Hrvatsko 'DA' donosi dobre strane, ali i probleme BiH

Građani Republike Hrvatske izlaze u nedjelju na referendum o tome žele li ulazak u Europsku uniju, u koju bi onda ova zemlja ušla 1. srpnja 2013. godine.

U izjavi Feni tim povodom, članica Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Parlamentarne skupštine BiH Nermina Zaimović-Uzunović je rekla da očekuje da će građani Republike Hrvatske svojim glasom za priključenje Europskoj uniji potvrditi sve ono što je Hrvatska do sada uradila na tom putu.

U slučaju pozitivnog odgovora hrvatskih građana i priključenja Hrvatske Uniji, smatra ona, Bosnu i Hrcegovinu očekuju i problemi i dobre strane.

“Dobro je to što ćemo imati nekoga u susjedstvu tko će nam moći pomoći što legislativom, što savjetima da što prije svladamo taj dugi proces pridruživanja Europskoj uniji”, kaže Zaimović-Uzunović.

S druge strane, dodala je, BiH očekuju teškoće, jer naša zemlja mnoge stvari nije uradila i nije kompatibilna s europskim standardima.

Zaimović-Uzunović prije svega probleme očekuje u trgovini, jer će vjerojatno biti zabranjen izvoz i prolaz nekih roba preko Hrvatske.

“Nažalost, mi se nismo brzo kretali da sustignemo neke procese u koje su bile uključene ne samo Hrvatska, nego i druge susjedne države, Srbija i Crna Gora”, kazala je Feni članica Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Zaimović-Uzunović.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.