Dupla kruna: Zrinjski uzeo Kup gradskom rivalu Veležu

Foto: Armin Durgut/Pixsell
Foto: Armin Durgut/Pixsell
Foto: Armin Durgut/Pixsell
Foto: Armin Durgut/Pixsell
Foto: Armin Durgut/Pixsell
Foto: Armin Durgut/Pixsell
Foto: Armin Durgut/Pixsell
Nogometaši mostarskog Zrinjskog osvojili su Kup BiH nakon što su u finalu, igranom u srijedu navečer na stadionu Bilino Polje u Zenici pred oko 6.000 gledatelja, pobijedili gradskog rivala Velež 1:0.

”Plemići” su prvi put u svojoj povijesti osvojili duplu krunu s obzirom da su nedavno osigurali svoj osmi naslov prvaka BiH.

Pobjedonosni pogodak postigao je Mario Ćuže u 52. minuti.

Zrinjski je u prvom poluvremenu imao inicijativu, puno više loptu u svom posjedu te šest kornera, naspram jednog kojeg je imao Velež. ”Plemići” su imali i bolje prilike, a najbolju je, u 19. minuti nakon kornera s desne strane, imao Josip Ćorluka. Njegov šut glavom s oko osam metara pogodio je u prsa vratara Osmana Hadžikića, koji je bio skoro na gol-crti, ali Ćorluka nije uspio stići na odbijenu loptu.

Nogometaši Zrinjskog su u 21. minuti bili pod pritiskom, ali su jednom loptu izbili u aut, a drugi put u korner, kojeg je s desne strane izveo Omar Pršeš. Napadača Veleža Alena Dejanovića lopta je u 25. minuti u 16-ercu gostiju pogodila u ruku pa je i ta prilika propala.

Bilbija je u 31. minuti na polovici Veleža dobro na lijevoj strani proigrao Marija Ćužu, koji je na desnoj strani pronašao Marija Tičinovića, ali je njegov ne tako snažan šut blokirao Mitar Ćuković pa su ”Plemići” dobili još jedan korner. Tičinović je u 32. minuti dobro pucao s oko 20 metara po sredini gola, ali je vratar Hadžikić vrhovima prstiju loptu skrenuo u korner.

Lukav pokušaj Nemanje Bilbije u 42. minuti, nakon kornera s lijeve strane kojeg je izveo Tičinović, završio je pored gola pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Nakon nekoliko minuta bez prilike, Zrinjski je u 52. minuti došao u vodstvo od 1:0. Strijelac je bio Mario Ćuže, kojeg je, nakon greške jednog igrača Veleža, s desne strane lijepo pronašao Ćorluka, a Ćuže sa sedam metara iskosa s lijeve strane pogodio za oduševljenje suigrača i navijača Zrinjskog.

Velež se nakon primljenog gola malo otvorio. Lopta je u 58. minuti u 16-ercu Zrinjskog, nakon udarca Emira Halilovića, pogodila u tijelo Ćorluku, nakon čega su nogometaši Veleža tražili jedanesterac. Sudac Luka Bilbija iz Prijedora nije se oglasio. Velež je u 79. minuti preko Halilovića ponovno pokušao ugroziti gol Zrinjskog, ali je njegov ne tako snažan udarac završio pored gola Zrinjskog.

Veležovci su u sudačkoj dodatku tražili slobodan udarac na oko 17 metara, nakon što je pao Nemanja Anđušić, ali se Bilbija ni ovog puta nije oglasio. Susret je okončan rezultatom 1:0 u korist Zrinjskog, koji će, tako, nakon 2008. godine, u svoje vitrine donijeti drugi trofej Kupa BiH.

Velež ima jedan trofej Kupa BiH, kojeg su prošle godine osvojili upravo na Bilinom polju i trijumfom nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Sarajeva (0:0, 4:3).

Nakon što je sudac Luka Bilbija označio kraj, počelo je slavlje nogometaša Zrinjskog, ali je došlo i do gužve na sredini terena. Igrači Veleža nisu se mirili s porazom. Fizički su se zamalo sukobili vratar Zrinjskog Marić i kapetan Veleža Haskić, nakon čega je nastala gužva na terenu.

Foto: Armin Durgut/Pixsell

Prijetila je eksalacija situacije, navijači Veleža su bacali baklje i stolice na teren, ali na svu sreću nije došlo do opće tučnjave.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

  • Siroki jopet jopet jopet i jppet u europu.Najavljivano od mene ce se ostvarit.Kazao sam da Velez ne zelu europu za ovu sezonu a zeljo pogotovo.sirokom trebaju novci

  • Pun stadion protiv sloge jer nasa izuzetno jaka ekipa jopet more u evropu.Sta ces kad joj je evropa draga.ima tu para

  • Iznimno dosadna utakmica. Zrinjskom svaka cast ali bolje su izgledali pod Jakirevicem i tesko da ce se opet pribliziti grupnoj fazi Europe kao lani. Ako ne mogu on s ovakvim rezultatima pitam se tko uopce moze od ovog jada od lige

  • Stucno Vidjenje je ipak Strucno Vidjenje.Covik je napisao u clanku di je Barbaric da Zrinjski osvaja kup.Covik najavljivao od pocetka prvenstva da ce siroki dobit europu.To je sad vrlo lako ostvarivo

  • Zasto bi zeljo sa onim vehabijom trenerom u europu.Karacic moze sa Posusjem da mu uzme bod.U europu ce borac sarajevo i izuzetno jaka ekipa a to je zna se.Velez ionako ne zeli oni ce doc u Posusje odradit utakmicu a prije toga mozda i pobjedit Sarajevo.

  • Siroki u europi.Borac samo treba pobjedit Slobodu tako da Slobodi bude potrebna pobjeda protiv Zelje.Onda Zeljo nesmi pobjedit jer di ce Sloboda iz lige koju ce Husa preuzet i napravit prvaka od nje.Siroki u europi trebaju im pare ljudi.Drugi ce se lako snac a sta ce selo ko ce njima dat novce vec uefa.

  • svi nešto brojimo,kalkuliramo i gatamo kako bi u europu.
    Niko se ne pita jesmo li za europe? Kojim igračkim kadrom? I na kraju jesmo li uopće zaslužili Europu???
    A Zrinjskom svaka čast. Čestitke na svemu: borbenost požrtvovanost, a ljudi prvaci. Nema šta svaka čast

Zadnje dodano

  • Vijesti

Počela trodnevna MoStart konferencija na Sveučilištu u Mostaru

[gallery ids="682089,682091,682090,682092"] Drugo izdanje međunarodne konferencije o digitalnoj transformaciji u obrazovanju i primjenama umjetne inteligencije…

25 minuta prije
  • Nogomet
  • Sport

Zvijezda preokretom slavila protiv Tuzle City

Nogometaši Zvijezde 09 pobijedili su Tuzlu City s 3:2 u derbiju začelja 28. kola Premijer…

1 sat prije
  • Vijesti

Mo Parking: Podignute tužbe protiv odgovornih za financijsku i medijsku štetu

Javno poduzeće Mostar Parking uputilo je u srijedu priopćenje za javnost u kojem navodi kako…

1 sat prije
  • Film & TV
  • Zabava

Preminuo Damir Matković

Ugledni hrvatski novinar i urednik te jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković umro…

1 sat prije
  • Vijesti

Obilježena godišnjica prvog masovnog ratnog zločina nad Hrvatima u Bosni

Obitelji žrtava prvog masovnoga ratnog zločina nad Hrvatima u mjestu Miletićima u središnjoj Bosni ocijenili…

2 sata prije
  • Crna kronika
  • Vijesti

Makarska: Autobus sletio u provaliju

[gallery ids="682068,682070,682069"] U srijedu oko 15:45 sati na Jadranskoj magistrali u blizini mjesta Krvavica kod…

3 sata prije