Grb Herceg-Bosne u Neumu vraćen u prvobitno stanje

Općinske vlasti u Neumu osudile su u petak uništavanje hrvatskoga grba na malenome poluotoku koji stvara Neumski zaljev.

U noći na petak nepoznati počinitelji su bijelom bojom na mjestu crveno-bijelog grba sa šahovskim poljima nacrtali bijelo srce, piše Slobodna Dalmacija.

Načelnik Neuma Živko Matuško osudio je za ovaj potez opovrgavajući neke navode da se radi o potezu općinskih vlasti.

“Gradske vlasti to nisu odobrile i ponovno ćemo vratiti grb Herceg-Bosne. Taj grb će se ponovno nalaziti na istome mjestu”, rekao je tijekom dana Matuško.

Njegove riječi su se pokazale istinitim, jer je tijekom dana grb prefarban i vraćen u prvobitno stanje.

Povijesni hrvatski grb nalazi se dugi niz godina na malenome poluotoku u neumskome akvatoriju.

Dio hrvatskih medija ovaj je potez ocijenio provokacijom, a bošnjački pak mediji navode da su aktivisti ovim činom htjeli poručiti da su svi dobrodošli u Neum bez obzira na nacionalnost. (Bljesak.info)

(www.jabuka.tv)

Komentari:

  • Ne postoji ta herceg-bosna to je sve Bosna i Hercegovina nosite se u maternu sa tim odvajanjem teritorija i vi i srbi

  • Huseine , BiH je hrvatska zemlja od stoljeća sedmog a ti si ostao iza babe kad su pobjegli turci i osvajačke politike na hrvatskoj ,kršćanskoj BiH i Europi (jer vas nisu priznali ni dali ime i identitet) drugim A H-B postoji i ti živiš u njoj i sad razmisli ko se treba goniti iz povjesno kršćanske BiH ako ne želi živjeti u H-B ili BiH i stiditi što ste za lagodan život izdali ne samo svoju vjeru i naciju već sebe i i bili ostavljeni od osvajača ,očeva-babe,kojima nije stalo ni do tebe ni takvih ni tad ni ikad. Bih je kršćanska europska država i hrvatska u prvom redu.

  • huso jesil govna kuso..mater ti j.... nije ti ovo otomansko carstvo..ime ti sve kazuje nametniče ,parazitu.

  • E debilu jedan, kakava crna hrvatska zemlj, ahahahahaah nema vas za dupe obrisat, ima vas 13% vi ste ovdje samo nacionalna manjina nas ima oko 52%, nikada Bih nije bila hrvatska niti ce to bit, mozes se oprostit od hb, vi ste austro-madjarski potomci odavnine o kakavom sedmom stoljecu ti pricas? Hhahahah umirem od smijeha, vi ne znato ni sto ste nit ko ste, ovo je oduvjek bila zemlj bosanaca, nije bila niti hrvata niti srba, isto tako i srbi pricaju za Bih da je njihova bila od ne znam ja tamo nekog stoljeca, halo primirite se i jedni i drugi ovo je zemlja Bosanaca i Hercegovaca nemojte pravit velike drzave mater vam jebem bezobraznu hb i rs niko nije priznao niti ce, i ovdje govorite iskljucivo Bosanskim jezikom ne hrvatskim ili srpskim, i pogledaj anonimni da li je bilo kriscana na balkanu u 13 ili 14 sotoljecu, pa ces vidjeti cija je ovo zemlja katolickih i pravoslavnih crkava nije bilo ni na mapi bolan a ti uu kusaj si sam govna vi ste ovdje paraziti a ne mi

  • Huseine ovo je i hrvatska H-b i hrvatski portal i nemoj biti ovdje ako ti smetaju Hrvati.A biH je zemlja bosanaca i hercegovaca ,kršćana i Hrvata i mi govorimo hrvatskim maternjim jezikom od stoljeća sedmog.Svoji smo na svome u svojoj Bosni krćanskoj i Hercegovini .

  • Ma bolan nemam ja sta sa tobom pricati vi ste ovdje nacionalna manjina gore sam ti napisao vas procenat, odnosno koliko vas ima, i nemoj umisljati da je ovo vase i nemoj prisvajati tudje ti ako si Hercegovac ti si drzavljanin Bosne i Hercegovine a nisi hrvat, i ne postojite vi hrvati u BIH nego Bosanci kriscani odnosno katolici sto je u ovom slucaju kada se prica vama, hahah opet ti sedmo stoljece pominjes, a boli te istina hebiga preterao sam i ja malo podsecam te na istinitu proslost, sto ti i vi ne zelite se toga sjecati, nemam nisto protiv dorih ljudi ali ovo sto kacite te grbove u tudjim zemljama i odvajate granice i pravite svoje velike drzave koje niko ne prizanje niti ce e to mi smeta! Da ovo je zemlja Bosanaca i Hercegovaca i samo njih a ne hrvata, ovdje postoje samo Bosanci i Hercegovci tri religije, bez obzira kako se ti izjasnjavao dal kao hrvat,srbin ili indonezanin, nadam se da sam ti malo objasnio istinu a ne laz na kojoj svi zivite i od koje svi zivite!.

  • jee je huso..ima vas ko govana ..ima vas da nam kopate i služite..ajde malo u međugorje pa da vidiš kako trčite i tražite da mi očistite krmetnjak za 10 KM..I DA NE ZABORAVIM HUSO JESI GOVNA KUSO..

  • Bosna je povjesno hrvatska zemlja kao i Hercegovina. A ti Uso i takvi koji ste izdali sami sebe i svoju vjeru i u turskom zulumu se poturčili ostali ste bez identiteta ,nacije ,vjere,države ..jer vas babe nisu priznali nego vas ostavili na tuđoj zemlji koju nisu uspjeli pokoriti ni za 500 godona turskog osvačkog zuluma BiH je kršćanska država u Europi pa ako ti smeta pa ti vidi šta ćeš.

Zadnje dodano

  • Banner
  • Nogomet
  • Sport

Širokom od iduće sezone ”nema oprosta”

Nogometaši Širokog Brijega igraju još jednu sezonu za zaborav. Možemo slobodno reći treća u nizu.…

17 minuta prije
  • Vijesti

Krišto sa studentima politologije iz Mostara: Osigurati mladima europsku budućnost

[gallery ids="682056,682053,682054,682058,682055,682057"] Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je u srijedu u Sarajevu sa…

34 minute prije
  • Tehnologija

Student iz Tomislavgrada predstavio pametni bicikl

''Kada probate sve aktivnosti i vidite u čemu uživate, uopće ne proispitujete jeste li pogriješili…

44 minute prije
  • Business
  • Vijesti

Otvoren Energetski summit u Neumu: Vrijeme za akciju je sad

[gallery ids="682040,682045,682039,682043,682044,682041,682042"] Službeno je u srijedu otvoren Energetski sumit u Bosni i Hercegovini 2024. u…

1 sat prije
  • PR

Mislite da ste vidjeli sve vjenčane poklone? Pogrešno! Otkrijte zašto…

Umorni ste od posuđa, malih kućanskih aparata i sličnih poklona koji će završiti u ormaru?…

1 sat prije
  • Nogomet
  • Sport

Liverpool pregovara s trenerom nizozemskog kluba

Liverpool je odabrao trenera Feyenoorda Arnea Slota za nasljednika Juergena Kloppa koji odlazi na kraju…

1 sat prije