Desetkovani Široki nije mogao ništa protiv Borca i Gigovića

Miloš Gigović
Jure Ivanković
Nogometaši Širokoga Brijega poraženi su od Borca 0:3 u derbiju 20. kola Premijer lige BiH igranom u petak pred praznom Pecarom.

Širokobriježani su od 32. minute igrali s igračem s manje jer je izravni crveni karton dobio kapetan Božo Musa.

Musi je pobjegla lopta, došla do Melega, a kapetan Širokobriježana je klizećim startom srušio igrača Borca. Prekršaj je definitivno bio, Musa nije bio zadnji igrač, no sudac Miloš Gigović prestrogo mu je dodijelio crveni karton.

Inače, Gigović je konstantno tijekom cijele utakmice donosio dvojbene odluke, a većina njih očito je išla na štetu Širokom Brijegu. Gigović je sudac za kojim se često ”vuku repovi”, pogotovo kada sudi Borcu, a vjerujte, sudi mu jako često. Od malobrojnih ljudi na Pecari koji su mogli gledati utakmicu, unatoč kazni, često su mu ironično aplaudirali nakon njegovih odluka.

Široki se dobro držao sve do završnice susreta, no izabranici Jure Ivankovića više nisu mogli izdržati i Borac je prelomio utakmicu.

Panagiotis Moraitis postigao je pogodak ”škaricama” s peterca u 74. minuti nakon što je lopta došla do njega nakon nes(p)retne reakcije 18-godišnjeg Bože Prusine koji je u svom debiju bio prinuđen igrati braniča iako je po vokaciji veznjak.

Igra ”Plavo-bijelih” je nakon primljenog pogotka očigledno pala, što su maksimalno iskoristili gosti.

Grčki napadač Moraitis, koji je ušao s klupe, pitanje pobjednika riješio je u 83. minuti kada je petom iz neposredne blizine pogodio mrežu domaćih iskoristivši gužvu nakon kornera.

Konačnih 3:0 postavio je Obren Cvijanović u 88. minuti, a ponovno je za domaće bio koban prekid.

Važno je istaknuti nevjerojatnu činjenicu da je Nogometni savez BiH odbio registrirati trojicu igrača Širokom Brijegu iako su danima prije s Pecare najavili da će moći biti u kadru. Riječ je o dvojici stopera Petru Bosančiću i Tihomiru Žulju te bočnom Morisu Valinčiću.

No, nisu to jedini igrači koji su nedostajali Širokom. Zbog ozljeda nisu mogli igrati Marko Jurić i Vinko Rozić, a zbog kartona Bože Vukoja i Kristijan Medić.

Sljedeći susret Široki Brijeg igra u srijedu u Mostaru gdje ga očekuje prvi četvrtfinalni susret Kupa BiH protiv Veleža.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

  • Samo sad seljakaj,kukaj i piši.Napiši samo činjenicu.Ovog Borca i svakog premier ligaša bi bez ikakvih problema pobjedili austrijski drugoligaši oni isti što ih je široki pobjedio na pripremama.Kako ih je pobjedio e to je to selo i seljaci i vi nikada nećete imati nnogomet jer ste zaostali u razmišljanju.Na kraju treba isto kazati da su bili kompletni da bi isto izgubili jer nemaju ništa.Nemaju trenere i nemaju ni neki igrački kvalitet.Da je Borac iz Austrije možda bi i pobjedili.Šapnuli bi im na uho mi želimo pobjedit.to je realnost i sad neka oni naivni ili par njih što pišu neka meni pišu negativnosti.Ekipa koja nema trenere i nema ni neke igrače ali bolji trener bi znao kako uigrati ovo što ima.Na kraju o gigoviću.To je potplaćeni manijak ali ako imaš bolji kvalitet ne može ti sudija ništa.Prekršaj je bio i možda je malo nategnuo sudija ali borac bi isto pobjedio i da su bili kompletni.

      • Opet opsjednuti terapijski slucaj pokusava napisati drugom komentar a napise sam sebi.koja terapija pa zna te svak i ne pisi sam sebi.jos stavio oznaku ja.nemas ti to vec stavi ljekarna je tvoj dom.

  • kakav.prezobrazluk od sudenja.kako more sudit gigovic.iz banjaluke.nk siroki.borac sve u reziji vice kriminalca.ponovilase ista prica velez borac.sadje platijo ceh nk siroki jebevam rod i mater.

  • Gigovic, Zeljkovic, Elvedin Begic i slicni mozgovi su uzrok sto BIH smece od nogometa i klubova je dno europskog nogometa. Okolo sve napreduje BiH nazaduje. Gdje su europski uspjesi, stadioni, ulaganja, prodaja igraca u jake lige, uspjeh reprezentacije? Kao i sve u ovoj tzv drzavi samo sluzi za prepucavanje među narodima, gradovima

  • Ima li još u zmijavcim kakav da se pojačate.. sramota teška..Musa drži se cerigaja i nemoj silazit

  • Nije stvar u tome kako je Široki igrao već što je ovo neregularna liga. Ovaj je poznati kriminalac i znalo se čim je delegiran što slijedi. Kakva država takva i liga.

Zadnje dodano

  • Vijesti

Čak 35 zastupnika u Hrvatskom saboru dalo ostavku ili stavilo mandat u mirovanje

Ukupno 35 novoizabranih zastupnika u Hrvatski sabor dalo je ostavku ili stavilo mandat u mirovanje…

7 minuta prije
  • Vijesti

Prometni kaos u središtu Širokog Brijega

[gallery ids="686237,686238,686239"] U samom središtu Širokog Brijega u srijedu ujutro zabilježene su veće prometne gužve…

46 minuta prije
  • Vijesti

Naplaćivat će se ulaz u stari grad u Mostaru?

Hercegovinu iz godine u godinu posjećuje sve veći broj turista koji u posljednje vrijeme pokazuju…

59 minuta prije
  • Vijesti

Dijelovi Širokog Brijega i Ljubuškog ostaju bez struje

Najavljena su isključenja električne energije za petak, 17. svibnja u Širokom Brijegu i Ljubuškom. Kako…

2 sata prije
  • PR

Prijavite se na plaćenu ljetnu praksu u Violeti

Najbolja prilika za ljetnu studentsku praksu je u Violeti! Violeta Summership praksom studentima omogućuje stjecanje…

2 sata prije
  • Business
  • Vijesti

Kako potaknuti potrošače da kupuju domaće proizvode?

U Mostaru je u utorak održan Znanstveno-stručni panel povodom predstavljanje knjige "Potrošački etnocentrizam u teoriji…

3 sata prije