Čović s Udrugama HVO-a: Hrvati ne žele kroz ”ulicu” ostvarivati svoja prava

Predsjednik HNS- i HDZ-a BiH Dragan Čović u četvrtak se sastao s vodstvom braniteljskih Udruga Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Sastanak je održan nakon stalnih ratnohuškačkih poruka, poziva na nasilje, koje se mogu čuti s organiziranih prosvjeda u Sarajevu, pod plaštom i u organizaciji svih bošnjačkih političkih stranaka, pozicije i opozicije, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Poruke s prijetnjama koje su poslane na prosvjedima u Sarajevu, služe na čast svim bošnjačkim političarima, koji se nisu javno ogradili od istih, nego su bili dijelom njih. Što Hrvati mogu očekivati sutra, kada je ispred ratnih zastava Armije BiH, hajke, pritisaka i prijetnji podlegao i Ured visokog predstavnika (OHR) te donio ‘kompromisno rješenje’, opet, kao i svi prethodnici, na štetu Hrvata u BiH, pita se vodstvo Udruga hrvatskih branitelja HVO-a.

Osim mržnje, retoričke poruke koje čujemo iz svih medija, iz bošnjačkog političkog vodstva imaju jedan cilj – rat, istaknuto je na sastanku.

O zastrašujućim porukama i takozvanom prebrojavanju da i ne govorimo, dodaje se.

Prijete otvoreno, cijelom hrvatskom narodu i njegovim predstavnicima, želeći završiti ono što nisu prije mogli, uništiti Hrvate na političkoj, kulturnoj, gospodarskoj, vjerskoj i svakoj drugoj razini, ocijenjeno je na sastanku.

Navedeno je kako aktualno uređenje BiH nije dobro, ali da ipak uz sve razlike imamo i nešto zajedničko, nitko nije zadovoljan ovakvom BiH. Nezapamćena količina mržnje, poziv na nasilje i ratna retorika ugrožava državu BiH, za što su zaslužni Bošnjaci, najbrojniji konstutivni narod u BiH.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo što su sve hrvatske stranke prepoznale važnost trenutka i ujedinile se kroz Hrvatski narodni sabor u borbi za ustavnu jednakopravnost i legitimno predstavljanje.

Danas će u zajedništvu hrvatski narod znati zastupati i braniti svoje vrijednosti, braniti ih dijalogom i vizijom moderno uređene BiH, članicom euroatlantskog saveza, napredne zemlje, u kojoj ćemo zadržavati mlade i njihove obitelji, a ne ih mijenjati robotima i robotikom, zaključeno je.

Dodaje se, kako je sada posljednje vrijeme kad treba sjesti i dogovoriti što je dobro za sve u BiH i krenuti u budućnost, bez rata i prošlosti.

Vodstvo braniteljskih Udruga HVO-a na održanom sastanku podržalo je Čovića i njegovo kontinuirano nastojanje pri pronalasku kompromisnog i mirnog rješenja za budućnost BiH.

Hrvati ne žele kroz ”ulicu” ostvarivati svoja prava. Ne podržavamo prosvjede. Želimo demokratskim putem i dijalogom tražiti rješenja za probleme hrvatskog naroda u našoj BiH, domovini tri ustavno jednakopravna i konstitutivna naroda, istaknuli su.

Hrvatsko vijeće obrane, podsjetili su iz Udruga hrvatskih branitelja HVO-a, odlučujuće je doprinijelo očuvanju i obrani Bosne i Hercegovine. Politička stabilnost temelj je za vladavinu prava, gospodarski rast, demografsku obnovu i opći napredak BiH kao države i Hrvata kao jednakopravnog konstitutivnog naroda u BiH.

Sugovornici su se složili kako je nužno što prije postići najširi politički i društveni konsenzus, te osigurati stabilnu političku klimu i institucionalni kapacitet za bržu provedbu svih nužnih reformi na putu prema EU-u i NATO-u. Osigurati puni suverenitet BiH kao nezavisne, cjelovite, stabilne države čije su institucije sposobne preuzeti odgovornost za državu i njezin suverenitet, stoji u priopćenju HDZ-a BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: HDZ BiH)

Komentari:

  • Tugo jadu sramota sta radite vi pricate o nečem ,zajedništvu Hrvata zajedništvu branitelja lažete sve bar ne izlazite u javnost tako vam Boga jer okrecete želudac istinskim braniteljima koji nemaju ništa. A vi sve pokupili što se moglo pokupiti . Još lažete o zajedništvu. Isti ste ko Bakir prema Hrvatima.

  • Na ulici i tražimo svoja prava ko branitelji jer niste uzeli nikakav stav da se zaštite branitelji od revizija koje su poskidale mnoge istinske branitelje za puno stvari ste upućeni bili sta nam rade. Ali ali ali šta reći.

  • Ovo je bilo davno za ulicu.
    Bojkot izbora obvezno.
    Ne znam kakve su to udruge koje ovo podržavaju.Čoviću je davno iscurilo vrijeme.Odlazi!

  • Sta Ce Covic oficir JNA i komunjara medu braniteljima ,jadni su branitelji sto ga uopce primaju na razgovor ...jos vladaju repovi udbasa ,ta pun ih je Siroki,sad ti isti su u partiji HDZ ,partizanine Tudmana,
    Obitelji ,rodbina Stanka Čolaka ,poneki Galici ,Gornakici itd ima ih jos ....pricajte vi sta hocete ali ova BiH i Dayton ne mogu zajedno ili ce zaratiti ili cemo se s mirom raspast nema druge ...vidite da je kriza nastupila kazem za obicna postena covjeka,ovi tajkuni i uhljebi partijasi HDZ a ,njima nikad bolje zivjet u neuredenoj rasapasoj drzavi,bolje se krade ,a zatvori prazni ,di je to pravosude majko Božja
    NDH je bila drzava samo da nije bilo Nijemaca i Talijana u toj igri ,BiH ,Hrvatska bi bili jedna drzava ,jos od kralja Tomislava je tako ali sta je tu je sad...
    🖤🤍ZDS

  • Covic, Bakir i Dodig pod hitno se smaknuti. Vise dosta njihovih lupetanja i pravljenja bijesa i narodu. Briga me vise s kim cu zivjeti, daj mi mir i dostojanstvo, ali dok je ovih egoisticnih i samouvjernih "bogova" necemo do mira nikad.

  • Ovo su Covicevi poslusnici, placenici. Ovi ljudi, zene ne prestavljaju nikoga gledaju svoju osobnu korist i rade sto im Dragan naredi. Oni ne mogu nikoga povesti i skupiti za prosvjede. Ovo je ista politika Bakira, lazi i obmane. A vec danas podjelili po dva milijuna za aerodrome. Cova za Mostar 2 a ostala 4 bosnjacima. I tu nema suprotno mišljenja. Narod vas je prokuzio i svi nam se gadite vise. Napustite udobne fotelje, povucite se iz vlasti 3 mjeseca, pola godine, godinu i rijesice se nesto. A ne vi povecali sebi place, djelite regrese, povecali danas topli obrok, uzeli otpremninu po 32 tisuce km Bakir, Covic, Spiric i vratili se na posao udobne fotelje na 7-10 tisuca km a narodu pričate o ulici, prosvjedima, ratu itd. Jedite govna svi redom, lopovi jedno. Uzmite svoju djecu, zetove, kumove, svoje poslusnike na drzavnim jaslama i ratuj te do Mile volje. Okanite se naroda kojo jedva preživljava zbog vas i vašeg lopovluka.

  • Da Čović može izvesti na ulucu par tisuća ljudi, on bi to i učinio,vrlo rado. Ali nemože. Ko bi krenuo za njim? Tko?
    Njegov kabinet.
    Zato i priča ove bez veze priče.

    • Tako je da može dvije tisuće skupiti napravio bi prosvjed. On zna da je njegovo prošlo da iza sebe ima puno sranja. Ali glavno je da je on i njegovo društvo njih par digli lovu. A ovo ostalo je sve iscenirano. Tako je i sa ostala dva bosa.

  • Primitivni mozgovi padaju na ovakve rijeci politicara u BiH. Pune ljudima glavu o mrznji o ratu o prijetnjama...
    Ovo preseravanje kako hrvati nemaju svoja prava je postalo naporno.
    Sve se ovo radi poradi vlastitih interesa HDZa koji se bore za svoja prava, za svoje pozicije i svoju placu. Ista stvar je i sa bosnjackim i sa srpskim strankama, odnosno politicarima.
    Zakljucak: politicari vode svoje ratove i sada zele ukljuciti i narod u to te im pune glavu glupostima.
    Da bi narod pao na te fore, gospodin Covic sada ukljucuje HVO i razne udruge nastale nakon rata, a sve kako bi pridobio podrsku hrvatskog naroda. Istim tim rukovoditeljima tih udruga imponira cinjenica da ih je Covic kontaktirao pa jednoglasno podrzavaju sve sto doticni kaze.
    I tako to ide...
    Jadno i bijedno.
    Ne da se to vise slusat...
    I prestanite blejat o ratu jer ce u tom slucaju svi napustiti ovu drzavu i otici o svom poslu. Ne samo hrvati, nego i srbi i muslimani.
    Nitko normalan se u takvo nesto nece ukljuciti. Osim naravno usijanih glava koje se nalaze po tim strankama, udrugama itd.
    Onaj tko misli da ce promjena izbornog zakona prema prijedlogu Covica i njegovih vjernih pratitelja, donijeti hrvatskom narodu mir, blagostanje i bolji zivot u BiH, taj zivi u zabludi.
    Samo rad rad rad i suzivot sa svima, bez obzira na vjeru i naciju, ce donijeti svima dobro.

Zadnje dodano

  • Banner
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Kviz: Testirajte svoje znanje iz matematike

Nakon što ste odradili kviz iz zemljopisa, vrijeme je za malo brojeva i matematike. U…

51 minuta prije
  • Vijesti

Pogledajte odgovore: Jesu li opravdana primanja dužnosnika u BiH?

To su obični paraziti koji žive na uštrb naroda, bio je jedan od odgovora građana…

1 sat prije
  • Vijesti

BiH: Od početka godine 83 izvještaja protiv 177 osoba zbog krijumčarenja ljudi

Služba za poslove sa strancima u prva tri mjeseca ove godine registrirala je i identificirala…

2 sata prije
  • Vijesti

Iz europskog Plana rasta za Zapadni Balkan za BiH 969 milijuna eura?

Srbija će u okviru novog plana za rast Zapadnog Balkana od ukupno šest milijardi eura,…

3 sata prije
  • Vijesti

Osmorica vatrogasaca u Mostaru ostat će bez posla zbog presude Općinskog suda

Osmorica vatrogasaca zbog presude Općinskog suda u Mostaru iz listopada prošle godine, prema kojoj je…

4 sata prije
  • Vijesti

Prvi put u povijesti papa će nazočiti summitu G7

Papa Franjo prisustvovat će ovogodišnjem summitu čelnika G7 na kojem će se raspravljati o izazovima…

4 sata prije