjskog ekrana. Surface Trio, prema patentu, trebao bi dobiti dodatni ekran koji se može koristiti kao vanjski ekran, a kada se telefon otvori, omogućuje puno veću ukupnu površinu ekrana.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte na fotografijama s prijavljenog patenta.

Puno toga oko ovog uređaja nije poznato – poput veličina ekrana, ali i debljine telefona kada su sva tri ekrana zatvorena. Teško je na temelju prijavljenog patenta znatihoće li Microsoft zaista krenuti u razvoj i proizvodnju ovog uređaja ili će sve samo ostati na patentu i još jednoj ideji koja se na kraju nije realizirala, prenosi Zimo.

Treba naglasiti kako ovo nije prvi patent Microsoftovog telefona s tri ekrana, no raniji patent pokazivao je uređaj poput Dua, između čija je dva ekrana postavljan još jedan mali ekran koji bi trebao popuniti rupu između dva ekrana.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Ostalo
  • Sport

Legendarni skijaš vraća se natjecanjima, ali pod drugom zastavom

Proslavljeni austrijski skijaš i osmerostruki ukupni pobjednik Svjetskog kupa, 35-godišnji Marcel Hirscher planira svoj povratak…

23 minute prije
  • Vijesti

EU šalje milijarde eura zemljama Zapadnog Balkana

EU će izdvojiti dvije milijarde eura bespovratne pomoći i četiri milijarde povoljnih zajmova za zapadni…

30 minuta prije
  • Vijesti

Nikšić u Neumu: U svemu vidimo podjele i osobne interese

U okviru otvaranja Energetskog summita u Neumu, predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšić rekao je kako…

59 minuta prije
  • Crna kronika
  • Vijesti

Prometna nesreća na cesti Mostar – Čitluk

U srijedu oko 13:30 sati došlo je do prometne nesreće na cesti Mostar - Čitluk…

2 sata prije
  • Banner
  • Vijesti

Dva proizvoda iz Pepca povlače se s tržišta BiH

S tržišta BiH povučena je ženska torbica čiji uvoznik je tvrtka "Pepco", jer sadrži ftalate…

2 sata prije
  • Crna kronika
  • Vijesti

U policijskoj akciji uhićeno 14 osoba, zaplijenjen veći iznos novca

[gallery ids="682005,682006,682004,682007"] Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine realizirali su aktivnosti po operativnoj akciji…

2 sata prije