Hrvatska nije mogla ostati ravnodušna prema 69 golova Domagoj Marušića

Domagoj Marušić je novi veliki sportski talent iz Širokog Brijega pred kojim je, bar tako stručnjaci tvrde, sjajna nogometna budućnost, iako iza sebe već ima pozamašan broj uspjeha i rekorda ostvarenih na nogometnim terenima.

Rođen je 19. ožujka 2000. godine u Mostaru, učenik Srednje Strukovne škole u Širokom Brijegu, nogometom se bavi od svoje pete godine. Kao nogometaš pionira NK Širokog Brijega u sezoni 2012/13. ulazi u povijest s rekordnim brojem postignutih golova – čak 69 od 107 što ih je dala cijela momčad. Te sezone biva proglašen najboljim igračem i strijelcem što je prepoznao i Šporski savez Širokog Brijega te mu dodjeljuju priznanje “Nada godini 2013.”

Prošle godine zapaža ga i HNS i poziva u kamp Hrvatske nogometne U15 reprezentacije da dokaže svoj talent. Početkom sezone 2014/15 PL BiH počinje trenirati i igrati kao kadet za NK Široki Brijeg.

Krajem 2014. godine dobija poziv za nastup u Hrvatskoj nogometnoj selekciju U15, gdje su već dogovoreni prijateljski susreti gdje bi izdvojili Englesku protiv koje bi trebao nastupiti kao prvi Širokobriježanin u dresu Hrvatske nogometne reprezentacije nakon legendarnog Stanka Bubala.

Nositi nacionalni dres je velika čast i privilegija za svakog nogometaša, a ti si ju upravo dobio kao Hrvat iz Širokog Brijega u Bosni Hercegovini da nastupaš za reprezentaciju Republike Hrvatske!

MARUŠIĆ: “Definitivno, to je želja i san svakog igrača i sportaša nositi nacionalni dres koji se meni ostvario, a ja ću se potruditi opravdati ljubav prema domovini i voljenom dresu kroz igre na terenu”.

Kako je na to reagirao NS BiH? Jesi li imao poziv da nastupiš za reprezentaciju Bosne i Hercegovine?

MARUŠIĆ: “Bilo je naznaka da će me zvati, ali poziv je prije stigao iz HNS-a i tu priliku nisam želio propustiti”!

Nogometom se baviš od svoje pete godine, počeo si igrati u nogometnoj školi NK Širokog Brijega i evo već 10-ak godina si u Širokom i sada trenutno član kadetske momčadi. Kako si se uklopio u “viši” rang natjecanja?

domagoj_marusic_stanko_bubalo

MARUŠIĆ: “Dobro sam se uklopio u kadetskoj konkurenciji, a nadam se da ću se nastaviti dokazivati svojom igrom i radom uz pomoć suigrača i nastojati opravdati povjerenje od trenera”.

Je li bilo kakvih ponuda da se preseliš u neki drugi klub?

MARUŠIĆ: “Igrač sam Širokog Brijega i trenutno samo razmišljam o Širokom, jer ovdje imam sve uvjete za rad i moj napredak u igri, tako da za sada ne razmišljam o prelasku u neki drugi klub”.

Kako smo mogli iščitati iz tvoje biografije uspio si napraviti i jedan rekord od 69 postignutih golova za svoj klub u jednoj sezoni?

MARUŠIĆ: “Nisam samo ja zaslužan za taj uspjeh i te pogotke, tu se trebam zahvaliti svojim suigračima i treneru jer bez njih ne bi bilo ni tog rekorda”!

Proglašen si i za “Nadu godine 2013.” od člane stručnog žirija Sportskog Saveza Široki Brijeg.

MARUŠIĆ: “Želio bih ovim putem zahvaliti klubu koji me je kandidirao prema Sportskom savezu, ljudima u Sportskom savezu koji su mi dodijelili tu nagradu i koja mi je poticaj za još veći i bolji moj rad na terenu”.

Pretpostavljamo da imaš svoje idole ili nekoga koga cijeniš u svom sportu, tko ti je uzor?

MARUŠIĆ: “Imam dva nogometna uzora kojima se divim zbog njihove igre i poteza na terenu, a to su Hulk i Cristiano Ronaldo”.

Kako roditelji gledaju na tvoj uspjeh i koliko ti znači njihova podrška?

“Njihova podrška mi je jako značajna. Otac Vlado, majka Katarina i mlađa seka Nina te moja najbliža rodbina uz mene su od početka u svakom trenutku i bez njih zasigurno ne bi bilo uspjeka kako u sportskom tako i u privatnom životu. Jako sam im zahvalan na svemu”.

Domagoj, jesmo li smo zaboravi još išta upitati, a ti mišliš da bi javnost trebala o tebi znati?

MARUŠIĆ: “Ništa, više manje smo sve prošli kroz ova pitanja, ali ne smijem zaboraviti zahvaliti se dragom Bogu što mi je podario zdravlje da mogu trenirati, igrati i zabijati golove, naravno tu su i moji prijatelji. Zahvaljujem se dakako i svim trenerima koji su me trenirali kroz selekciju NK Širokog Brijega i naravno hvala vama portalu SirokiBrijeg.info koji mi je dao priliku da se predstavim svojim sugrađanima i cjelokupnoj javnosti. A na meni je da nastavim raditi i truditi se da budem bolji, te da nešto napravim u karijeri”.

(SirokiBrijeg.info)


32 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.