EUFOR-ovi naoružani oklopnjaci ponovno se ”upoznavali” s mjestima u ŽZH

Oklopna vozila EUFOR-a tijekom ponedjeljka su ponovno bila na ulicama Širokoga Brijega, Gruda i Posušja.

Čitatelj nam je javio kako prolaze kroz selo Ledinac kod Gruda dok nam je čitatelj iz Posušja poslao fotografiju oklopnog vozila snimljenog u Ulici fra Grge Martića.

Ista vozila prošla su ranije tijekom ponedjeljka Obilaznom te Trnskom cestom u Širokom Brijegu. Za vrijeme vožnje na vozilu se nalazilo nekoliko vojnika.

EUFOR-ovi Humveeji snimljeni su početkom lipnja u Širokom Brijegu. Tada su dva vozila bugarskog kontigenta zabilježena na Trnskoj cesti, a vojnici su pili kavu na benzinskoj crpki.

Podsjećamo, vojna EUFOR-a posljednjih mjeseci mogla su se vidjeti u brojnim bh. gradovima.

Mnogi stanovnici su izrazili nezadovoljstvo zbog povećane prisutnosti vojnika pa su iz misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovini objavili video u kojem su objasnili zbog čega je potrebno koristiti oklopna vozila u gradskim sredinama.

EUFOR održava širok spektar vojnih sposobnosti. Kao dio toga, imamo veći broj lakih oklopnih transportera. Laki oklopni transporteri kao što su ovi su uobičajena prijevozna sredstva za vojno osoblje, naveli su.

Kako su istaknuli, iako trenutno nema operativnih zahtjeva za korištenje ovih vozila, važno je da se ta vozila redovno voze zbog njihovog održavanja.

To također pomaže našim vozačima da se upoznaju s okolinom, rekao je ranije glasnogovornik EUFOR-a kapetan Seamus Shannon.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

  • Mozda bi bilo bolje da preuzmu potpunu kontrolu nad drzavom i drzavnim institucijama onda politicari nebi zavadali narod i nebi imali komsica i covica

    • Pa i preuzeli su puni nadzor vec godinama sve znaju i dobro i lose , samo naivan neko to nije shvatio .

  • A sto ce nam ti smutljivci. Neka idu u Ukrajinu i neka red i mir uvedu. Vozaju se i smišljaju kako napraviti nered i onda nestaju. Gdje god se oni pojave slijede neke nevolje.

  • Samo demonstriraju silu kad bi petarda pukla pobiglibi u misije rupe,da ne govorim o pistolju i puski to su vojnici za otpisa,pravi vojnik je hrvacki vojnik koji se ne boji nicega sto je pred njim nadje

  • Po bosni se vozite i stanite kod kuce Ante Pavelica na Bradina napravite punkt.U slucaju da Sejdo Komsic krene na HB

  • Jesu dosli da vrate pare sto su opljackali iz Hercegovacke banke? Ili im nestalo para pa dosli po jos? Unistili su nam gospodarstvo nepovratno, da bi posijali svoje banke i osiguravajuca drustva. A mi im lizemo d..e. Dobre sluge losih gospodara bili i ostali.

  • Bjelosvjetske hulje idite u Ukrajinu ako ste frajeri, ovi idioti su problem, nisu nas porobili 45 pa hoće sada, e nećete idioti.

  • ovo je okupacija pod izgovorom da nas brane od rusa rusi nas ne napadaju ali bi ih mogli pozvati da nas oslobode od ove bagre sa zapada

Zadnje dodano

  • Auto-Moto

Znate li koji je grad prvi u Hrvatskoj uveo tramvaj?

Osječki je konjski tramvaj vozio, kako pjesma kaže, "umne, bogate i male", a onaj električni…

26 minuta prije
  • Vijesti

Mostarski NiP prozvao SIP: Zašto neće biti skenera na izborima u Mostaru?

Predstavnici stranke Narod i Pravda (NiP) Mostar reagirali su na odluku Središnjeg izbornog povjerenstva o…

2 sata prije
  • Vijesti

Široki Brijeg: Druga osnovna škola proslavila svoj dan

[gallery ids="686885,686884,686886,686887,686888,686889,686890,686891,686892"] U petak 17. svibnja u školskoj dvorani Druge osnovne škole Široki Brijeg održana…

2 sata prije
  • Ostalo
  • Sport

Hercegovina poziva navijače da napune Pecaru za finale Kupa

Pred malonogometašima Hercegovine je susret finala Kupa BiH protiv KMF Radnik koji je na rasporedu…

3 sata prije
  • Vijesti

Crnogorskom parlamentu upućen prijedlog rezolucije o Jasenovcu

Stranke vladajuće koalicije u Crnoj Gori u petak su u službenu parlamentarnu proceduru uputile prijedlog…

3 sata prije
  • PR

Nacionalni spomenik Mogorjelo na markama HP Mostar

[gallery ids="686865,686864,686863"] Hrvatska pošta (HP) Mostar tiskala je redovite poštanske marke „Arheološko blago 2024.“ s…

4 sata prije