“Heroji, čekamo vas”: Mostar stao uz hercegbosansku šestorku

U blizini Biskupije u Mostaru u ponedjeljak je postavljena zastava hrvatskoga naroda u BiH na kojoj je ispisano: “Heroji, čekamo vas”.

Riječ je o poruci podrške bivšim političkim i vojnim dužnosnicima Herceg-Bosne na čelu s Jadrankom Prlićem, nakon što je danas pred Žalbenim vijećem, kojim predsjedava sudac Carmel Agius, započeo žalbeni postupak u ovom slučaju, piše Dnevnik.ba.

Žalbena rasprava trajat će do 28. ožujka 2017. godine. Pravomoćna presuda u ovom, jednom od najvažnijih slučajeva Tribunala, očekuje se u studenom ove godine. Tri i pol godine od izricanja prvostupanjske presude, Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić imat će priliku obrazložiti žalbe na odluku Pretresnoga vijeća koje ih je proglasilo krivim i osudilo na ukupno 111 godina zatvora zbog zločina počinjenih nad Bošnjacima 1993. i 1994. godine.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

  • Ovo je sigurno Dragan pisao. Jedan dio pokradene love je negdje na zajedničkom računu u stranoj banci a Dragan zaboravio šifru, pa je ne može podignuti bez njih.

  • Koja je to pravda na Europski način kad ti triba 13 godina da nekoga optužiš za nešto što nije učinio. Poslije ove šestorke idu niže rangirani časnici, posle i obični branitelji. Dragi moji uznici neko je za prolivenu krv u BiH morao odgovarati a to je najlakše priko leđa najslabijeg. A kad vam ne daju podršku iz vlastitog naroda kako onda očekivati od nekog drugog. Malo nas je ali smo velika govna!

Zadnje dodano

  • Life
  • Zdravlje i prehrana

Ovo je najgora hrana za bebe

Obroci koji su napravljeni za bebe moraju biti zdravi i prikladni. Pojedina hrana za bebe…

24 minute prije
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Međunarodni dan vatrogasaca: U Mostaru otkriven kip svetog Florijana

[gallery ids="683187,683185,683186,683184,683188"] Profesionalna vatrogasna postrojba Mostar obilježila je u utorak Međunarodni dan vatrogasaca i proslavila…

1 sat prije
  • PR

Prijavite se na plaćenu ljetnu praksu u Violeti

Najbolja prilika za ljetnu studentsku praksu je u Violeti! Violeta Summership praksom studentima omogućuje stjecanje…

1 sat prije
  • Vijesti

Kraljević: Pročistač kasni zbog komplicirane političke situacije u FBiH

Na 35. sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijega održanoj u srijedu u Gradskoj vijećnici bilo je…

1 sat prije
  • Vijesti

Počinje isplata uvećanih mirovina i razlika za prva tri mjeseca

U skladu sa Zakonom o MIO/PIO, isplata mirovina za mjesec travanj počinje u subotu, 4.…

2 sata prije
  • Vijesti

Jelka Miličević ima novi posao

Jelka Miličević, bivša federalna ministrica financija imenovana je zamjenicom direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH.…

2 sata prije