Ljubuški dobiva podzemnu garažu u središtu grada

Kao da su se zbog ljetne stanke vijećnici OV-a Ljubuški zaželjeli rada i rasprava pa je njihova 11. sjednica s 12 točaka dnevnog reda trajala tri i pol sata. Kao i na većini prošlih sjednica, bilo je dosta raspravljanja i polemiziranja, pitanja i potpitanja, replika, primjedbi, prijedloga…

Nakon odgoda na prethodnim dvjema sjednicama zbog opravdane odsutnosti ravnatelja Srećka Matića, na dnevni red je došla informacija o radu za 2016. i program rada za 2017. godinu Doma zdravlja Ljubuški, piše Večernji list BiH.

Vijećnici su postavili više pitanja o radu, posebice kada je riječ o čekanju i papirologiji kod liječnika obiteljske medicine, za koju je ravnatelj Matić rekao da u ŽZH-u nije nikad zaživjela, i nakon odgovora ravnatelja, informacija je primljena k znanju.

Slično je bilo i s informacijom o radu u 2016. i programu rada za 2017. ALBA-e Ljubuški, no i ona je primljena k znanju. Nakon stanke i dopune koja se odnosi na studente – djecu poginulih branitelja i invalida Domovinskog rata, usvojena je odluka o novčanoj potpori studentima u akademskoj godini 2017./2018.

Najveću pozornost vijećnika i žustru raspravu izazvale su točke – prijedlog odluke o zajedničkoj izgradnji javne podzemne garaže u središtu Ljubuškog (na sadašnjem parkiralištu iza zgrade policije i Vijećnice) i prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduženje JP Parkovi, čija visina će ovisiti o nekoliko čimbenika, zbog čega se trenutačno ne može znati cijena, a mogla bi iznositi do milijun KM.

Ipak, i te su odluke većinom glasova usvojene. Vijećnici su usvojili i odluku o novim cijenama za posjete i usluge na slapovima Kravica i upoznati s nacrtom odluke o određivanju mjesta za održavanje javnih okupljanja na području općine Ljubuški.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Vijesti

Bitkom u Livnu spriječeno je presijecanje Hrvatske

[gallery ids="681875,681876,681873,681877,681874"] U organizaciji Grada Livna, Koordinacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Grada Livno…

42 minute prije
  • Ostalo
  • Sport

Kvesić: U Zadru želimo ponoviti naš povijesni uspjeh

Od 8. do 12. svibnja u SC Višnjik u Zadru počinje Europsko seniorsko prvenstvo u…

1 sat prije
  • Ostalo
  • Sport

Egzotična zemlja želi utrku Formule 1

Tajland, zemlja vozača Alexandera Albona, želi organizirati utrku Formule 1, izjavio je tajlandski premijer Srettha…

1 sat prije
  • Nogomet
  • Sport

Real Madrid bi mogao produžiti ugovor Modriću

Vodeća momčad španjolskog prvenstva Real Madrid još uvijek nije odlučila hoće li produžiti ugovor 38-godišnjem…

2 sata prije
  • Business
  • Vijesti

Povlače se novčanice u BiH, evo do kada ih morate zamijeniti

[gallery ids="681843,681848,681847,681846,681845"] Centralna banka BiH povlači iz optjecaja novčanice konvertibilne marke apoena 10 KM, 20…

2 sata prije
  • Business
  • Vijesti

Ekonomist o životu u BiH: Uzmu vam iz lijevog džepa da bi dali u desni

Život u svim dijelovima Bosne i Hercegovine se odavno sveo na preživljavanje od prvog do…

2 sata prije