Kako jednostavno očistiti dimnjak? – Jabuka.tv

Kako jednostavno očistiti dimnjak?

Tijekom zimskih mjeseci, u vrijeme intenzivnog korištenja štednjaka na čvrsta goriva, koja se koriste za zagrijavanje zaštićenih prostora kod proizvodnje cvijeća ili povrća ili pak kod štednjaka ili kamina u kućama ili stanovima, veliki problem predstavljaju začepljeni dimnjaci.Kako bi se riješio taj problem predlažemo preventivnu primjenu pripravka DIMNJAČAR.

DIMNJAČAR je proizvod koji se u proteklih nekoliko godina pokazao izuzetno učinkovitim. Proizvod se nalazi u praškastom stanju. Tajna praha DIMNJAČAR leži u kemijskoj reakciji koja se aktivira kada proizvod dospije u kontakt s toplotom ugljena razvijajući na taj način paru koja odmah pročišćava dimnjak tako da nema potrebe za fizičkim uklanjanjem čađe. Dakle, jednim jednostavnim pokretom i bez prljanja DIMNJAČAR omogućuje dobar protok zraka, što je neophodno kako bi se spriječilo zadržavanje dima u domaćem ambijentu i kako bi uživali samo u lijepom ugođaju kamina.

Osim toga, primjena ovog učinkovitog praškastog proizvoda je prilično jednostavna jer dovoljno je nekoliko sati prije same primjene upaliti vatru u pećima na drva ili kaminima kako bi se cijevi ili kanal dimnjaka dobro ugrijali. Nakon što rasplamsamo vatru trebamo otvoriti do pola poklopac za protok zraka i posuti Dimnjačar prah po vrelom žaru. Nakon nekoliko minuta potrebno je ponovno otvoriti poklopac. Razumljivo je da se uporaba Dimnjačara preporučuje prije nego što se cijevi previše zatrpaju ili budu potpuno začepljene od čađe.

Dakle, važna je preventivna primjena proizvoda čije se količine od jednog pakiranja preporučuju za peći, peći na drva ili kamine srednjih dimenzija svakih 20 dana. Ukoliko se proizvod ispravno i redovito koristi, DIMNJAČAR vam jamči čistoću dimnjaka i kanala za odvod dima. Osim toga, primjenom ovog revolucionarnog i jedinstvenog proizvoda u velikoj mjeri umanjujete rizik od nastanka opasnih požara.

DIMNJAČAR možete nabaviti u svim Agrocentrima Sjemenarne.

(www.jabuka.tv)