Kraljica u carstvu cvijeća – Jabuka.tv

Kraljica u carstvu cvijeća

Sadnja ruža na području Hercegovine može se obavljati od jeseni do proljeća, naravno kada vremenske prilike to omogućavaju. Svakako bolja je što ranija sadnja.

Prije sadnje, potrebno je izabrati odgovarajuće mjesto na kojem će ruže uspješno rasti i cvjetati. Bitno je odabrati položaje na kojima ima dosta svjetlosti.
Prije sadnje, tlo je potrebno prekopati na dubinu 30-40 cm, tako da korijen nesmetano raste, a i da voda lakše prodire do biljke, te da se ne zadržava pretjerano oko korijena.

Tako pripremljena gredica osigurava nesmetan i uspješan rast ruža. Jamu bi bilo najbolje iskopati 15-20 dana prije same sadnje. Poželjno je da je zemlja usitnjena i pomiješana sa peletiranim organskim gnojivom. Za tu namjenu preporučuje se BIOHUMUS koji ružama daje dovoljnu količinu hranjiva za ukorjenjivanje i početni porast.

Također pomoću supstrata ružinih biljaka možete saditi grmlje ruža u kontejnere ili kao podlogu za izravnu sadnju u zemlju. Kokosova vlakna sadržana u supstratu omogućuju bolje korištenje vode za navodnjavanje, a zadržavaju i hranjive sastojke koji su grmovi ruža potrebni za produljeno cvjetanje.

Sjemenarna u svojoj ponudi ima širok izbor kontejniranih mirisnih ruža – penjačica, prekrivača tla i čajevki koje dolaze u raznim bojama i koje će već ovog proljeća cvjetati u vašim vrtovima. Izdvajamo penjačice New Jorker i Don Juan koje će svojim mirisom i ljepotom cvjetova izmamiti poglede prolaznika prema vašem vrtu.

(www.jabuka.tv)