Konačno proradili semafori na kritičnom raskrižju u Mostaru

Na raskrižju cesta M-17 s M-17.4, na sjevernom ulazu u Mostar, u petak su proradili semafori čiji je postavljenje započeto krajem travnja.

Semafori će biti privremena signalizacija koja bi trebala riješiti probleme ovog kritičnog raskrižja gdje se često događaju teške prometne nesreće.

Radovi na signalizaciji vrijedni su 118.000 KM, a rok za završetak bio je 60 dana.

U suradnji s Gradom Mostarom, JP Ceste FBiH izradilo je najbolje provedivo tehničko rješenje na sjevernom izlazu iz Mostara. Radi se o rješenju raskrižja u dvije razine, s tunelom za promet koji ide iz urbanog dijela Mostara prema Sarajevu te kružni tok u razini postojećeg raskrižja s posebnom trakom za lijevo skretanje za novi poslovni objekt pored željezničke pruge.

Javno poduzeće Ceste Federacije BiH u svibnju 2023. godine poslale su odgovor za rekonstrukciju raskrižja na magistralnoj cesti M-17 – Sjeverni ulaz – Potoci.

Najbolje provedivo tehničko rješenje na sjevernom izlazu iz Grada Mostara, koje daje najveću razinu usluge, je rješenje raskrižja u dvije razine, s tunelom za promet koji ide iz urbanog dijela Mostara prema Sarajevu te kružni tok u razini postojećeg raskrižja s posebnom trakom za lijevo skretanje za novi poslovni objekt pored željezničke pruge, napisali su tada iz JP Ceste FBiH.

Sefamori su privremeno rješenje na ovom opasnom raskrižju

Kao privremeno rješenje iz JP Ceste FBiH krajem 2023. godine najavili su postavljanje semafora. Iz Cesta FBiH ranije su podsjetili da je Vlada Federacije BiH kapitalnim transferima za 2023. godinu doznačila milijuna maraka za ovaj projekt, no taj iznos nije dovoljan za njegovu potpunu realizaciju.

Projekt raskrižja s tunelom je kompleksan i zahtjevan projekat jer je potrebno riješiti i usuglasiti projekt oborinskih voda naselja Mazoljice, kao i zahtjeve vlasnika privatnih objekata u obuhvatu raskrižja. S obzirom da je implementacija ovakvog trajnog rješenja dugotrajan proces, JP Ceste FBiH navedeno raskrižje regulirat će privremenim rješenjem sa semaforima dok se ne steknu uvjeti za gradnju raskrižja s tunelom kao konačnim rješenjem, kazali su rada iz Cesta FBiH.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

      • @20:25 Od kada su to mostarski cigosi vlasnici SKB Mostar? Oni rade u vešeraju, na održavanju, zbrinjavanju medicinskog i komunalnog otpada i slično.

        • Treba vama staviti rampu na zovnicu da ne silaziti odozgora skutori još samo da otjeramo, onog lopova kvesica iz Mostara.

  • Morao je netko poginuti, morala je neka obitelj izgubiti oca, brata prijatelja, ili majku, sestru, prijateljicu, da bi se rijesio problem ovog raskrizja, e pa svaka cast dragi vlastodrsci

  • Opet vijesti iz ovog Mahala Citya? Pa jeste li vi svjesni dragi mostarci, kad Hrvatska krene po svoje teritorije u BiH, da se zasutavljaju pred Pologom, odnosno pred prvim selom prije Mostara, tu je granica, Hrvatskoj treba cista hrvatska krv, i cisti hrvatski teritorij, a sve segmente po tome ispunjava nasa zapadnohercegovacka zupanija, odnosno (ne)sluzbeni treci entitet, a vi mostarci ostanite sa svojom bracom s istocne strane, ionako je sve isto tu, samo ubacilo malu razliku u vjeri i naciji.

Zadnje dodano

  • Nogomet
  • Sport

Završila je Bundesliga: Evo tko ide u Europu, a tko ispada

Utakmicama 34. kola, koje su se igrale od 15:30 u subotu, završila je sezona Bundeslige.…

4 minute prije
  • Vijesti

U Zagrebu i Macelju obilježena 79. obljetnica Bleiburške tragedije

Misa posvećena obilježavanju 79. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnoga puta služena je u subotu u…

19 minuta prije
  • Banner
  • Ostalo
  • Sport

Širokobriješki ribolovac brončani na Svjetskom prvenstvu

U razdoblju od 15. do 19. svibnja 2024. godine Kiseljak je domaćin Svjetskog prvenstva u…

45 minuta prije
  • Nogomet
  • Sport

Kramarić hat-trickom i asistencijom potopio Bayern

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić briljirao je u utakmici Hoffenheima protiv Bayerna u zadnjem kolu ovosezonskog…

1 sat prije
  • Vijesti

Zabrinjavajuće zamućenje Neretve južno od Mostara

Velike ekološke katastrofe postaju sve češća pojava u našim zajednicama, uzrokujući nesagledive posljedice po prirodu…

1 sat prije
  • Izdvojeno LIFE
  • Life

Miroslav Škoro i Mate Bulić nastupili na Broćanskoj večeri u Zagrebu

[gallery ids="686903,686907,686904,686909,686901,686902,686910,686905,686912,686906,686911"] Broćanska večer, 14. po redu, održana je u petak u hotelu Westin u…

2 sata prije