IT konferencija Vision Days u Mostaru okupila više od 300 sudionika

Denis Mihić
Jasmin Azemović
Omar Kudović
Denis Mihić
Mario Kordić
Prvo izdanje IT konferencije Vision Days otvoreno je u četvrtak ujutr CineStaru u mostarskom Mepas Mallu.

Ova dvodnevna konferencija ponudit će predavanja dvadesetak eminentnih stručnjaka iz regije s višegodišnjim iskustvom u velikim IT korporacijama, kao i europskim i svjetskim projektima. Predavanja će pratiti gotovo 300-injak posjetitelja iz cijele regije.

O tome koliko je zanimanje vladalo već za prvo izdanje ove konferencije, svjedoče i rasprodane kotizacije mjesec dana prije održavanja, što objašnjava da mnogi nisu željeli propustiti priliku poslušati predavanja stručnjaka koji su svoje bogato iskustvo dijelili na pozornicama konferencija, poput Microsoft Ignitea, Vmware EXPO-a, TechED-a, pa sve do regionalnih IT konferencija Network, Sinergija, Advanced Technology Days i druge.

Organizator konferencije Denis Mihić otkrio je što se na konferenciji stavlja u fokus i koje teme će dominirati.

U fokusu je IT, odnosno cyber security, vruća tema svih konferencija koje se održavaju u regiji. Imat ćemo 20 različitih predavanja, svih 20 jako kvalitetnih. Na njima će biti prikazani pravi ”case study”, kako izgleda cyber napad, kako se obraniti, koje su preventive kako bi se zaštitili. Puno tih stvari možemo riješiti prije nego što se dogode, kazao je Mihić za portal Jabuka.tv.

Denis Mihić

Na konferenciju su stigli sljedeći IT stručnjaci, predavači iz oblasti Securityja i DevOpsa: Ivan Cvitković, Robert Petrunić, Marko Gulan, Nađa Halebić, Vlatko Ivanovski, Alen Ismić, Branko Petrović, Jasmin Azemović, Luka Manojlović, Belma Ohranović, Goran Žarinac, Kenan Mehinović, Omar Kudović, Ishak Alajbegović, Bojan Ždrnja, Krunoslav Mihalić, Miloš Radivojević, Jelena Miodragović i Marin Marinčić.

Jedan od njih je i Omar Kudović iz sarajevske IT tvrtke SYS Company koji je ustvrdio kako IT konferencije poput ove nude sudionicima priliku da dobiju najnovije informacije iz ove oblasti.

IT konferencije u BiH rastu, do sada smo imali tri velike konferencije. Mislim da je konferencija Vision Days upravo taj veliki iskorak koji će se dogoditi u ovom konferencijskom dijelu, gdje će posjetitelji imati značajnu priliku da vide nove informacije iz IT-a, a najveći fokus bit će na cyber sigurnosti, kazao je Kudović za Jabuka.tv.

Omar Kudović

Na uvodnoj svečanosti sudjelovao je i mostarski gradonačelnik Mario Kordić, koji je konferenciju proglasio otvorenom.

Ono što mene veseli da se ovakva konferencija održava u Mostaru i, koliko sam upoznat, radi se o jednom od najvećih događaja kada je u pitanju cyber sigurnost u IT sektoru. Grad Mostar, inače, u svojim dokumentima IT industriju stavlja na vrlo visoku poziciju u agendi razvoja grada. Znate da imamo poprilično ozbiljan broj IT tvrtki koje se razvijaju, to privlači mlade ljude i to je industrija koja je prevažna u svijetu, rekao je mostarski gradonačelnik.

Mario Kordić

Naglasio je kako se u ranijem razdoblju nije posvećivalo puno pažnje IT sektoru, ali kako se ta situacija sada mijenja.

Zadnje tri i pol godine stvarno puno radimo kako bi privukli mlade ljude da počnu svoje biznise ovdje i ono što je dobro što ti biznisi ne ovise toliko o lokaciji gdje se događaju. Mostar je sigurno odličan za razvoj takve vrste biznisa, a u budućnosti ćemo nastaviti što više pomagati po tom pitanju, zaključio je Kordić u izjavi za portal Jabuka.tv.

Jedan od predavača Jasmin Azemović iz HTEC Group govorio je o tome kako osigurati tvrtku od cyber prijetnji.

Govorit ću o tome kako na najjefikasniji način kreirati odjel za sigurnost u jednoj tvrtki s fokusom na defanzivnu i ofanzivnu sigurnost, incidente i vertikalu prema upravi tvrtke koja treba kontrolirati cijelu situaciju. Odnosno, što efikasniji tim to je bolja sigurnost tvrtke, izjavio je Azemović za portal Jabuka.tv.

Jasmin Azemović

Iz kompanije DNS IT Consulting and Sevices, koja je i organizator ove važne konferencije, ranije su nam pojasnili, da je ono što ovu konferenciju izdvaja od ostalih sličnih u regiji jeste to, što će sva predavanja biti zasnovana isključivo na ”case study” predavanjima stručnjaka, odabranim iz njihovog dugogodišnjeg iskustva u struci. Tako će se predavanja s fokusom na primjenjivom znanju održavati paralelno u dvoranama CineStara, a govorit će se o konkretnim problemima i situacijama iz prakse.

Konferenciju su, između ostalih, podržali Check Point, Grad Mostar, Diplomat Tech, Exclusive Networks, HT Eronet, Barracuda, Croatia osiguranje, NSoft, Nordic Computers, Apolo Škoda, Leda, Franck, Agencija Web studio i Shift Brand Design. Službeni partner iz oblasti telekomunikacije je kompanija Telemach.

Medijski pokrovitelj je portal Jabuka.tv.

Više informacija o konferenciji i raspored svih predavanja dostupan je na službenoj web stranici konferencije.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Vijesti

Helez: BiH mora imati potpunu kontrolu neba iznad cijele zemlje

[gallery ids="691185,691183,691184,691182"] Zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara BiH i ministar obrane Zukan Helez u okviru službenog…

34 minute prije
  • Vijesti

Norveški veleposlanik na SUM-u: BiH treba postati članica NATO-a

[gallery ids="691176,691179,691177,691178"] Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru veleposlanik Norveške u Bosni i Hercegovini Nj.…

48 minuta prije
  • Nogomet
  • Sport

Većina igrača na Euru mora mijenjati brojeve na dresu

Ljubitelji nogometa već su i navikli na visoke brojeve na dresovima igrača u njihovim klubovima,…

1 sat prije
  • Tehnologija

Umjetna inteligencija će u svemu biti pametnija od ljudi?

Umjetna inteligencija (AI) doživljava izuzetno brz razvoj posljednjih godina, a već se ulažu i znatna…

2 sata prije
  • Vijesti

BiH: Počeo upis elektronskih certifikata u osobne iskaznice

Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA BiH) je od…

2 sata prije
  • Vijesti

Špago: Proračun BiH je postao sredstvo političkih ucjena

Proračun BiH je postao političko pitanje i sredstvo političkih ucjena SNSD-a prema “Trojci”, ocijenio je…

2 sata prije