Jakirović: Zrinjski će ostati život i više od toga

Nakon što je, sada već službeno, bivši trener Zrinjskog napustio klub, Sergej Jakirović napisao je objavu u kojoj se oprašta od kluba i njegovih navijača.

Dragi navijači Zrinjskog, dragi prijatelji, ovim putem vas posljednji put pozdravljam kao trener HŠK Zrinjski. Nikada u ove dvije godine nisam pomislio da će biti ovoliko teško oprostiti se od vas. Kada sam došao rekao sam da sam svjestan što predstavlja Zrinjski i njegova slavna prošlost. Najviše topline sam osjetio u ljubavi navijača prema Zrinjskom u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, u Moldaviji, Kazahstanu, Slovačkoj i Bratislavi, a u ove dvije godine zajedno smo napisali povijest jer zajedno smo to prolazili kao jedan.

Došao je kraj njegovog boravka u Mostaru.

U Mostaru sam doživio ono što svaki trener sanja, ali i puno važnije jer sam doživio ljubav navijača jer me zauvijek učinila jednim od vas i zato mi nije lako kazati ove riječi, kazao je.

Odlazak stratega prvaka BiH u nogometu najavljivao se mjesecima.

Moj put se nastavlja negdje drugdje, u životu i sportu postoje prirodni ciklusi i vrijeme za nove priče. Došao sam do kraja boravka u našem Mostaru. Nadam se da ćete pronaći mjesta u svojim srcima i razumjeti moju odluku. Zrinjski je institucija i nema sumnje da će budućnost kluba biti blistava. Svatko, od čistačice do trenera žive Zrinjski i hvala svima što su radili da moj stožer i ja imamo najbolje uvjete za stvaranje povijesti. Odlazim iz Mostara definiran Zrinjskim i taj duh me neće napustiti dok sam živ. I upravo zato znam da ovo nije zbogom. Do nekog drugog viđenja, Zrinjski će ostati život i više od toga, zaključio je Jakirović.

S mostarskim klubom Sergej Jakirović je prošle sezone osvojio prvenstvo BiH, a na prvome mjestu se nalazi ova momčad i nakon jesenskog dijela. Imao je potpisan ugovor do sredine 2024. godine.

Po medijskim navodima on preuzima kormilo HNK Rijeke koja se nakon polusezone nalazi na osmome mjestu ljestvice Hrvatske nogometne lige. Jakirović je i kao igrač nastupao za momčad s Rujevice.

Tako će u ponedjeljak 5. prosinca pod vodstvom novog trenera ući u pripreme za proljetni dio sezone.

Kao novi trener mostarskog kluba koji je osam puta osvajao prvenstvo BiH spominje se 49-godišnji Vinkovčanin Krunoslav Rendulić.

Rendulić je do sada trenirao Istru 1961, Šibenik i Goricu, a kao igrač nastupao za Osijek, Hajduk, Rijeku.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Tehnologija

Stanovnici BiH će do kraja godine imati digitalne novčanike

Direktor Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA BiH) Almir Badnjević najavio…

5 minuta prije
  • PR

Popis darova za vaše vjenčanje po vašim željama? Doznajte kako

Pred vama je najvažniji dan u životu i tom prigodom vaša obitelj i prijatelji vas…

43 minute prije
  • Rukomet
  • Sport

Kiel napravio čudo, Karabatić odigrao posljednju utakmicu u Ligi prvaka

Rukometaši Kiela i Barcelone posljednja su dva sudionika završnog turnira ovosezonskog izdanja Lige prvaka koji…

51 minuta prije
  • PR

Široki Brijeg: Tem Mandeks zapošljava električara i mehaničara

Tem Mandeks d.o.o. Široki Brijeg traži nove radnike. Tržišni smo lider, prisutan diljem Europe, u…

1 sat prije
  • Vijesti

Svjetski dan slobode medija: Intezivirani politički napadi na slobodu medija

Svjetski dan slobode medija obilježaa se 3. svibnja. Politički napadi na slobodu medija, uključujući pritvaranje…

1 sat prije
  • Vijesti

Vaskršnja liturgija prvi put nakon rušenja u Sabornoj crkvi u Mostaru

[gallery ids="683694,683697,683695,683696,683698"] Vaskršnja liturgija ove će se godine služiti u Sabornoj crkvi Svete Trojice u…

2 sata prije