Kako se zaštititi od komaraca?

S ljetom nam stiže veliki broj neugodnih napasnika – komaraca, ali i ostalih insekata. Komarci su najaktivniji u sumrak ili rano jutro, odnosno tijekom noći, kada je izraženija vlažnost zraka i niža temperatura. Izuzetak od toga čini Azijski tigrasti komarac, koji je aktivan tijekom čitavog dana.

Donosimo vam nekoliko savjeta kako se riješiti komaraca tijekom ljetnih dana:

1.ZAŠTITA ZA TIJELO
Za direktno nanošenje i zaštitu kože, donosimo vam sprej za tijelo protiv komaraca i krpelja i gel nakon uboda komaraca:

Također za zaštitu tijela poznate su VLAŽNE MARAMICE PROTIV KOMARACA koje sadrže eterično ulje citronele za potpunu zaštitu, prijatnog mirisa, mekane za kožu i štite od uboda komaraca i ostalih insekata.

2.CITRONELA REPELENTI 
Jedan od najpoznatijih prirodnih repelenata koji će sigurno istjerati ljetne kukce iz domova je CITRONELA – proizvod napravljen na bazi ekstrata citronela ulja.Posebno praktični za vrtove i otvorene prostore su citronela MIRISNI ŠTAPIĆI, citronela SPIRALA, citronela VRTNA SVIJEĆA i LUČICA, citronela GEL RASTJERIVAČ KOMARACA te STOPER Citronella baklja protiv komaraca 118cm.

 

3.U ZATVORENIM PROSTORIMA
Za zaštitu zatvorenih prostora izuzetno su učinkoviti ULTRAZVUČNI RASTJERIVAČI KOMARACA koji stvaraju zvučne valove koji smetaju komarcima i ometaju njihovo djelovanje.

Tu su i ELEKTRIČNI APARATI koji koriste tablete ili tekućinu. Tablete učinkovito štite 10 sati tijekom noći, a jedno tekuće punjenje traje čak 240 sati.

ZAŠTITNA MREŽA PROTIV INSEKATA sa magnetima je idealna za kućanstvo. Odgovara svakom modelu vrata, a postavlja se brzo i jednostavno bez potrebe za alatom. Propušta svjež zrak i svjetlost, a sprječava ulazak insekata. Jaki magneti omogućuju trenutno samozatvaranje. Sličnu primjenu ima i MREŽA ZA KOMARCE sa ljepljivom trakom za pričvršćivanje.

4.ZAMKA ZA KOMARCE
ELEKTRIČNA LAMPA PROTIV KOMARACA – svjetlom privlači komarce, a nakon što ih privuče, visoko naponska rešetka ih uništi. Pogodna je za korištenje u kućanstvu, hotelima, poslovnim prostorima, skladištima i ostalim mjestima koja komarci često naseljavaju.

SOLARNI INSEKT KILLER – radi pomoću napredne tehnologije na način da po danu skuplja solarnu energiju koja po noći napaja aparat. Po noći automatski emitira UV svjetlo koje privlači insekte, a onda ih rešetka pod naponom uništi.

5.INSEKT KILLER SPREJ – učinkoviti su protiv svih vrsta letećih i gmižućih insekata jer imaju trenutno djelovanje. Dostupan u spreju od 220 ml, 600 ml i 750ml.

Široku paletu proizvoda protiv komaraca i ostalih nepoželjnih insekata potražite u Vama najbližem Agrocentru Sjemenarne.

(www.jabuka.tv)