HNS: Sramotni zahtjev upućen RH protiv zapovjednika HV-a pokazuje tko upravlja nekim institucijama u BiH

Vijest koja se pojavila u javnosti i koja je potvrđena od Ministarstva pravosuđa i uprave  RH o upućenom zahtjevu iz Bosne i Hercegovine prema RH za procesuiranje hrvatskih generala i zapovjednika je jalov, ničim utemeljen zahtjev s političkom pozadinom od strane onih koji žele potpunu kontrolu pravosuđa u BiH, ali i pokušaja izvrgavanja činjenica i povijesnog revizionizma.

Ovaj sramotan zahtjev nema svoje nikakvo uporište, osobito ne za procesuiranje bilo koga u kontekstu akcije “Bljesak” kojim je oslobođen prostor RH.

Riječ je o klasičnom pokušaju zloupotreba institucija Bosne i Hercegovine, a sada se u praktičnom smislu vidi tko stoji u pozadini i na kakav način se želi kriminalizirati HV, ali i HVO, što bošnjačke parastrukture pokušavaju već dva desetljeća na razne načine. Dva su ključna trenutka u kojima se poteže ovakav zahtjev. Prvi, želi se nastavak kriminalizacije uloge HVO-a za svoju neizmjernu ulogu u oslobađanju od agresora.

Nakon Knina i svih dijelova RH, “Oluja” bi se posebno trebala slaviti u Sarajevu jer je na prostoru Bihaća spriječen masakr i stradanje kakvo je nažalost viđeno u Srebrenici. Drugi, nakon smjena i neviđenih pritisaka na Tužiteljstvo BiH i cjelokupno pravosuđe BiH, očigledno dolazi do političkog ovladavanja pravosudnim institucijama i sada netko želi uputiti političku poruku na unutarnjem planu.

Hrvatski narodni sabor BiH odbija bilo kakve pokušaje manipulacije povijesnih činjenica u političke svrhe, zlonamjerne revizije časne uloge HV-a i HVO-a i bilo kakve daljnje jalove pokušaje političkih progona. Također, upućujemo zahtjev da se isti ti napori i energija koji se ulažu u ovakve pokušaje, usmjere u razotkrivanje svih i dalje nerazriješenih zločina počinjenih od strane Armije BiH čiji se ratni zločinci i danas slobodno šeću po Bosni i Hercegovini, navodi se u priopćenju Odjela za branitelje HNS-a.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

      • Šta njima smeta pelješki most? Nemaju ni gumenjak a peljiški je samo par metara niži nego most Bosporu između Crnog i Serdozemnog mora. To samo pokazuje ko su što su , jalni ljigavci.

        • Neka ti imaš.
          Pazi da ne ispadneš iz gumenjaku.
          Možeš se utopiti.
          Plivati i roniti sigurno ne znaš.

  • Boze, dragi..pa, zar nema nitko u Hr da im vise ocita bukvicu i zatvori lajava, usrana usta tim balidzanima?Koje su to lojave kurve..nije ih stid sto su bili u Hr kao grofovi..sepurili se..da ih cete ne pokolju i sad laju?Ima li ijedan "Hrvat" u BiH koji ce pokrenuti da im se zavije cesma i da novci sa vecinskih Hr podrucja ne teeeeku u Sar?Daj..probudite se.....

    • Koga si ti spasio ?
      Ne heri.
      Duša vam lajati.
      Prvo vidite ko tuži ,što hoće.
      Pljackali ste,krali, ubijali,palili itd.

  • Zahvaljujuci ovim uhljebima u HNS koji gledaju samo sebe i svoju korist i svi se kriju iza hrvatskih interesa. Zato imamo ove optuznice i imati cemo optuznice protiv pripadnika HVO koji na zalost nemaju stanove, kuce po RH i ceka ih progon u kojem ce stradati samo oni i njihove obitelji. Ovi domoljubi na baterije ih se nece ni sjetiti. Barem je do sada tako bilo. Sa ovakvom politikom i ovakvim vodama idemo u nestanak hrvata BiH. Ako je to konacan cilj i zapada, EU neka nam kazu i neka nas ne mrcvare vise. Hrvati su protjerani i stradali u RS u Federaciji i sada u miru moramo sve ovo trpjeti. Dokle i za koga vise podnositi zrtvu… Tko nije ubijen i protjeran sad ce biti suden…

  • na ključnim mjestima pravosuđa u BIH su hrvati tj. ulizice iz HDZ KOJIMA JE OSOBNI INTERES IZNAD NACIONALNOG.

  • Odlićno priopćenje, kojega i podržavamo a ovim putem i guramo naprijed. Ćisto stranaćki gledano, mi nismo ćlanica ove krovne organizacije, kao takove, ali smo obavili anualni stramaćki redoviti i javni, svenarodni, ispit savjesti, i predlažemo zato da svi damo po jednu markicu, 1KM, za odbranu i zaštitu.

      • Jazavac, komentar ti je big shit. Taj film ne bu gledal.

      • Da li je iz Banjaluke, Beograda, Zagreba ili Moskve, mi ne želimo stranaćki prejudicirati. Ruke treba temeljito trljati jer ide ćetvrti val.

  • RVATICA-Gordana Tadić je na čelu Tužiteljstva BiH, koje traži PROGON naših Generala, šta su ovdje Muslimani krivi!?

  • Ali to su tvoji prijatelji Bošnjaci Čoviću,
    Za nas Hrvatske nacionaliste, ti si jedan od njih.Srbin, jugoslaven,Balija sve si samo Hrvat nisi.
    Smeće hadezovsko

Zadnje dodano

  • Vijesti

Iz europskog Plana rasta za Zapadni Balkan za BiH 969 milijuna eura?

Srbija će u okviru novog plana za rast Zapadnog Balkana od ukupno šest milijardi eura,…

8 minuta prije
  • Vijesti

Osmorica vatrogasaca u Mostaru ostat će bez posla zbog presude Općinskog suda

Osmorica vatrogasaca zbog presude Općinskog suda u Mostaru iz listopada prošle godine, prema kojoj je…

1 sat prije
  • Vijesti

Prvi put u povijesti papa će nazočiti summitu G7

Papa Franjo prisustvovat će ovogodišnjem summitu čelnika G7 na kojem će se raspravljati o izazovima…

2 sata prije
  • Business
  • Vijesti

Manje se kupovalo na tržnicama nego prošle godine

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na tržnicama u Federaciji BiH u ožujku 2024. godine iznosila je…

2 sata prije
  • Nogomet
  • Sport

Posušje dobilo UEFA licencu

Sjajne sportske vijesti stigle su iz Posušja. Naime, klub je obavijestio kako je HŠK Posušje…

2 sata prije
  • Business
  • Vijesti

Pročitajte detaljne uvjete za poticaje u poljoprivredi u FBiH

Nacrt pravilnika o načinu i uvjetima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji u Federaciji…

2 sata prije