Kako duže uživati u ljepoti božićne zvijezde? Evo nekoliko savjeta… – Jabuka.tv

Kako duže uživati u ljepoti božićne zvijezde? Evo nekoliko savjeta…

Simbol neograničenog povjerenja prema dragim osobama i bližnjima – božićna zvijezda, biljka je koja zaslužuje puno pažnje u vrijeme blagdana.

Božićna zvijezda ne podnosi temperature niže od 15°C pa je zato vrlo bitno da na putu od trgovine do doma ne bude na hladnome. Zbog niske temperature kojoj je izložena vani, nerijetko splasne par sati nakon unošenja u topli dom.

Najbolja temperatura za održavanje je 20°C, a vrlo je važno da bude na izvoru svjetla, ali nikako direktno na suncu jer ne podnosi jaku svjetlost. Zemlja mora biti dobro pognojena, zahtijeva i dosta vlage pa ju je potrebno prskati svaki dan, ali samo zeleni dio biljke.

Ako su listovi žuti, otpadaju i suše se, biljci vrlo vjerojatno ne odgovara temperatura u prostoriji, zrak ili mjesto. Ukoliko cijela klone vrlo vjerojatno je problem u propuhu te joj treba pronaći novo mjesto. Važno je redovito obavljati prehranu namjenskim Green Garden gnojivom za božićne zvijezde, čime se osigurava dugotrajna svježina i biljka održava sve do naredne godine.

Tekuće gnojivo za božićnu zvijezdu dostupno u svim Agrocentrima Sjemenarne

Puno više informacija o njezi božićne zvijezde potražite od agronoma u Sjemenarnim agrocentrima, gdje možete pronaći veliki izbor božićnih zvijezda različitih boja i veličina.

 

(www.jabuka.tv)