Kad je vrijeme za seks u novoj vezi

Neke djevojke misle kako su si uništile šansu za ozbiljnu vezu time što su spavale s nekim već na prvom dejtu, neke si zamjeraju što su predugo čekale pa se frajer ohladio… Kad je onda pravo vrijeme za seks s novom simpatijom?

I nažalost, odgovor nije jednostavan. Preostaje odabrati onaj odgovor koji vam se najviše sviđa.


Psihoterapeut Barton Goldsmith smatra da je sasvim dovoljno da par, prije nego što pređe na intimno upoznavanje, provede zajedno 36 sati. Naravno, ne nužno u komadu. Ako prosječni spoj traje tri sata i par se viđa tri puta tjedno, to bi značilo da seks pada nakon mjesec dana, što se poklapa s periodom kad većina ljudi započinje ovu aktivnost.

Da ipak treba sačekati sa seksom više od toga, zaključila je pak Sandra Mets sa Sveučilišta u Illinoisu nakon istraživanja koje je provela na tu temu. Nije rekla točno koliko treba čekati ali je ustanovila da seks nakon “volim te” pozitivno utječe na vezu. Parovi koji su prvo vodili ljubav, a onda si je izjavili imali su negativna iskustva. Ključ je u komunikaciji i emotivnoj povezanosti, koje se razvijaju prije ljubavnog čina, piše Cosmopolitan.hr.

S tim se slaže i Margaret Pole, ekspertica za veze. Ona kaže da je veza uspješnija ako su se prije seksa razvili dublji osjećaji, za što je, ipak, potrebno vrijeme. Jedini izuzetak je odličan seks. Jer, ako je na početku veze sjajan, partneri će vjerojatno ostati zajedno i vremenom se mogu razviti jače emocije među njim. Ali, ako je seks bio loš ili prosječan, vjerojatno će se brže razići jer ih ne drži ni strast a ni ljubav.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: