Juniori Hajduka teško poraženi u finalu Lige prvaka

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Mladi nogometaši Hajduka poraženi su finalnom dvoboju juniorske UEFA lige prvaka u Ženevi od nizozemskog AZ Alkmaara s 0-5 (0-1).

Golove su za AZ postigli Ganac Jayden Addai (45pen), Ernest Poku (70, 76) i Mex Meerdink (79, 87).

Unatoč porazu, Hajdukovi juniori prva su nogometna momčad iz Hrvatske koja je igrala finale jednog UEFA-natjecanja. Dinamo je 1967. godine osvojio Kup velesajamskih gradova, ali to natjecanje tada nije bilo pod ingerencijom UEFE.

AZ je do finala stigao preko Shamrock Roversa, Crvene zvezde, Eintracht Frankfurta, Barcelone, Real Madrida i Sportinga, a Hajduk preko preko Gabale, Apolonije, Šahtara, Manchester Cityja, Borussije Dortmund i Milana.

Dvoboj je privukao oko 12.000 gledatelja, od kojih je sedam tisuća navijalo za Hajduk. Utakmicu je gledao i hrvatski izbornik Zlatko Dalić, predsjednik HNS-a Marijan Kustić, gradonačelnik Splita Ivica Puljak i mnogi drugi uglednici, javlja Hina.

Hajduk je bio deseti klub u finalu Lige prvaka mladih. UEFA je ovo natjecanje pokrenula 2013. godine, a ogled juniora Hajduka i AZ-a bio je deveti finale. U sezoni 2020./21. završnica nije odigrana zbog restrikcija vezanih uz koronavirus. Benfica i Chelsea čak su četiri puta igrali finale, Barcelona i Red Bull Salzburg po dva, a jednom su finale igrali Šahtar, PSG, Porto i Real Madrid.

Chelsea i Barcelona osvojili su dvaput, dok su jedan put trofej podignuli Benfica, RB Salzburg, Porto, Real Madrid i AZ.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

  • Babić neku večer digao Benu glupira se pri ulazu u ring sa svojom opremom a Poljak normalan čovik ubi ga ko vola tako i Hajduk danas digli se a nigdje ništa.

  • Ta ce tovari.Meni je krivo sto lesinari pobjedise igmana a nisu zasluzili.To je zalosno i ovu bh ligu treba bojkotirati dok je predsjednik saveza primitivac.Tovare ne treba komentirati ta ce drculija

  • Ajme meni je mi dobro,večeras,Vuškovića odmah priključiti Zlatku Daliću,Capana kaptarila Barcelona,Brajkovića liverpul,Buljana Real Madrid,što će se sad Jakopopušić opariti i dovesti svjetska pojačanja za borbu trećeg,četvrtog mjesta HNL sljedeće sezone,e moj hajduče što se večeras prosu ko saharski pijesak po pustinji😭😭😭😭😭😭😭

  • A šta reć,dođe ja do Vatikana a ne vidje papu Franju tako i moj Hajduk,usra se kad je bilo najbitnije,da bar nije petarda eksplodirala lakše bi mi bilo doć na Rivu a ovako ostade kost u grlu,baš davi i grebe,nikako mi doć do te proklete kante( a nema nam druge nek na prepad dočekati Dinamo na putu kad se budu vraćali iz Splita sa naslovom prvaka pa im uzeti tu kantu i pravac s njom na Poljud)🤭🤭🤭🤣🤣🇻🇳🇻🇳🤣🤣🤣🤣🤣🤣😩😩🤮🤫🤫

  • Kome jasno bilo nije, postalo je jasno: Vušković je napumpana šuplja priča od splitskih novinara. Ako pratite igre ovog dečka u seniorskoj konkurenciji, vidi se da je kiks igrač Ito katastrofa a danas smo vidili to isto. Ja sam davno napisa, da je to kiks igrač isto ko šta je bio i Dario Smoje, stasit momak ali to nije dovoljno. Naprosto loš igrač, nažalost.

  • Tipična,škutorska bahatost,te ovi se sjebali,ovi se usrali,ovi se poplašili i skinuli sami gaće,mi i samo mi na zemlji i Bog na nebu i drugi nitko ništa nit zna nit valja,e pa nećete razbojnici,dat ćemo mi vama po tamburi pa sad kmečite i kažite sami sebe kako ste u svemu naj,najnali jebi ga samo se pobjednici pamte,malo šmrknite da lakše zaspete,jer ovo je bilo guženje bez zaštite,Kmeeeeee

  • Hajduk je bez veze klub koji nema ni glavu ni rep.Bgt na što spadoše.Publika bi ko nešto a ne može ništa.Oni bi od Hajduka napravili nešto nadljudsko ali se treba prvo igrati pravi nogomet pa onda navijat za Hajduk.Oni su daleko od toga.Ne može ulica voditi Hajduk!!!Ali nema veze vi opet punim grlom navijate u prazno kako ste ovih dvadeset god i naučili.

  • Koliko su ovog vuskovica hvalili lik odigra jednu ili dvi utakmice i odma ga selilo u mancester, nego hajdukovci prodajte to čim ispadne kupac jer ako vako nastavi neš ništa dobit za njeg kasnije

  • Kako vas nije sti i sram pisat ovake gluposi i mržnje..pa evo samo jedno pitanje..gdje su ti vaši silni mladici nema ih nigdi. I kolko znam i u Hr.ligi su iza Ovih momaka..zato šutite i pokrite se vi neznate da je lopta uopce okrugla..jedan komentar čitam.i kaže srica.srica nemože poslužit vazda.ti momci dobiju Jednog Citija.jednu Borusiju.i jednog.Milana..moji levati da vam napomebem

Zadnje dodano

  • PR

Široki Brijeg: Restoran Rustika traži dostavljače

Restoran Rustika raspisuje natječaj za posao u Širokom Brijegu. Natječaj je otvoren za sljedeću poziciju:…

4 minute prije
  • Vijesti

BiH: Broj učenika opada, broj umirovljenika rapidno raste

Kao i brojne europske zemlje, Bosna i Hercegovina se već neko vrijeme suočava s demografskim…

9 minuta prije
  • Vijesti

Pogledajte kome su FBiH najviše rasle plaće

Prema posljednjim objavljenim podacima u ožujku 2024., ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH je 543.231.…

26 minuta prije
  • Izdvojeno LIFE
  • Life

Hit komedija “Prekid preko veze” u Kosači

Kazalište Moruzgva predstavlja europski hit "Prekid preko veze“ u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u…

41 minuta prije
  • Nogomet
  • Sport

Juventus nadoknadio tri gola zaostatka i srušio Bolognu

U susretu 37. kola talijanskog nogometnog prvenstva Bologna i Juventus su odigrali 3:3 nakon što…

50 minuta prije
  • Vijesti

Zelenski o vojnoj pomoći Zapada: Svaka odluka im kasni godinu dana

Zapadnim saveznicima je potrebno previše vremena da donesu odluke o vojnoj podršci Ukrajini, izjavio je…

1 sat prije