Hrvat ubijen u Amsterdamu: Prišao mu s leđa i ispalio nekoliko hitaca u glavu – Jabuka.tv

Hrvat ubijen u Amsterdamu: Prišao mu s leđa i ispalio nekoliko hitaca u glavu

Dok je ručao u restoranu, Ivanu Serdarušiću (62) prišao je niži nabildani muškarac i u glavu mu ispalio nekoliko hitaca iz pištolja.

Unatoč tome što su u potragu za ubojicom krenuli ekspresno, i to uz pomoć više policijskih timova, pasa tragača i helikoptera koji je nebom iznad Amsterdama kružio više od sata, osoba koja je prošlog ponedjeljka u nizozemskoj prijestolnici likvidirala Hrvata Ivana Serdarušića (62) još uvijek je u bijegu.

Serdarušić je ubijen u popodnevnim satima dok je sjedio i ručao u restoranu Ferilli’s Caffe koji se nalazi u inače vrlo prometnoj Beethovenovoj ulici. Ubojica kojeg tamošnji mediji opisuju kao izrazito niskog i mišićavog muškarca prišao mu je s leđa i s udaljenosti ne veće od pola metra mu iz pištolja s prigušivačem ispalio nekoliko hitaca u glavu, nakon čega se dao u bijeg prilikom kojeg je na različitim lokacijama odbacio oružje, ali i bež šešir koji je nosio na glavi, baš kao i crnu torbicu, rukavice i bijelo-plavu košulju.

Ubojica je dakle, što u bijegu, a što na mjestu zločina ostavio velik broj tragova zbog čega su tamošnji istražitelji optimistični i vjeruju kako će ga uskoro uspjeti identificirati, ali zbog interesa istrage u javnost ne žele izlaziti s dodatnim detaljima, pa tako nisu htjeli govoriti o tome koji bi mogao biti eventualni motiv ubojstva.

Zato nizozemski mediji nagađaju da bi likvidacija mogla imati veze s poslovima povezanima s narko-miljeom i drogom, iako ističu da Serdarušić nije bio poznat u amsterdamskom kriminalnom podzemlju.

Inače, ubijeni Ivan Serdarušić bio je bivši suprug Mirjane Mikulić koja je bila jedna od krunskih svjedokinja na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji, ali su u vrijeme ranih 2000-ih kad se sve to odvijalo Serdarušić i ona već bili razvedeni.

(Večernji List)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.