Hrana i napitci koji su dobri u toplim danima

U razdoblju sa višim temperaturama treba konzumirati niskokalorične namirnice koje će vas pritom hidrirati i napuniti potrebnom energijom, a i vaša linija će biti primjetno bolja.

Tijekom vrelih dana apetit je slabiji, to je činjenica. Ipak, ako želite tijelu podarititi oblik i mjere kojih se nećete postidjeti ni u bikiniju, i to bez izgladnjivanja, povedite računa o tome da konzumirate niskokalorične namirnice koje će vas pritom hidrirati i napuniti potrebnom energijom.

Mrkva

– Sirova mrkva je najbolja užina za ljeto, jer narančasti pigment beta-karoten daje koži ekstra sjaj dok štiti ćelije od oštećenja slobodnih radikala – kaže dr. Aaron Tabor i dodaje da ovo povrće štiti kožu od sunca, što ne znači da vam ne treba krema sa zaštitnim faktorom.

Hladno grožđe

Ne samo da će koža na ovaj način dobiti dovoljno antioksidansa, već je i sjajan način da se rashladite na ljetnjoj vrućini. Osim toga, svako hladno zrno grožđa ima samo tri kalorije, što znači da ovo voće možete jesti bez osjećaja krivice da ćete narušiti dobru liniju.

Lubenica

Kada osjetite potrebu za nečim slatkim, opredijelite se za sočno voće. Likopen iz lubenice će dati koži blagi pink sjaj i učiniti da ona zadrži vlažnost.

Zeleni čajevi

Nadimanje će te svesti na najmanju moguću mjeru izbjegavajući gazirane napitke, a pijući hladne zelene čajeve koji tijekom dana ubrzavaju metabolizam.

Voda

Riječ je o najboljem izboru za hidriranje tijela i izvana i iznutra tijekom vrelog dana.

100 posto voćni sok

Prema dr. Aaronu Taboru, hladni voćni sokovi sadrže samo malo šećera i obiluju antioksidansima. Ali, upamtite, to vrijedi samo za prirodne sokove, koji se 100 posto prave od voća. U ostalim se po pravilu nalazi šećer, pa tako i kalorije.

Shake od bjelančevine

Shake od bječančevina je kremast, daje osjećaj sitosti, a nema mnogo šećera u sebi. Doktor Tabor savjetuje da uzimate mliječni, shake od bjelančevina. Poboljšat će kvalitetu noktiju i kose, a dobar je i za izgradnju mišića.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Business
  • Vijesti

Hrvatski ugostitelji se nadaju dobroj sezoni, ali ih muče stari problemi

Ugostitelji u Hrvatskoj puno očekuju od proljetne i ljetne sezone zbog najava dobre turističke potražnje…

41 minuta prije
  • Vijesti

Vlada ŽZH uplatila dvije tranše za sufinanciranje prijevoza učenika

Iz Proračuna Županije Zapadnohercegovačke isplaćen je iznos od 1.000.000 konvertibilnih maraka za sufinanciranje prijevoza učenika.…

1 sat prije
  • Business
  • Vijesti

Zašto EU još uvijek kupuje ruski plin?

Nije sporno kako je Europska unija nakon napada Rusije na Ukrajinu drastično smanjila i svoju…

2 sata prije
  • PR

Ataco raspisao natječaj za posao

ATACO d.o.o. Mostar raspisuje natječaj za sljedeće radno mjesto: Voditelj robne marke  – Brand Manager…

2 sata prije
  • Banner
  • Vijesti

Široki Brijeg: Nastavljena akcija čišćenja i uređenja bunkera

[gallery ids="683097,683095,683098,683094,683096,683099,683100,683101"] U sklopu projekta „Široki stvara“ članovi Udruge Korektiv nastavili su s akcijom čišćenja…

2 sata prije
  • Ostalo
  • Sport

Sudjelujte na 27. mini maratonu „Polog-Široki Brijeg”

U organizaciji Grada Širokog Brijega i Športskog saveza Grada Širokog Brijega, u utorak, 7. svibnja…

3 sata prije