Izricanje presude Jerki Ivankoviću Lijanoviću i drugima u ponedjeljak

Izricanje prvostupanjske presude pred Odjelom II za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine, u predmetu Jerko Ivanković-Lijanović i drugi, zakazano je za ponedjeljak, 22. listopada.

Izricanje presude započet će u 9:30 sati, u sudnici 6, najavljeno je iz tog suda.

Sud BiH potvrdio je 18. siječnja 2016. godine optužnicu koja tereti optuženoga Jerku Ivankovića-Lijanovića i druge da su počinili kaznena djela, prenosi Klix.ba.

Osim njega potvrđena su optužnice za ostale sudionike: Slavo Ivanković-Lijanović za organizirani kriminal, a u vezi s kaznenim djelom porezne utaje i pranja novca, Jozo Ivanković-Lijanović za organizirani kriminal, a u vezi sa kaznenim djelom pranja novca, Milorad Bahilj za organizirani kriminal, a u vezi s kaznenim djelom neplaćanje poreza i porezne utaje, krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, Jozo Slišković za organizirani kriminal, a u vezi s kaznenim djelom neplaćanja poreza, porezne utaje i kaznenog djela krivotvorenja ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava i Željko Mikulić za organizirani kriminal, a u vezi s kaznenim djelom porezne utaje i pranje novca.

Potom, Draženko Kvesić za organizirani kriminal, a u vezi s kaznenim djelom porezne utaje i pranje novca, kao i Mirjana Šakota za organizirani kriminal, a u vezi s kaznenim djelom porezne utaje i pranje novca, Mirko Galić za organizirani kriminal, a u vezi s kaznenim djelom porezne utaje i kaznenog djela krivotvorenja ili uništavanja poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava te Miroslav Čolak za organizirani kriminal, a u vezi s kaznenim djelom pranja novca.

Kao pravne osobe koje su se istraživale jesu tvrtka “Lijanovići” d.o.o. Široki Brijeg za organizirani kriminal, a u vezi s kaznenim djelom porezne utaje, potom tvrtka “Mi-MO” d.o.o. Mostar organizirani kriminal u vezi kaznenog djela neplaćanje poreza, tvrtka “Farmer” d.o.o. Široki Brijeg za organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom neplaćanja poreza, tvrtka “Farmko” d.o.o. Široki Brijeg za organizirani kriminal u vezi s produženim kaznenim djelom porezne utaje i kaznenog djela neplaćanja poreza te tvrtka “Optimum” d.o.o. Široki Brijeg za organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom porezne utaje.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

  • A sad podnijet tužbe protiv porezne inspekcije, inspekcije rada pošto nisu obavljali svoj posao za koji su plaćeni već su uzimali mito i zatvarali oči pred viđenim stanjem. Salama se nije mogla praviti sama od sebe, niti je se june i tele moglo samo od sebe zaklat. Sve inspektore od 2002.god pa nadalje koji su posjećivali tvornicu pokažnjavat!

  • Ko ce radnicima staz uplatit sve je to isto sranje i Jerko i inspekcija i sud i vlast sve ista djubrad udbaska

  • Ovog politickog mrtvaca je vec osudilo. Nema njemu pomoci. Ali sta mi imamo od toga sto ce on u zatvor. Vrati ljudima pare, place i doprinose. Pa onda tek u zatvor

  • jeben vam majku rvacku bar meni uplati meee rvacki staz da mogu iciu penziju jeben tebe i stanove vikenice--po --moru--

Zadnje dodano

  • Rukomet
  • Sport

Pogledajte raspored odigravanja utakmica Hrvatske na Olimpijskim igrama

Svjetska rukometna federacija (IHF) i organizator Olimpijskih igara u Parizu, objavili su raspored i satnicu…

3 minute prije
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Naški kviz: Možete li 5/5 s ovim pitanjima?

Učenici širokobriješke Prve osnovne škole dobro su se zabavili i pritom naučili što znače već…

13 minuta prije
  • Nogomet
  • Sport

Thiago Silva napušta Chelsea

Brazilski branič Thiago Silva (39) napustit će Chelsea na kraju sezone nakon četiri godine provedene…

38 minuta prije
  • Vijesti

Plenković: Kroz sljedeće dane dogovorit ćemo parlamentarnu većinu

Hrvatski premijer Andrej Plenković (HDZ) rekao je u ponedjeljak kako smatra da će kroz slijedeće…

43 minute prije
  • Life
  • Zdravlje i prehrana

Stres uzrokuje opadanje kose?

Svi smo u nekom razdoblju života izloženi stresu. Profesionalne i osobne obveze, bolest, traume… mogu…

50 minuta prije
  • Vijesti

Škole u HNŽ-u neće raditi ni u petak

Petak, 3. svibnja bit će neradni dan za škole u HNŽ-u. Na temelju suglasnosti Ministarstva…

1 sat prije