Iz Međugorja upozoravaju na prisutnost sekte

Ovih dana u Međugorju veliku pažnju i popularnost privlače ljudi odjeveni u crvene plašteve s likom Krista Kralja na leđima, s natpisima svetaca čije relikvije nose, slikom Gospe iz Częstochowe i drvenim pločama s 10 Božjih zapovijedi.

Oni naime pripadaju sekti, tzv. Redu vitezova Krista Kralja, koji je osnovao bivši poljski svećenik Piotr Natanek, piše Međugorje.info.

Piotr Natanek je 2011. godine zbog svog ponašanja, neposlušnosti hijerarhiji Crkve i zbog širenja lažnog nauka koji dolazi iz privatnih objava ekskomuniciran (scomunicato a divinis) iz Katoličke crkve.

Dekret o njegovoj suspenziji i oduzimanju svih svećeničkih prava objasnio je sam kardinal Krakova (Poljska), mons. Stanislaw Dziwisz:

Kao biskup krakovske Crkve imam osjećaj odgovornosti za njezino jedinstvo, dakle za istinu i vjerodostojnost Evanđelja Isusa Krista. Bio sam prisiljen donijeti ključne odluke protiv svećenika nadbiskupije, Piotra Nataneka i kazniti ga s ekskomunikacijom. To znači da Natanek ne može obnašati nikakvu svećeničku dužnost niti obnašati moć upravljanja.

Temelj ove odluke proizvela je neposlušnost Petra Nataneka i njegova učenja koja su u suprotnosti s naukom Crkve o pogledima na kraljevstvo Isusa Krista. Za ta se učenja oslanja na privatne objave i inozemna nadahnuta učenja crkvenih doktrina eshatoloških sekti. Peter Natanek tako iskrivljuje ne samo ustaljeni nauk o djelotvornosti spasenja u Crkvi, nego i pobožnost prema Majci Božjoj, anđelima i svecima pomiješanu s magičnim predodžbama vjere, što dovodi do ismijavanja religije Crkve.

(www.jabuka.tv | Foto: Međugorje.info)

26 komentara

  • Aj ne lupetaj. Vjerojatno toga tamo ima još samo nisu tako upadljivi. Takva mjesta privlače i čudake i duhovnjake svake vrsti.

   Međutim, da išta kod vjerskih obreda nije po “propisu” , današnji papa a ništa za njim ne zaostaje ni biskup, odmah bi Međugorje proglasili krivovjerjem ili sektašenjem.

 • Ima sektašica i to puno,ženske sve zapovidaju u crkvi,vode programe kako njima odgovara,njihovi pastiri,kad njima odgovara tada sv.Misa mora bit ,njihove pripovjedi,njihov zbor ,njihova ikebana na oltaru….lova čuda čini sektašima svih kalibara.

 • Za 14:00 – pa u biti si dijelom i u pravu. Imam ja jednu relativno blisku žensku osobu koja je svaki dan na misi a kao čovjek je loša, laž joj nije strana, a med, ko je ne zna, s usta stalno teče…

  • Nije u pravu ovaj u 14:00 jer Crkvu vode muškarci a ne žene.On je samo ženomrzac.
   A ti u 16:35 nikada u životu nisi slagao,nemaš grijeha?Navodiš primjer žene kao da nema muškaraca loših?Eto čim nekoga mrziš ne možeš valjati…

 • Ako su ekskomunicirani neposlušni svećenici sektaši, pitam ja vas što su hercegovački franjevci koji su odbili poslušnost biskupu? Jesu li oni sektaši?

   • Apsolutno je nebitno sta bi tko ”brao”, franjevci su tu da sluze i pokoravaju se biskupu i Papi, a ne obrnuto, nije ti Crkva demokracija da svaka susa ima svoje misljenje i stav, vec se temelji na poslusnosti Papi i njegovim namjesnicima. Tko god to nije u stanju, ne moze se zvati Katolikom i pripadnikom Rimokatolicke Crkve, te se slobodno mozes staviti u isti rang s ovim sektasom iz naslova.

   • Ne znam tko je brao, tko je krao a tko je sr.o al znam da će neposlušni franjevci izumrijeti jedan po jedan ko dinosauri a da će Vatikan sprovesti ono što je i započeo. Resistance is futile. Žao mi je naroda kojim su manipulirali i kog su zavađali bez razloga svo ovo vrijeme.

 • Za 17:02 – Ne boj se ti za našu “sektu”, ona je preživila i gore zulume od ovog koji je trenutno u Mostaru.

  On i Komšo izgleda, teška srca na Brig. A oba Hrvati. 😂

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.