Hercegovački derbi: Sucima kazna od šest utakmica, Širokom prijava

Odbor za suce i suđenje Nogometnog saveza BiH kaznio je Irfana Peljtu, glavnog suca susreta 20. kola Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Zrinjskog i njegovog pomoćnika Tomislava Čuića s dva ciklusa nedelegiranja, odnosno šest utakmica.

Odbor je analizirao kompletan snimku utakmice te utvrdilo sudačke propuste, ali smatra da oni apsolutno nisu plod tendencije jer su učinjeni na štetu obje ekipe, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

U priopćenju se precizira da glavni je sudac u 31. minuti pogrešno dosudio kazneni udarac za gostujuću ekipu, dok u 51. minuti dodatni sudac propušta obavijestiti glavnog suca da je načinjen prekršaj u kaznenom prostoru nad domaćim igračem broj 5 (Boris Pandža), te se ne dosuđuje kazneni udarac.

Nadalje, navodi se da glavni sudac u 64. minuti nije isključio iz igre igrača domaće momčadi s brojem 9 (Ivan Krstanović) nakon grubog starta nad protivničkim igračem, dok dodatni sudac u 80. minuti propušta obavijestiti glavnog suca o situaciji u kojoj domaći igrač broj 5 udara protivničkog igrača, te ga ne isključuje iz igre.

Odbor za suce i suđenje opovrgnuo je bilo kakve insinuacije o navodnim pritiscima od predsjednika, potpredsjednika ili bilo kojeg drugog člana Izvršnog odbora ili nekog drugog tijela NSBiH, navodeći da odluke donosi isključivo samostalno, u suradnji s administracijom.

”Isto tako, bilo kakva vrsta pritiska od strane klubova ili pojedinaca neće utjecati na opredjeljenje odbora i administracije NSBiH da se natjecanja u nadležnosti NSBiH odvijaju isključivo u skladu s relevantnim pravilnicima, a u cilju maksimalne zaštite integriteta natjecanja”, navodi se u priopćenju.

Odbor za suce i suđenje zajedno sa Sektorom za natjecanje NSBiH, zbog kršenja Kodeksa o ponašanju članova NSBiH, podnio je prijavu Disciplinskom povjerenstvu protiv NK Široki Brijeg i odgovornih osoba kluba.

(www.jabuka.tv)


22 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.