Hrvatska: Vlasnik autobusa i vozači iz Austrije i BiH kažnjeni s oko 43 tisuće KM

Vlasnik autobusa i vozači iz Austrije i BiH kažnjeni su u Hrvatskoj sa 171.000 kuna (oko 43 tisuće KM) zbog 15 prekršaja odnosno prijevoza bez korištenja digitalnih kartica, prekoračenja maksimalnog dnevnog vremena vožnje, neposjedovanja dozvola za linijski prijevoz u međunarodnom prometu i drugog.

Prometni su policajci u četvrtak, 5. kolovoza, oko 14:30 sati na autocesti A3, kod naplatnih postaja Ivanić Grad, zaustavili i kontrolirali dva autobusa istog prijevoznika u vlasništvu 43-godišnjaka iz Austrije, koja su prometovala na relaciji između Bosne i Hercegovine i Austrije.

Autobusima su upravljali vlasnik, 67-godišnjak također iz Austrije i 43-godišnjak iz Bosne i Hercegovine, a nadzorom vozila i vozača je utvrđeno da su počinili više težih prekršaja iz Zakona o radnim vremenima, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređaja za bilježenje u cestovnom prometu te iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, stoji u priopćenju MUP-a.

Riječ je o prijevozu bez korištenja digitalnih kartica, prekoračenju maksimalnog dnevnog vremena vožnje, nedovoljnoj dnevnoj stanci odnosno dnevnom i tjednom odmoru, prekoračenom dvotjednom vremenu vožnje, neposjedovanju potrebnih dozvola za linijski prijevoz putnika u međunarodnom prometu te neposjedovanju stručne osposobljenosti za prijevoz putnika tj. neposjedovanja koda 95, prenosi Hina.

Za navedenih 15 prekršaja su im djelatnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH izdali prekršajne naloge u kojima je izrečena sveukupna kazna od 171.000 kuna (oko 43 tisuće KM) i 1.400 kuna (oko 350 KM) troškova donošenja prekršajnih naloga. Temeljem članka 152. stavak 3. Prekršajnog zakona počinitelji su odmah platili dvije trećine izrečene novčane kazne.

Osim prekršajnih sankcija, poduzete su upravne mjere, tj. vozaču koji nije stručno osposobljen izdana je zabrana obavljanja javnog prijevoza putnika do stjecanja potrebne stručne osposobljenosti, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.