Inter slaže moćnu momčad na hrvatski pogon: Nakon Vrsaljka stiže novo veliko pojačanje

Navijači Intera nakon dugo vremena imaju razloga za optimizam.

Inter se vraća u Ligu prvaka prvi put nakon sezone 2011./2012., a čelnici kluba okupljaju vrlo zanimljivu momčad za veliki povratak u najelitnije klupsko natjecanje.

Novi Inter trebao bi ići na hrvatski pogon – prema posljednjim informacijama talijanskih medija, postigli su dogovor s Atletico Madridom o transferu Šime Vrsaljka. Hrvatski desni bek pridružit će se suigračima iz reprezentacije Ivanu Perišiću i Marcelu Brozoviću.

No Inter tu ne planira stati, a najveće ime ostavili su za kraj. Udarna vijest na naslovnici milanske Gazzette dello Sport jest dolazak Vrsaljka i skori dolazak Artura Vidala, čileanske zvijezde Bayerna.

Nerazzurri su vrlo aktivni na tržištu

Inter već dugo pokušava dovesti Vidala, a talijanski mediji pišu kako je taj posao blizu realizacije, piše Gol.hr. Igrač je navodno pristao, a čeka se samo dogovor klubova. Transfer bi trebao vrijediti 20 milijuna eura. Kao i u Vrsaljkovu slučaju, Vidal bi prvo stigao na posudbu, a ostatak novca uplatili bi na kraju sezone.

Inter je doveo još nekoliko zanimljivih pojačanja. Novi lijevi bek postao je Kwadwo Asamoah, bivši igrač Juventusa koji je potpisao kao slobodan igrač. U razmjeni s Romom u vezu je stigao Radja Nainggolan, a novi stoper postao je Stefan De Vrij, koji je za 40 milijuna eura stigao iz Lazija.

Krilne pozicije pojačao je Matteo Politano. Ljevonogi 24-godišnji krilni igrač prošle je sezone u dresu Sassuola upisao 10 golova i četiri asistencije u Seriji A. Radi se o još jednom igraču koji je stigao na posudbu s opcijom otkupa ugovora, a ukupna vrijednost transfera iznosi 25 milijuna eura.

Kako će Inter izgledati u novoj sezoni?

Gazzetta dello Sport donosi i projekciju momčadi Intera za sljedeću sezonu. Trener Luciano Spalletti preferira formaciju 4-2-3-1. Na vratima je siguran Samir Handanovič, četvorka u obrani trebala bi biti Vrsaljko – De Vrij – Milan Škriniar – Asamoah.

Ostvare li transfer Vidala, vezni red izgledao bi vrlo respektabilno s trojkom Vidal – Brozović – Nainggolan. U vrhu napada siguran je Mauro Icardi, dok su najizgledniji kandidati za krilne pozicije Perišić i Politano.

Navijači Intera na društvenim mrežama ne skrivaju oduševljenje transfernom politikom svoga kluba, koju vješto vodi sportski direktor Piero Ausilio. Moguća momčad Intera izgleda vrlo zanimljivo, možda čak i najkvalitetnije još od vremena Josea Mourinha.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Glazba
  • Zabava

Pava: Nedostaje nam žive glazbe koja prenosi emocije

U novoj epizodi podcasta Bura gostovala je mlada mostarska kantautorica Pava. Posljednja od velikih uspjeha…

5 minuta prije
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Mostar: Proslava 1. svibnja uz sindikalni grah

Proslava Međunarodnog praznika rada uz sindikalni grah održat će se u srijedu, 1. svibnja, na…

28 minuta prije
  • Business
  • Vijesti

FERK odbio prijedlog o uvođenju blok tarifa, cijena struje neće rasti

Regulatorna komisija za energiju u FBiH (FERK) u ponedjeljak je u Mostaru održala 11. redovitu…

56 minuta prije
  • Izdvojeno LIFE
  • Life
  • LIFESTYLE

50 najljepših čestitiki za Majčin dan

Majčin dan je prilika da pokažemo koliko cijenimo i volimo naše majke. Ovo je dan…

1 sat prije
  • Vijesti

Gradsko vijeće Mostara usvojilo odluku o subvenciji prve nekretnine

[gallery ids="682994,682996,682995"] Vijećnici Grada Mostara u ponedjeljak su usvojili Odluku o subvencioniranju prve stambene nekretnine…

2 sata prije
  • Glazba
  • Zabava

HRT će prije polufinala Eurosonga prikazati emisiju o Baby Lasagni

Idući tjedan na HTV-u bit će obilježen Izborom za pjesmu Eurovizije - Eurosong 2024.. Gledatelje…

2 sata prije