Ivanković: Moramo prestati s rasipanjem ugleda Hajduka

Nogometaši Hajduka u 34. kolu HNL-a u nedjelju od 19:10 sati gostuju u Puli kod Istre 1961, koju vodi bivši trener splitske momčadi Paolo Tramezzani.

Susret je najavio trener Splićana Jure Ivanković.

Komentiravši povratak Sahitija i Dialle u momčad Ivanković je kazao:

Obojica su se vratila u trenažni proces nakon suspenzije. Sahiti je jučer dobio udarac u oko na treningu i vjerojatno neće biti u konkurenciji, a Diallo će biti. U odnosu na prošlu utakmicu nemamo velikih povrataka, čak smo ostali bez trojice igrača. Benrahou je van sastava, Prpić i Kalik su dobili udarce. Marko (Livaja) je u treningu, jedini koji bi mogao konkurirati u odnosu na prošlu utakmicu. Sutra još imamo trening i u dogovoru s liječničkom službom vidjet ćemo ide li u Pulu ili ne.

U prošlom kolu Varaždin je na Poljudu šokirao Hajduk.

Poraz nas je pogodio i razočarao, očekivali smo da ćemo nastaviti rasti nakon dvije pobjede. Po meni je najupitniji bio pristup, nismo izgledali dobro što se tiče pristupa, nije bilo energije i motivacije. Sve ekipe su čvrste i motivirane, pogotovo kad igraju protiv Hajduka, a ako mi ne odgovorimo na pravi način, ni naša individualna kvaliteta ne može izaći na vidjelo i nemamo se čemu nadati.

Svi se bave izborom novog trenera Hajduka, spominju se Tomić, Bjelica, Kek, Lucescu, no Ivankovića nema u “ponudi”?

Moj je zadatak da privedem ovu sezonu kraju na najbolji mogući način. Nakon toga bit će neka druga funkcija, to sigurno neće biti glavni trener, tako da nisam iznenađen da me nema u ponudi, kaže Ivanković.

Kako stimulirati igrače?

Raditi u ovim okolnostima je s jedne strane velika čast i zadovoljstvo, a s druge strane je teško i izazovno zbog situacije u kojoj smo se našli. Ako morate nekoga svakodnevno motivirati, onda se gadno pogriješilo s izborom tog igrača, u karakternom smislu. Igrat će se HNL i dogodine, i ako izgubiš taj gard, i nitko nema straha kad dolazi na Poljud, onda je to veliki minus i za sljedeću sezonu. Moramo prestati s rasipanjem ugleda Hajduka.

Mogu li strani igrači doživjeti ovu emociju Hajduka?

Činjenica je da oni to ne doživljavaju kao mi odavde, ali ako su dovoljno posvećeni, žele najbolje i trude se, to je dovoljno. Ne bih dijelio igrače na strance i domaće, svi su podbacili. Što se tiče sljedeće sezone, moramo iskoristiti ovu da pametnije biramo.

Situacija s Livajom?

Jučer nije uspio odraditi trening do kraja, opet je osjetio bol u koljenu, a ako nije sto posto spreman, onda je bolje ne riskirati da se ne dogodi teža ozljeda. Nadam se da će uspjeti to sanirati i dočekati sljedeću sezonu sto posto spreman.

Perišić?

Osjeća da napreduje iz dana u dan, svjestan je da to ide sporo. Normalno je da se i njemu dogodi slabiji dan. Postoji mogućnost da protiv Istre krene od prve minute, na prirodnijoj poziciji. Očekujem da bude sve bolji i da se što bolje pripremi za ono što ga čeka.

Puljane vodi Paolo Tramezzani, bivši trener Hajduka.

Od njegova dolaska dobro su se stabilizirali, disciplinirani su, čvrsti u obrani, u napadu imaju igrače koji mogu napraviti probleme. Nemaju ni oni neki posebni imperativ, ali vidi se da djeluju kao momčad.

Istri je Hajduk veći motiv nego Istra Hajduku?

Motivacija mora biti na visokom nivou, kad izađete u dresu Hajduka to je najveća motivacija i ona ne smije biti uvjetovana protivnikom s druge strane.

U Pulu putuju i mladi igrači.

Uz Skoku i Durdova idu Jurak i Petrašilo. Nadam se da će biti prostora da dobiju minutažu. Ozbiljno računamo na sve njih.

Ostaju li Brekalo i Kleinheisler, koji su u Hajduku na posudbi?

Svi zajedno ćemo kao stručni stožer podnijeti izvještaj o svim igračima. Već smo razgovarali s predsjednikom, a pričekat ćemo da se odigraju sve utakmice, pa ćemo onda podnijeti izvještaj.

Nakon utakmice na Aldo Drosini, Hajduk će u pretposljednjem kolu biti domaćin Gorici, a sezonu će zaključiti gostovanjem kod Lokomotive.

Standings provided by Sofascore

(www.jabuka.tv | Foto: Ivo Čagalj / Pixsell)

Komentari:

  • Koji ugled? Jur tebi sva sreća u daljnoj karijeru naš si gore list ali za Hajduk imam samo onu njihovu poštapalicu "dabogda sve izgubili"

  • Dragi Jure odradi kako Bog zapovida do kraja pošteno ,ti si dobro odgojen,a budimo realni ne pripadaš ti tu niti Široki ima šta dalje tražit sa ludom kućom zvana naš hajduk,tu vlada sotona,završi zahvali Bogu i u svoj Široki

Zadnje dodano

  • Tehnologija

Reddit i OpenAI najavili suradnju, vlasnici autorskih prava sve zabrinutiji

Internetski forum Reddit najavio je partnerstvo s tvorcem ChatGPT-a OpenAI kojim će chatbot dobiti pristup…

34 minute prije
  • Magazin
  • Showbiz

Pogledajte kako danas izgleda popularna Hurem

Meryem Uzerli u ulozi sultanije Hurem u seriji Sulejman Veličanstveni svojom je osobnošću i ljepotom…

3 sata prije
  • Auto-Moto

Znate li koji je grad prvi u Hrvatskoj uveo tramvaj?

Osječki je konjski tramvaj vozio, kako pjesma kaže, "umne, bogate i male", a onaj električni…

4 sata prije
  • Vijesti

Mostarski NiP prozvao SIP: Zašto neće biti skenera na izborima u Mostaru?

Predstavnici stranke Narod i Pravda (NiP) Mostar reagirali su na odluku Središnjeg izbornog povjerenstva o…

5 sati prije
  • Vijesti

Široki Brijeg: Druga osnovna škola proslavila svoj dan

[gallery ids="686885,686884,686886,686887,686888,686889,686890,686891,686892"] U petak 17. svibnja u školskoj dvorani Druge osnovne škole Široki Brijeg održana…

5 sati prije
  • Ostalo
  • Sport

Hercegovina poziva navijače da napune Pecaru za finale Kupa

Pred malonogometašima Hercegovine je susret finala Kupa BiH protiv KMF Radnik koji je na rasporedu…

6 sati prije