Kratka europska avantura: Vllaznia razbila Široki Brijeg

Nogometaši Širokoga Brijega ispali su u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu nakon što su u uzvratnom susretu na stadionu Loro Boriçi u Skadru izgubili 3:0 od Vllaznije.

Širokobriježani su u prvom susretu na Pecari slavili s 3:1. Vllaznija će u drugom kolu igrati protiv AEL Limassola. Prvi susretu na rasporedu je 22. srpnja na Cipru dok je uzvrat 29. srpnja u Albaniji.

Albanci su očekivano krenuli agresivno od prve minute te su vršili pritisak na kazneni prostor ”Plavo-bijelih”, no bez opasnosti po Miškićev gol.

U 10. minuti utakmica je bila nakratko prekinuta zbog incidenta domaćih navijača koje je upozoravao službeni spiker te kapetan momčadi.

Prvu ozbiljniji udarac Široki je imao u 25. minuti kada je Alen Jurilj pucao preko gola nakon Medićevog ubačaja. Tri minute kasnije spomenuti dvojac ponovno je bio u akciji, a ovoga puta Jurilj je dijagonalom uposlio Medića koji puca visoko preko gola.

Vllaznia je ozbiljnije zaprijetila u 32. minuti kada je Đurđević ubacio loptu u kazneni prostor, a glavom pucao Ardit Hoxhaj čiji udarac brani vratar Dario Miškić.

U 43. minuti Miškić je ponovno spašavao svoju momčad. S 20 metara snažno je pucao Bulatović čiji udarac je Miškić odbio do Kruje koji je pucao, no ponovno je obranio vratar Širokog.

Najbolju priliku Širokobriježani su imali u 47. minuti kada nisu iskoristili situaciju dva na jedan. Nakon brze kontre Jurilj je dodao loptu Valentinu Vujinoviću koji se našao sam pred vratarom Zogovićem, no napadač je jako loše primio loptu.

Već nakon pola minute igre u drugom poluvremenu Vllaznia je povela 1:0. Kapetan Gurishta ubacio je loptu s desne strane, a Miškića je matirao Fahrudin Đurđević.

Domaći navijači su pogodak očito burno proslavili te izazvali prekid utakmice jer su ubacivali baklje u teren. Švedski sudac Kaspar Sjöberg povukao je igrače u svlačionice, a prekid je trajao osam minuta.

Albanci su u 62. minuti poveli 2:0 preko Enija Imamija. Statična obrana Širokog nije dobro reagirala nakon gužve prilikom kornera, a Imami se najbolje snašao i zatresao mrežu bespomoćnog Miškića.

U 70. minuti Vllaznia je ponovno zaprijetila nakon kornera, a ponovno je najviši u skoku bio Imami čiji udarac je otišao iznad grede.

Rezervni igrač Toni Kolega u 74. minuti zamalo je smanjio zaostatak, no nakon njegovog udarca loptu je s gol-linije spasio Bulatović.

Raspad Širokog Brijega dogodio se u 78. minuti. Gosti su pritiskali vrata domaćih, a nakon što su izgubili loptu bljesnula je kontra Vllaznije, ispala je obrana ”Plavo-bijelih” te se Đurđević našao u situaciji jedan na jedan s Miškićem kojeg je lagano matirao za 3:0 svojim drugim pogotkom na utakmici.

Izabranici Tonija Karačića pokušavali su u završnici doći do pogotka koji bi ih odveo u produžetke, no nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti te svoj nastup u Europi završavaju na prvoj prepreci.

Širokobriježane već u nedjelju na Pecari (21:00) očekuje hercegovački derbi 1. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Nogomet
  • Sport

Peljto odbio suditi derbi u Mostaru

Irfan Peljto, po mnogima najbolji bh. sudac odbio je suditi derbi utakmicu između Zrinjskog i…

7 minuta prije
  • Ostalo
  • Sport

Hercegovina napada vrh bh. futsala

Malonogometaši Hercegovine u srijedu, 24. travnja u 20:30 sati na Pecari protiv MNK Sloga igraju…

1 sat prije
  • AgroKutak

Velika potražnja za presadnicama hokaido tikve

Hokaido tikva je povrtna kultura podrijetlom iz sjevernog Japana, a danas je vrlo popularna u…

1 sat prije
  • Business
  • Vijesti

FBiH: Skoro 6 milijuna KM za velika poduzeća i izvoznike

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić i v.d. predsjednik Uprave Razvojne banke Federacije…

2 sata prije
  • Banner
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Kviz: Rijetki će uspjeti skupiti 6/6

Nakon zanimljivog kviza općeg znanja, na red je došla povijest! Ovaj put ćete teško bez greške ovo…

2 sata prije
  • Vijesti

Konaković o uhićenjima: Od toga se ne treba praviti zabava za javnost

Ministar vanjskih poslova BiH Elemedin Konaković u ponedjeljak je održao izvanredno obraćanje medijima povodom velike…

2 sata prije