Cousins uz Jamesa i Davisa u Lakersima

Dvadesetosmogodišnji američki košarkaš DeMarcus Cousins, koji je prošle sezone igrao za Golden State Warriorse, odlučio je karijeru nastaviti u Los Angeles Lakersima.

Cousins će se u Lakersima pridružiti LeBronu Jamesu i Anthonyju Davisu, s kojim je bio suigrač u američkoj reprezentaciji i New Orleans Pelicansima, dok u siječnju 2018. nije ozlijedio Ahilovu tetivu.

Cousins slovi za jednog od najboljih centara u NBA ligi, a prošle je godine sve iznenadio potpisom jednogodišnjeg ugovora vrijednog 5,3 milijuna dolara s Golden Stateom, gdje je stigao s ciljem da se domogne naslova NBA prvaka. No, u tome su Warriorse spriječili Toronto Raptorsi i ozljede, a upravo je Cousins bio prva od zvijezda tadašnjih branitelja naslova, koji se ozlijedio na početku doigravanja.

Cousins je i s Lakersima potpisao jednogodišnji ugovor, vrijedan 3,5 milijuna dolara, a cilj mu je isti koji je imao i s Golden Statetom – osvojiti naslov prvaka, a na tom putu pokazati formu koja će mu donijeti novi, višegodišnji ugovor dostojan All-Star igrača.

Uz Cousinsa, Lakersi su dogovorili novu dvogodišnju suradnju s iskusnim razigravačem Rajonom Rondom koji će u prvoj godini zaraditi 2,6 milijuna dolara, a nakon toga će imati opciju odlaska iz Lakersa. Rondo je i prošle sezone bio Jamesov suigrač, u LeBronovoj prvoj sezoni u dresu Lakersa. Rondo je prošle sezone odigrao 46 utakmica uz prosječni učinak od 9,2 koša, 8,0 asistencija i 5,3 skoka.

Lakersima se već ranije odlučio vratiti i centar JaVale McGee, a nova lica u zlatno-ljubičastom dresu s kojima će LeBron James i društvo krenuti u borbu za naslov su Danny Green, osvajač NBA naslova s Torontom, iskusni 34-godišnji veteran Jared Dudley koji je stigao iz Brooklyna te 26-godišnji Quinn Cook, bivši razigravač Golden Statea.

(Hina)

Zadnje dodano

  • Vijesti

Grlić Radman u Stocu: Neprihvatljivo je Hrvatsku stavljati u istu poziciju sa Srbijom

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman prisustvovao je u nedjelju središnjoj…

45 minuta prije
  • Magazin
  • Showbiz

U Imotski stiže 20.000 ljudi, zbog Thompsona ulaznice “planule”

Ulaznice za koncert na kojem će na stadionu Gospin dolac u Imotskom 6. kolovoza nastupiti…

1 sat prije
  • Vijesti

Bošković: Želimo da Radimlja postane simbol svih križnih puteva u BiH

Na Radimlji kod Stoca u nedjelju je održana središnja komemoracija u Bosni i Hercegovini za…

2 sata prije
  • Vijesti

Kosovo za 20 godina izgubilo 300.000 stanovnika

Broj stanovnika Kosova znatno se smanjio u prošlom desetljeću, prema preliminarnim rezultatima nacionalnog popisa stanovništva…

2 sata prije
  • Sport

Kladionica Meridian – najveće kvote na planeti: Rudar Kakanj 1.45, Sloboda 1.35

Svih osam utakmica 28. Prve lige FBiH u fudbalu je na programu danas, a kladionica…

2 sata prije
  • Ostalo
  • Sport

Kočerinjani se s Otvorenog kupa BiH vratili “punih ruku”

[gallery ids="688579,688578,688580,688581"] Taekwondo klub "Poskok" Kočerin osvojio je sedam medalja, od kojih su četiri zlatne,…

2 sata prije